Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

BaBa ZuLa // TOPLESS 14 Ağustos Perşembe

14 Ağustos 2014 Perşembe 19:00
BaBa ZuLa, Türkiye'de belli bir tür içine dahil edemeyeceğimiz ender gruplardan;

1996 yılında Dervis Zaim'in Tabutta Rövaşata adlı filmine müzik yapmak üzere kurulan grup 2014'e geldiğimizde Amerika'dan Japonya'ya, Kanada'dan Brezilya'ya ve Avrupa'nin birçok ülkesine giderek ülkemizin müzik elçisi olacağından habersizdi elbet. Geleneksel halk müziğinden besleniyorlar ve müzikal köklerimizden aldıklarını çağdaş müzikle birleştiriyorlar. Bunu yaparken kolaya kaçmıyorlar, bu yüzden yaptıkları özgün oluyor, taklit edilemiyor. Bir yanda funk, diğer yanda elektronik var ama hepsinin beslendiği nokta memleket topraklarında yapılan müzik, ortaya çıkan ise Türkçe Saykodelik.

Aşık Veysel, Aşık Mahzuni, Barış Manço, Moğollar'dan etkilendikleri kadar Jimi Hendrix, Bob Marley, Santana, The Doors'dan da esinleniyorlar.
BaBa ZuLa, bu özgünlüğü yakalayabildiği için sadece bu topraklarda değil dünyanın her yerinde ilgiyle dinleniyor. Albümleri bir kenara sahne performansları da takdire şayan. Dans ve teatrel ögelerle müziklerini ve düşüncelerini görsel olarak da desteklerken seyirciyle tek vucut oluyor ve adeta şamanik bir ayin sunuyorlar.

Bu noktada şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: BaBa ZuLa konseri izlememiş bir insan çok şey kaybeder!

Kapı Açılış: 19.00
Konser Saati: 21.30



▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
The unrivalled masters of 21st century Turkish psychedelic music, BaBa ZuLa go to great lengths to provide their followers with a unique experience both on their live shows and their recordings. By mixing oriental instruments such as the electric saz, darbuka, and spoons with electronics and modern sounds, BaBa ZuLa creates a sound all their own called istanbul psychedelia.

BaBa ZuLa's music is oriental istanbul rock'n roll that rolls in a futuristic way inspired by the late 60's. Their shamanic ritual like performances are a mixture of disciplines of art, often featuring belly dancers, elaborate costumes, poetry, theatre and live drawing, delivering viewers a tantalizing audio-visual feast.

BaBa ZuLa share their legacy with us through their music, a music born out of Istanbul. BaBa ZuLa features founding members Levent Akman (spoons, percussions, machines, toys), Murat Ertel (saz and other stringed instruments, vocals, oscillators, theremin), as well as darbuka and percussion player Cosar Kamçi.

Doors Open: 19.00
Concert Starts: 21.30

Yorumlar

Aynı gece