Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Anoushka Shankar

6 Ekim 2014 Pazartesi 20:00
"Hiç kimse tecrübe ve yeniliğin ruhunu Anoushka Shankar gibi belirgin hale getiremez." Nitin Sawhney (2013)

Sitar çalmasının yanında bestekâr kimliği ile de ön plana çıkan Anoushka Shankar, Hindistan'ın önde gelen Hint Klasik Müziği ve Dünya Müziği figürlerinden biri. Derin bir bağ ile bağlandığı Hint Klasik Müziğinin temel eğitimini çocukluğundan itibaren hem babası hem de gurusu olan, Hindistan'ın efsane müzisyenlerinden Ravi Shankar'dan almıştır.

Yirmi yaşına bastığında, besteci kimliği de ortaya çıkmaya başlayan Anoushka, Hint müziğini flamenko, caz, elektronika ve Batı Klasik müziğinden öğeler ile süslemeye başladı. 1999 yılında, House of Parliament'in "House of Commons Shield" ödülüne layık görülen ilk genç kadın sanatçı olma onurunu elde ettikten sonra, bugüne kadar üç kez Grammy ödülüne aday gösterilirken dünyaca ünlü müzik dergisi Songlines tarafından "En İyi Sanatçı" ödülünün de (2012) sahibi oldu.

Klasik sitar sanatçısı olarak profesyonel müzik yaşamına 13 yaşında, Royal Festival Hall, Barbican Centre, Vienna Konzerthaus, Salle Pleyel, Frankfurt Alte Oper, Theatre des Champs-Elysees, Palais de Beaux-Arts, KKL Luzern gibi dünyaca ünlü konser salonları ile Verbier Festivali, Prague Spring Festivali ve London Proms'da sahne alarak başladı. Aynı zamanda babası Ravi Shankar'ın dört konçertosunu, Londra Senfoni, BBC Senfoni, Londra Filarmoni, Çek Radyo, Bern Senfoni, İsrail Filarmoni, MDR Senfoni, Lucerne Senfoni, Orpheus Chamber gibi dünyanın önde gelen orkestraları ve Zubin Mehta, Kristijan Javri ile Jakob Hrusa gibi dünyaca ünlü orkestra şefleri ile birlikte icra etti.

Yorumlar

Aynı gece