Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Budapeşte Festival Orkestrası

7 Ekim 2014 Salı 20:00
BUDAPEŞTE FESTİVAL ORKESTRASI

"Orchestra - in - Residence"

Cemal Reşit Rey Konser Salonu Yerleşik Orkestrası

Ivan Fischer, Şef

Solist: Tassis Christoyannis, bariton

Miah Persson, soprano

Program

R. Strauss: Son Dört Şarkı ( Vier Letzte Lieder) Orkestra ve Soprano için, TrV 296

G. Mahler: Bir Gezginin Şarkıları ( Lieder Eines Fahrenden Gesellen ) Orkestra, Soprano ve Bariton için

G. Mahler: Dördüncü Senfoni



Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun Yerleşik Orkestrası olan dünyaca ünlü Budapeşte Festival Orkestrası, efsanevi şefleri Ivan Fischer ile üçüncü konserlerini vermek üzere CRR'de.

Strauss'un ve Mahler'in çok sevilen eserlerini seslendirecek olan Budapeşte Festival Orkestrası, olağanüstü programı ve kadrosuyla dinleyicilere yeni sezonda bir kez daha merhaba diyor. Orkestra, her konserinde olduğu gibi bu konserinde de seçkin bir programla seyircisiyle buluşuyor. Ünlü Alman besteci Richard Strauss'un, ölümünden bir sene evvel, 1947'de tamamladığı "Son Dört Şarkı", esere hâkim olan huzur, sükûnet ve tevekkül atmosferinin benzersiz kullanımıyla ayrıcalıklı bir yere sahip. "Son Dört Şarkı", ayrıca şiirlerin güzelliği ile de klasik müzik literatürünün en dingin, zarif ve gizemli yapıtlarından birisi olarak anılmaktadır.

"Bir Gezginin Şarkıları", Gustav Mahler'in en popüler eserlerindendir. Çok sevdiği Alman halk şiirleri seçkisi "Das Knaben Wunderhorn"dan esinlenen dahi besteci, dört bölümden oluşan bu eserinde tüm şarkıların sözlerini de kendisi yazmıştır. "Bir Gezginin Şarkıları", aşkına karşılık göremeyen umutsuz bir delikanlının kederli duygularını olağanüstü bir müzik eşliğinde ortaya koyar.

Mahler'in 1899-1900 yılları arasında tamamladığı "Dördüncü Senfoni"si, bestecinin en kısa eserlerindendir. Senfoninin son bölümünde çoğunlukla sopranonun, bazen de bir çocuğun sesinden cennet tasvir edilmektedir. Eserde çıngıraklar, ikinci bölümde normalden bir ton daha tiz çalan uçarı ve grotesk keman, cennet imgeleri, berrak tınılar, dokunaklı ve büyülü ezgiler her dinleyeni farklı farklı duygularla baş başa bırakır. Mahler'in "Dördüncü Senfoni"si, dünyanın en iyi on orkestrasından biri olarak değerlendirilen Budapeşte Festival Orkestrası'nın, Mahler yorumlarıyla da ünlenmiş şefi maestro Ivan Fischer'in yorumuyla CRR dinleyicisiyle buluşuyor.



"Kakao Konseri" Saat : 17.00 – 18.00

Ivan Fischer ve Budapeşte Festival Orkestrasının bir grup sanatçısı konser öncesi klasik müziğe merak duyan çocuklar ve aileleri için "Kakao Konseri" etkinliği düzenleyecek. Maestro Fischer tarafından sürdürülen Macaristan'da büyük ilgi gören, çocukların sıcak bir ortamda klasik müzik ile yakınlaşmalarını hedefleyen etkinlik CRR'de tercüman eşliğinde gerçekleştirilecek.

Yorumlar

Aynı gece

  • Oldies Night *Dj Performans

    7 Ekim Salı - 22:00
    Rezervasyon: (0312) 284 29 25 - 0535 655 21 22 Tepe Prime Eskişehir Devlet Yolu No: 266 ANK. http:/…