Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Dünden Bugüne Eurovision VOL.3

20 Ekim 2014 Pazartesi 20:00
Üstüner Büyükgönenç, Şef
Johnny Logan, Konuk Sanatçı
Bülent Tekakpınar, Oya Şar, Sinem Yalçınkaya, Onur Turan, Solistler
Bülent Özveren, Danışman ve Sunucu

İBB Kent Orkestrası dünden bugüne Eurovision konseriyle CRR'de sanatseverlerle buluşuyor.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu muhteşem bir Eurovision gecesine ev sahipliği yapacak. Sunuculuğunu ve danışmanlığını Bülent Özveren'in yapacağı ve ünlü İrlandalı besteci ve şarkıcı Jonny Logan'ın misafir sanatçı olarak katılacağı "Dünden Bugüne Eurovision" başlıklı konser 20 Ekim Pazartesi akşamı saat 20.00'da gerçekleşecek.

Eurovision şarkı yarışmalarında elde ettiği başarıları ile ünlü , Bay Eoruvision olarak anılan İrlandalı besreci ve söz yazarı Johhny Logan 'ın da konuk sanatçı olarak katılacağı konserde Semiha Yankı'dan "Seninle Bir Dakika", Sertab Erener'den "Everyway That I Can", Johhny Logan'dan ''What's Another Year'' ve ''Hold Me Now'' seslendirilecek Eurovision şarkılarından sadece bir kaçı.

Eurovision Şarkı Yarışması TRT'nin 1973 yılında yarışmayı naklen yayınlamasıyla hayatımıza girdi. Semiha Yankı'nın "Seninle Bir Dakika" isimli şarkısı Eurovision'daki ilk şarkımız oldu.23 Mayıs 2003 gecesi Letonya'nın başkenti Riga'da gerçekletirilen ve 48.cisi düzenlenen Eurovision şarkı yarışmasında Sertap Erener ülkemize birinciliği getirdi ve bu birincilik sonrası 2004 yılında 49.Eurovision Şarkı yarışması ülkemizde İstanbul'da Abdi İpekçi Arena'da düzenlendi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası

Orkestra; 1989 yılında kuruculuğunu ve şefliğini üstlenen Ekrem Tekeşin'in gayretleri ile oluşturuldu. İstanbul gibi büyük bir metropolün ihtiyacı olan orkestra, klasik, pop, Türkçe Pop, Türk Halk Müziği'nden ezgiler, müzikaller, film müzikleri ve yabancı pop müzik repertuvarı ile halkımızın özlem duyduğu sanatsal boşluğu başarıyla doldurdu. İBB Kent Orkestrası, başta CRR Konser Salonu olmak üzere birçok konser salonu ve halka açık konser alanlarında müzik ziyafeti sunarken, yurt dışı ve yurt içi konserleriyle ödüller alarak ülkemizin haklı gururu oldu. Üniversiteler, okullar, parklar gibi alanlarda ücretsiz halk konserleri veren orkestra; yerli yabancı önemli solist ve müzisyenlere başarı ile eşlik etti. 2008 yılından itibaren yaylı sazların katılımı ile "Senfonik Pop Orkestrası" çehresine bürünen orkestra, aranjmanlarını yapıp aynı zamanda orkestranın şefliğini yürüten Kamil Coşkun'un önderliğinde yılda en az elli konser ile izleyenlerine ulaşmaktadır.



Johnny Logan

Seán Patrick Michael Sherrard ya da sahne adıyla Johnny Logan 13 Mayıs 1954 te Melborne Avustralya'da doğmuştur. "Bay Eurovision" olarak anılan İrlandalı şarkıcı ve besteci 1980 yılında "What's Another Year", 1987 yılında "Hold Me Now" adlı şarkıları ile 2 defa Eurovision şarkı yarışmasında İrlanda'ya birincilik kazandırmıştır.

Linda Martin'in Malmö'de 1992 yılında yapılan Eurovision şarkı yarışmasında birinciliği kazandığı ''Why Me'' adlı şarkının ve yine Linda Martin seslendirdiği 1984 yılında Lüksemburg 'da yapılan Eurovision şarkı yarışmasında ikinciliği elde ettiği Terminal 3 isimli şarkının bestecisidir.

İrlandalı tenor Patrick O'hagan'ın oğludur.

Yorumlar

Aynı gece