Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Bonnie Tyler

27 Ekim 2014 Pazartesi 20:00
Kendine has sesiyle aşk şarkılarını müzikseverlerin gönlüne işleyen Bonnie Tyler, yepyeni bir albümle ve yepyeni şarkılarla geri dönmeye hazırlanırken 'Rocks and Honey' albümü ve de dünya turnesi ile fırtına gibi esmeye devam ediyor.

Jim Steinman'in yazdığı efsane aşk şarkısı Total Eclipse of the Heart ile tüm dünyada bir numara olan, Faster Than the Speed of Night'la İngiltere Albümler listelerine direkt 1 numaradan giren ilk İngiliz kadın şarkıcı olarak Guinness rekorunu elinde bulunduran Bonnie Tyler, 2003 yılında Kareen Antonn'ın düet teklifiyle Total Eclipse of the Heart'ı Fransızca olarak - Si Demain - okuyunca Fransa'da tam on hafta boyunca tekrar satış listelerinin bir numarası oldu.

Ajda Pekkan'dan dinlemeye alıştığımız 'O Benim Dünyam' ın orijinal versiyonu 'Holding Out for a Hero' yu seslendiren, It's a Heartache, Total Eclipse of the Heart, Lost in France gibi unutulmaz şarkıların sahibi Bonnie Tyler, 27 Ekim'de unutulmaz bir konser için Cemal Reşit Rey'de!



BONNIE TYLER

1951'de doğan Bonnie Tyler, kendine has buğulu sesiyle Gallerin efsane şarkıcılarından biri. Gerçek adı Gaynor Hopkins olan Tyler 6 çocuklu bir ailenin çocuğu olarak Güney Galler'in Skewen kasabasında dünyaya gelmiş.

Babası maden işçisi olan Tyler'ın annesi bir opera hayranı olarak kızını müzikle iç içe büyütmüş. Motown sound'unu dinleyen, Janis Joplin ve Tina Turner hayranı olarak büyüyen Tyler 1970 yılında 18 yaşında bir yetenek yarışmasına katılarak Mary Hopkin'in ünlü şarkısı "Those Were the Days"'i söyleyerek ikinci olmuş. Ardından ise Bobby Wayne and the Dixies grubuna vokalist olarak alınmış. İki yıl sonra kendi grubu Imagination'ı kuran ve kulüplerde şarkı söylemeye başlayan Tyler Galler' in güneyinde ünlenmeye başlamış. O dönem sahne ismi olarak Sherene Davies adını kullanmış.

Tyler, Roger Bell tarafından keşfedilerek 1975 yılında RCA plak şirketi ile anlaşma imzalamış. Sözleşmeyi imzalamadan önce sahne ismi olarak Bonnie Tyler ismini seçmişler.

1976 yılında yayınlanan şarkısı "Lost in France" in satışlarda ilk ona girme başarısı göstermesinin ardından, Tyler 1977 yılında ilk albümü The World Starts Tonight'ı yayınlamış. Albümden çıkan bir diğer single "More Than a Lover"'ın İngiltere'deki başarısının ardından sanatçıya 1977 yılında ses tellerinde nodül teşhisi konmuş. Cerrahi müdahalenin şart olduğunu öğrenen sanatçı, doktorların iznini beklemeden konuşmaya başladığından dolayı sesi kısık bir hal almış. Kariyerinin sona erdiğini düşünen sanatçı bir sonraki şarkısı ile uluslararası bir yıldız haline dönüşmüş.

Şarkısı "It's a Heartache" Amerika satış listelerinde ilk üçe girince kısa sürede bir dünya hitine dönüşerek İngiltere, Almanya, Fransa ve Avustralya'da 1 numara olmayı başarmış.'The Natural Force' isimli albümü bunun üzerine Amerika'da 'It's a Heartache' adıyla yayınlanmış. "Married Men" şarkısını 1979 yılında The World Is Full of Married Men (Jackie collins'in romanından uyarlanan) filmi için seslendiren şarkıcı ardarda Diamond Cut (1979) ve Goodbye to the Island (1981) albümleriyle uluslararası bir şarkıcı kimliği kazanmaya devam etmiş. Sitting on the Edge of the Ocean şarkısı 1979 yılında Tokyo'da gerçekleştirilen Yamaha Dünya Şarkı festivalinde büyük ödülün sahibi olmuş.

1977'den 1981'e kadar dört albüm yayınlamış. RCA ile sözleşmesi bittiğinde David Aspden Menajerlik firmasıyla anlaşan sanatçı, şarkı yazarı Jim Steinman ile çalışarak şarkılarına rock soundu vermiş. 1982 yılında CBS Records ile anlaşmış.

Albümü 'Faster Than the Speed of Night' 1983 baharında yayınlanmış ve Jim Steinman'in yazdığı efsane şarkı Total Eclipse of the Heart 'la Bonnie Tyler tüm dünyada 1 numaralı kadın şarkıcılarından biri haline gelmiş.

Tüm dünyada hit olan şarkı Amerika'da tam 4 hafta boyunca 1 numarada kalmış. Faster Than the Speed of Night'la İngiltere Albümler listelerine direkt 1 numaradan giren ilk İngiliz kadın şarkıcı olarak Guinness rekorunu elinde bulunduran Bonnie Tyler Amerika'dan Avustralya'ya kadar tüm dünyada en çok satanlar arasına girmeyi başarırken Total Eclipse of the Heart ilk Grammy adaylığını getiren şarkı olmuş. 1984 yılında Grammy gecesinde sahne alan sanatçı şarkısı "Here She Comes" ile Grammy adayı olmuş…Footloose filminin soundtrack şarkısı olan "Holding Out for a Hero" İngiltere'de 1985 yazının hiti olmuş.

1990'ların başında BMG Almanya'nın şirketi Hansa'ya transfer olan sanatçı bu plak şirketinden ilk albümü Bitterblue'yu 1991'de yayınlamış.Albüm Norveç'ten Avusturya'ya, Almanya'dan İsveç'e kadar yayınlandığı birçok ülkede platin plak satışlarını geride bırakmış. 1992 yılında yayınlanan Angel Heart aynı başarıyı yakaladıktan sonra sırasıyla Silhouette in Red ve tüm kariyerini özetleyen ilk derleme albümü The Very Best of Bonnie Tyler 1993 yılında ödülleri beraberinde getirmiş. Tyler RSH "Uluslararası En iyi Kadın Şarkıcı" ve "Goldene Europa" ödüllerini toplarken 1994 yılında da ECHO Ödüllerinden birini evine götürmüş.

Bonnie Tyler, 2003 yılında Kareen Antonn'ın düet teklifiyle Total Eclipse of the Heart'ı Fransızca olarak - Si Demain - okuyunca Fransa'da tam on hafta boyunca tekrar satış bir numarası oldu.Belçika'dan Polonya'ya kadar dünyanın birçok ülkesinde hit olan düet toplam 2 milyon satarak sanatçıya yeni bir soluk getirdi.Hemen arkasından ünlü şarkısı It's A Heartache'i Si Tout's Arrête ismiyle Fransızca yayınlandı.

Eylül 2006'da Amerikan televizyonlarında büyük ilgi gören "Celebrity Duets" programına katılan sanatçı, aktris Lucy Lawless ile "Total Eclipse of the Heart"'ı yorumlayarak herkesin gözdesi oldu.

2007 yılında yeni En iyiler toplama albümü From The Heart'ı yayınlayan sanatçı yardım amaçlı hazırlanan "Over the Rainbow" adlı albüm için "I Don't Know How To Love Him" adlı yepyeni bir şarkı kaydetti. Aynı yıl Baby Pink Star grubu ile de "Total Eclipse of the Heart" kaydeden sanatçı İngiltere'de 'Never Mind the Buzzcocks' TV programına katıldı.

2009 yılında Mal Pope tarafından sahnelenen 'Cappuccino Girls' müzikalinde ana şarkıyı seslendirdi ve de uzun bir turneye çıktı. 'Hollyoaks' TV dizisinde rol aldı ve "Holding out for a Hero" şarkısını seslendirdi. "Total Eclipse of the Heart" şarkısını Galler erkek korosu 'Only Men Aloud!' ile kaydetti.

2010'da Master Card reklam filmi için of "Total Eclipse of the Heart" şarkısını seslendirdi.

2011 yılında İsveç TV şovu 'Kvallen ar din'da Niklas Paulström ile 'Total Eclipse of the Heart' ve solo olarak 'It's a Heartache' şarkısını seslendirdi. BBC'nin 'Comic Relief' yardım kuruluşu için Jay-Z ve Alicia Keys şarkısı 'Empire State of Mind' klibinde rol aldı. BMI Londra Ödüllerinde 'It's a Heartache' şarkısı Amerika'da 1977'den beri 3 milyon'dan fazla çalınması nedeniyle ödül aldı. Ukrayna X Factor'e Kylie Minogue ve Cher Lloyd ile konuk oldu. BBC'nin Antiques Roadshow'da Bonnie Tyler'ın Rolf Harris tarafından yapılan tablosu 50.000 Pound'a satıldı.

2011'de 2 şarkının eklendiği 3 CD'lik Best of ( En İyiler ) albümünü yayınlayan şarkıcı 'Eternal Flame' şarkısını Fransız şarkıcı Laura Zen ile kaydetti.

2012'de Nashville'e giden şarkıcı 'Rocks and Honey' isimli albümü için 13 şarkı kaydetti. 'Loch Lomond' isimli bir şarkıyı Rolf Harris ile kayıt eden şarkıcının daha önce 'Never Gonna Take No for an Answer' isimli hiç yayınlanmamış bir şarkısı ilk kez SoundCloud'ta yayınlandı. Status Quo İngiltere turnesine konuk şarkıcı olarak katıldı. 2012 yılbaşı gecesi Almanya konserinde ilk kez 'All I Ever Wanted' isimli şarkıyı seslendirdi.

2013 yılında BBC tarafından Malmö'de yapılan Eurovizyon şarkı yarışmasında ülkesini temsil etmek için seçildi ve 'Believe in Me' adlı şarkıyı seslendirdi.

Eurovizyon sonrası Fransa'da yeni bir albüm kaydetmeye başlayan şarkıcı 'All the Hits' albümünü yayınladı. 'Believe in Me' şarkısının ardından 'Rocks and Honey' albümünden 'This is Gonna Hurt' ve 'Love is the Knife' 45'lik lerini yayınlayan şarkıcı Avrupa turnesine devam etti.

2013'de Güney Afrika turnesine çıkan şarkıcı BBC için Ken Bruce'un sabah sovunun 'Tracks of My Years' bölümünü kaydetti. Tyler'ın en başarılı albümü 'Faster Than the Speed of Night' 30. Yılında Amerika'da tekrar piyasaya sürüldü.

'Rocks and Honey' albümü sonrası turnelerinin yoğunluğu dışında Bonnie Tyler Rhydian Roberts ile 'Miserere' ve İngiliz Rock grubu Spike ile 'Fortune' isimli 2 duet şarkı kaydetti.

Yorumlar

Aynı gece

    Başka etkinlik bulunamadı.