Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

MARİA SCHNEİDER

15 Şubat 2015 Pazar 20:00
Müziği eleştirmenler tarafından büyülü ,görkemli ve çizgilerin ötesinde olarak tanımlanan Maria Schneider ilk kaydını 1994 yılında 'Evanescence' ile yaptı.Bu kayıt ile birlikre Maria ve Orkestrası dünya nın dört bir yanında tanınmaya ve davetler almaya başladı.
Bugüne kadar 85 ten fazla müzik grubu ve dünyanın dört bir yanında 30 ülkede konserler veren veren Maria Schineider pek çok Caz müzisyenini yetiştirip müzik dünyasına kazandırmıştır.
Birlikte çalıştığı orkestra ve gruplar içirisinde Carnegie Hall Jazz Orchestra, Peter Sellars' New Crowned Hope Festival (Viennaʼs Mozart Festival), Jazz at Lincoln Center, Los Angeles Philharmonic Association, The American Dance Festival, Kronos Quartet, The Metropole Orchestra, the Danish Radio Orchestra, The Saint Paul Chamber Orchestra, the Ojai Festival, the Australian Chamber Orchestra sadece bunlardan bir kaçıdır.
Klasik ile Caz müziği birleştirerek muhteşem bir müzik ortaya çıkaran Schinedier her iki alanda da Grammy ödülleri kazandı.
2014 yılı Grammy Ödüllerinde ''Winter Morning Walks''kaydı ile En iyi Çağdaş Klasik Kompozisyon , En iyi Klasik Vokal Performans(Dawn Upshaw ),En iyi Albüm Kaydı/Klasik( David Frost, Brian Losch, Tim Martyn); 2007 yılında ''Cerulean Skies'' ile En iyi Enstümantal Kompozisyon;2004 yılında sadece internet üzerinden satışı yapılan''Concert in the Garden''ile En iyi Caz Topluluğu Albümü ödülünü kazandı.

Yorumlar

Aynı gece