Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

OLAFUR ARNALDS

16 Şubat 2015 Pazartesi 20:00
Film müziklerini, neo klasik müziği çağdaş pop, minimalist elektronik müzik ile ustaca birleştiren, uluslararası takipçi kitlesine sahip İzlanda'lı besteci ve multi enstrumentalist Olafur Arnalds yepyeni projesini CRR Caz Şubatı kapsamında Türk hayranlarıyla paylaşmak üzere 16 Şubat'ta CRR sahnesinde.

İzlanda'da Rejkjavik'in dışında Mosfellsbaer kasabasında 1986 yılında doğan Arnalds müziğe hardcore/metal topluluklarında davul çalarak başladı. Birlikte turne yaptığı Alman metal grubu Heaven Shall Burn'in Antigone albümündeki parçalara giriş/çıkış bölümleri besteleyerek Berlin merkezli Erased Tapes'in dikkatini çektiğinde yıl 2005'di. 2007 yılında çıkardığı "Eulogy For Evolution" klasik müziği, popu, ambient/electronicayı harmanlayıp yeni evrensel müzikal bir dile dönüştürebildiği ilk albümü olarak tarihe geçti.

2008'de Londra Barbican'da biletlerin tükendiği efsane performanstan, Sigur Ros ile turneden ve her güne bir parça projesinden (Found Songs, 2009) sonra 2010'da ikinci stüdyo albümü "..And They Have Escaped The Weight Of Darkness" 'ı çıkardı. Çin'e kadar uzanan büyük, başarılı bir turne yapan Arnalds'ın arkasından büyük plak şirketleri koşmaya başladı.

2013'te çıkardığı üçüncü stüdyo albümünde (For Now I Am Winter) şirketinden aldığı destekle büyük orkestra ile çalışma ve kayıt yapma olanağı yakalayan Olafur Arnalds'ın dünyasında başka bir yenilik de müziğine vokalleri katması. İngiliz dizisi Broadchurch için yaptığı müzikle İngiltere Akademi ödüllerinde orijinal müzik dalında ödül aldı.

İzlanda'dan çıkan Björk, Sigur Ros gibi sanatçıların, toplulukların yanında haklı yerini alan Olafur Arnalds'ın 16 Şubat'ta CRR Sahnesindeki performansında yeni parçalarını duyma imkanını bulacaksınız.

Yorumlar

Aynı gece