Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

NUC Presents: Brazzaville (USA) + Kalben @ Kite

20 Şubat 2015 Cuma 22:00
NUC gururla sunar : Brazzaville (USA) + Kalben

David Brown'un müzikal kimliği, biriktirdiği parayla bir saksafon satın alarak dünyayı dolaşmasıyla şekillendi. Beck ve Siouxe Sioux gibi isimlerle çalışan Brown, saksafonu bırakıp akustik gitara geçtikten sonra grubu Brazzaville'i kurdu. Alternatif rock müziği etnik caz dokunuşlarıyla birleştiren David Brown ve ekibi, zaman zaman Tom Waits ve Morphine'e dokunsa da bossa nova, caz, dub öğelerine de yer vermeyi unutmuyor.

David Brown'ın Türkiye ve İstanbul'dan etkilenerek yazdığı Hotel Devman, Hills of Anatolia, Bosphorus ve Taksim isimli parçalara sahip olan Brazzaville, sevilen bir çok şarkısının yanında, son albümleri Morro Bay'den de seslendirecekleri parçalarla yeniden hayranlarıyla buluşuyor.


► Kalben

Kalben müziğe 8 yaşında, annesinin aldığı beş oktav Casio klavye ile başladı. 14 yaşında ilk gitarını aldı ve o günkü gibi çalmaya devam ediyor. Mitanni Jazz Bar, Mojo, Babylon, Karga gibi çeşitli mekanlarda sahne alan Kalben'in ilham kaynakları arasında PJ Harvey, Sevinç Tevs, Nazan Öncel, David Bowie, Tom Waits ve daha nice güzel insan var. Folk, indie, arabesk, klasik müzik gibi çeşitli türlerden beslenen Kalben metin ve senaryo yazarlığı, gazetecilik gibi işlerin yanı sıra bir de Lulu'nun Maceraları çocuk kitabı serisinin ilki olan Lulu Güneşi Arıyor'un yazarı.

Sevdikleriyle daha fazla zaman geçirmek için istifa etmişliği olan; paraya değil huzura yoksullaşmaktan çekinen; hem İzmir'li, hem Ankara'lı ve (artık) hem de İstanbul'lu olan şarkıcı/söz yazarı çıkışını Sofar Sounds İstanbul ile yakaladığından beri aralıksız müzik düşünerek ve şarkı yazarak yaşamaya başladığı için bir başka heyecanlı.

Yorumlar

Aynı gece