Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Hafta Sonu Klasikleri - 3

20 Haziran 2015 Cumartesi 10:30
Pırıl pırıl bir yaz gününe çimlere uzanıp klasik müzik dinleyerek başlamaya ne dersiniz? İstanbul Müzik Festivali geçtiğimiz yıl başlattığı ve dinleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılanan Pazar Klasikleri serisini, bu yıl daha da zenginleştirerek Hafta Sonu Klasikleri adı altında sizlere sunmaktan mutluluk duyuyor.

"Avusturya'dan müzikal bir sansasyon" (Der Tagesspiegel) olarak tanımlanan Minetti Quartet 2008/09 sezonunda Avrupa Konser Salonları Organizasyonu tarafından "yükselen yıldız" ilan edilmişti. Topluluk o günden bu yana Viyana Konzerthaus ve Musikverein gibi Avusturya'nın en prestijli salonlarının yanı sıra Avrupa'nın önde gelen tüm müzik merkezlerinde sahneye çıktı; en saygın oda müziği festivallerine konuk oldu. Kurulduğu 2003 yılından bu yana Uluslararası Rimbotti Yaylı Dörtlüler Yarışması'nda birincilik, Viyana Uluslararası Haydn Yarışması'nda Haydn Ödülü ve Uluslararası Schubert Yarışması'nda büyük ödül dahil, pek çok başarı elde eden topluluk çıkardığı üç albümle de eleştirmenlerin ve müzikseverlerin övgüsünü topladı. Minetti Quartet üyeleri konserde gençliklerinin enerjisiyle dinleyicilerini yakalarken hem ifade güçleri ve müzikal olgunlukları, hem de teknikleri, topluluk içi uyumları ve stillerinin mükemmeliyeti ile heyecan uyandırırlar.

Bu cumartesi sabahında Haziran güneşi Avusturya Kültür Ofisi'nin ihtişamlı ağaçlarının gölgesinde soluklanırken, siz de çimlerin üzerinde bu heyecan verici Avusturyalı topluluk ile serinleyebilirsiniz.

Minetti Quartet
Maria Ehmer keman
Anna Knopp keman
Milan Milojicic keman
Leonhard Roczek viyolonsel

20 Haziran Cumartesi, 10:30, Avusturya Başkonsolosluğu, Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi
Franz Schubert
Yaylı Dörtlü No. 10 Mi bemol Majör, D 87

Ludwig van Beethoven
Yaylı Dörtlü No. 6 Si bemol Majör, Op. 18

* Mekân kapasitesi sınırlı olduğundan, rezervasyon için rezervasyon@iksv.org adresine bir e-posta göndererek onay almak gerekmektedir.

Ücretsiz

Yorumlar

Aynı gece