Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Moskova Solistleri Yuri Bashmet & Daniil Trifonov

22 Haziran 2015 Pazartesi 21:00
Modern zamanların en büyük viyolacısı kabul edilen Yuri Bashmet ile Martha Argerich'in "ben ömrümde böylesini duymadım" dediği genç piyanist Daniil Trifonov'u aynı sahnede buluşturan iki solistli bu konser, beş kıtada 50'den fazla ülkede ayakta alkışlanan Moskova Solistleri eşliğinde dört dörtlük bir müzik ziyafetine dönüşecek.

Dünyanın en iyi oda müziği toplulukları arasında gösterilen Moskova Solistleri bugüne kadar, Carnegie Hall, Barbican Hall, Musikverein ve Concertgebouw gibi dünyanın en büyük konser salonlarında, Richter, Kremer, Rostropoviç, Chang, Quasthoff ve Galway gibi klasik müzik dünyasının efsaneleşmiş isimleriyle konserler vererek 2007'de Stravinsky ve Prokofiev'in eserlerinden oluşan albümleriyle Grammy aldılar. Moskova Solistleri'nin kurucusu, The Times tarafından "dünyanın yaşayan en iyi müzisyeni" ilan edilen Yuri Bashmet, aralarında Alfred Schnittke ve Sofia Gubaidulina'nın da bulunduğu günümüzün önde gelen bestecilerinin yeni eserlerine ilham kaynağı oldu.

Bashmet, virtüözitesi, güçlü kişiliği ve yüksek zekâsıyla viyolaya yeni bir şöhret kazandıran nadir müzisyenlerden. 1991 doğumlu Daniil Trifonov ise Chopin, Rubinstein ve Çaykovski gibi müzik dünyasının en saygın üç yarışmasından ödüllerle döndüğünden bu yana olağanüstü icraları, müzikal sezgileri ve ifade yoğunluğu ile hızla ünlenerek Carnegie, Wigmore, Queen Elizabeth, Louvre Oditoryumu, Zürih Tonhalle, Berlin Filarmoni gibi salonlarda resitaller verdi; Viyana Filarmoni, Londra Senfoni, New York Filarmoni, Mariinsky Orkestrası, İsrail Filarmoni de dâhil olmak üzere önemli orkestralar eşliğinde çaldı.

"Klasik müziğin sihirbazları"nı biraraya getiren bu konser kaçırılmayacak bir müzikal deneyim olacak şüphesiz.

Yuri Bashmet şef & viyola
Daniil Trifonov piyano

22 Haziran Pazartesi, 20:30, Aya İrini Müzesi
Frédéric Chopin
Piyano Konçertosu, Mi minör, No. 1, Op. 11

Georg Philipp Telemann
Viyola Konçertosu Sol Majör

Piotr Ilyich Tchaikovsky
Floransa Hatırası, Op. 70

Tan Dun
Ebedi Yemin

Ara dahil 115' sürer.

Konsere doğru
Jessica Duchen ile söyleşi*
19.30-20.00
Aya İrini Müzesi bahçesi

* İngilizce olacaktır.

1. Kademe 250 TL;2. Kademe 200 TL;3. Kademe 150 TL;Öğrenci 35 TL; Balkon 350 TL;

Yorumlar

Aynı gece

  • Söyleşi: Moskova Solistleri

    22 Haziran Pazartesi - 20:00
    Piyanist, roman ve oyun yazarı, müzik eleştirmeni, gazeteci Jessica Duchen ile söyleşi**: Genç Chopi…