Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

22. Akbank Caz Festivali: Aydın Esen & Octurn

9 Ekim 2012 Salı 23:30
Piyano ve bestecilik eğitimine çok küçük yaşta başlayan ve İstanbul Konservatuarı'ndan mezun olan Aydın Esen, Norveç Eyalet Müzik Akademisi, Berklee College Of Music ve New England Müzik Konservatuarı'nda çalışmalar yaptı. 20. yy akustik bestecilerinin aksine elektronik müzik yaşamının bir parçası oldu ve besteciliği, piyanistliği ve elektronik müzikte yaptıkları sayesinde sayısız ödüle layık görüldü. Bunun yanı sıra eleştirmenler tarafından dünyanın en iyi piyanistlerinden biri olarak gösteriliyor.

Belçikalı jazz topluluğu Octurn, bariton saksafon ve klarnet sanatçısı Bo Van Der Werf tarafından kuruldu ve farklı müzikal yaklaşımları karıştırarak belli bir kategoriye sokulamayan modern bir tarz geliştirdi. Her abümde Bo Van Der Werf ve Laurent Blondiau dışında değişen kadrosuna rağmen en az üç saksafonun eksik olmadığı topluluk 2002'den itibaren iki bas ve iki davulla çalmaya devam ediyor.

Emprovize cazı muhteşem piyano ezgileri ile birleştirecek olan grup, güçlü ve özgün tarzlarıyla bu seneki festivalde akıllarda iz bırakacak.

Aydın Esen's musical interest started in his early ages and after his graduation from the Istanbul Conservatory, he continued his works at the Norway State Music Academy, the Berklee College of Music and the New England Conservatory. Striking out from the traditional path of 20th century acoustic composers, Esen has crafted a unique electronic backdrop to his compositions. Esen is hailed one of the best pianists in jazz music by many authorities.
Belgium-based jazz band Octurn was founded by bariton saxophonist Bo Van der Werf and achieved the creation of a new style in jazz music that is hard to categorize. Van der Werf and Laurent Blendiau are the only permanent members of the band and in each performance they prefer to have at least three saxophonists, two bassists and two drummers on stage.
This cooperation of an outsanding pianist with an extraordinarily improvisational band will offer a highly exciting experience to all attendees.

Aydın Esen: Piyano - Piano // Bo Van Der Werf: Bariton Saksafon - Baritone Saxophone // Josef Dumoulin: Piyano - Piano // Nelson Veras: Gitar - Guitar // Jean-Luc Lehr: Gitar - Guitar // Chander Sardjoe: Davul – Drums

Dinleyin! Listen! Light Years (Aydın Esen) / Flash (Octurn), Reactants(Aydın Esen)

Kaçırmayın! Don't Miss! Baki Duyarlar's "Time of Spring" / Yurodny & Hezarfen Ensemble

Yorumlar

Aynı gece

  • ALTISEKİZ // IF PERFORMANCE HALL

    9 Ekim Salı - 22:00
    "ALTISEKİZ" 9 Ekim Salı IF PERFORMANCE HALL Sahnesinde!!! 2001 yılında Ankara’da kuruldu.…
  • KORAY CANDEMİR @MASK

    9 Ekim Salı - 02:30
    Koray Candemir, son birkaç yıldır yaşadığı yurtdışı serüveninden sonra yuvasına dönüp solo çalışmala…