Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Dünyanın Kemanları Festivali

2 Mart 2015 Pazartesi 00:00
Aşkın Ensemble

Saat: 18.00

Şef: Ertuğ Korkmaz

Solist: Ani Schnarch



Aşkın Ensemble

Aşkın Ensemble, günümüzün kaliteli müzik ihtiyacına cevap verebilmek, oda müziği projeleri oluşturmak, müziğe sıradışı bir yorum getirmek ve genç müzisyenlerin gelişimlerini desteklemek amacı ile Cihat Aşkın tarafından 09 Mart 2007 tarihinde kuruldu. Klasik müzik ile beraber yeni oluşumlara da açık olan Aşkın Ensemble, ilk projesini Cumhuriyet kuşağı bestecilerimizden Faik Canselen onuruna gerçekleştirdi. Aynı yıl, İstanbulin isimli albüm çalışmasında Cihat Aşkın'a eşlik eden topluluk, 2008 Nisan ayında dünyaca ünlü keman sanatçısı Ida Haendel ile aynı sahneyi paylaştı. Yurtiçi performanslarının yanısıra, Maastricht ve Amsterdam Concertgebouw'da Cihat Aşkın'ın solistliği ve yönetiminde verdikleri konserin radyo kaydı yapıldı. Müzik eleştirmenlerinden olumlu tepkiler alan Aşkın Ensemble, en büyük desteğini genç ve yaratıcı müzisyenlerinden almakta ve çalışmalarını bağımsız olarak sürdürmektedir.



Ertuğ Korkmaz

Orkestra Şefi – Kompozitör

11 yaşında Ankara Devlet Konservatuvarı'nda Prof. Mehmet ERTEN ile Trompet çalışmalarına başladı. 1975 yılında Kompozisyon bölümüne kabul edildi ve Prof. Erçivan SAYDAM ile Armoni, Kontrapuan çalışmalarına başladı. Daha sonra Prof. Necil Kazım AKSES ve Prof. Nevit KODALLI ile çalışmalarını sürdüren sanatçı 1980 yılında da Orkestra Şefliği bölümüne girerek Prof. Gürer AYKAL ile çalıştı.

1982 yılında her iki bölümden de mezun olan sanatçı Devlet Bursu ile Londra'ya gönderildi. Londra'da Guildhall School of Music and Drama'ya kabul edilen sanatçı, Alfred NIEMAN, George NICHOLSON ve Alan HASELDINE ile çalışarak Advanced Studies sınıflarından mezun oldu. Londra'da bulunduğu yıllar içinde bestecilik alanında çağımızın söz sahibi kişilerinden olan Hans Werner HENZE, Karlheinz STOCKHAUSEN ve Peter Maxvel DAVIES ile Contemporary Music, Francis Show ile Film Müziği konularında çalıştı.

Sanatçı günümüze kadar, Japonya, Belçika, Fransa, İspanya, İsviçre, İtalya, Danimarka, Almanya, Polonya, Portekiz, Rusya, Arjantin, Meksika, Brezilya, Venezüella, İngiltere ve A.B.D. gibi bir çok ülkede konerler yapmış ve Uluslararası Müzik Festivallerinde şef ve kompozitör olarak yer almış ve yine Uluslararası radyo ve televizyonlarca yayın programlarına alınmıştır.

2001 yılı Şubat ayında Royal Philharmonic Orchestra'sı ile şef ve kompozitor olarak birlikte çalışmaya başlamış ve bu birlikteliğin ilk ürünü olarak "SHADES - AND" adlı senfonik şiirinin CD kaydını gerçekleştirmiştir. Aynı eser 2002 yılı Ağustos ayında Euro Classic Berlin Summer festivali açılış konserinde seslendirilmiştir. 2005 yılı Ekim ayında Saint Petersburg Philharmonic salonunda Saint Petersburg Piyano Festivali açılış konserini yöneten sanatçı, bugüne kadar Salvatore Accardo, Rocco Filippini, İdil Biret, Cihat Aşkn, Alexander Rudin ve David Cohen gibi seçkin sanatçılarla çalışmıştır.

2003 yılında International Rostrum of Composers jürisi seçilen Ertuğ Korkmaz aynı yılın Mart ayında Müzik ve Sahne Sanatları alanında kurucu üye olarak Başkent Üniversitesi kadrosuna katılmıştır. Sanatçı halen Orkestra Akademik Başkent Sanat Yönetmenliği ve Daimi Orkestra Şefliği görevlerini sürdürmektedir.



Ani Schnarch

Rumen - İsrailli - İngiliz kemancı, birçok prestijli ödülün sahibi olan Schnarch, kuşağının en heyecan verici ve çok yönlü kemancılarından biri olarak anılıyor. Romanya doğumlu Schnarch, kemana 7 yaşında başladı ve çalışmalarına İsrail'de devam etti. Bartok ve Ysaye ağırlıklı resital programları büyük alkış alan sanatçının, yine Bartok'un keman ve piyano için yazmış olduğu eşsiz eserlerini seslendirdiği performansı çeşitli ülkelerde radyo, TV ve web üzerinden yayınlanıyor. Yoğun konser takviminin yanı sıra, Ani aynı zamanda Londra Kraliyet Müzik Okulu'nda aranan bir profesör olarak, Avrupa, ABD, Kanada, İsrail ve Japonya'da ustalık sınıfları veriyor, sayısız uluslararası keman yarışmalarına jüri olarak davet ediliyor. İtalya ve İngiltere'de bulunan New Virtuosi Mastercourse & Festival'i Sanat Danşmanı olan Ani, İsrail'deki ünlü Keshet Eilon keman okulunun da kurucusu ve fakülte üyesi.



Dünyanın Kemanları Festivali Kapanış Konseri

Saat: 20.00

Parker Quartet



PARKER QUARTET

Daniel Chong, keman
Ying Xue, keman
Jessica Bodner, viyola
Kee-Hyun Kim, viyolonsel

Program

S.PROKOFIEV: İki numaralı Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, Fa Majör, Op.92

J. WIDMANN: 3 Numaralı Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, "Jagdquartett"

J. BRAHMS: Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, Si bemol Majör, Op. 67



Muhteşem... (New York Times)

Hayal gücü ile dolu bir yorum anlayışı, olağanüstü bir virtüözite, (Washington Post)

Kusursuz bir mükemmeliyet (Boston Globe)

2002'de kurulan Parker Quartet "klasik müziğin laboratuarı" olarak bilinen yaylı çalgılar dörtlüsü oluşumunda, kısa sürede kuşağının önde gelen topluluklarından biri olmuş, başarılı çalışmaları büyük övgülerle, hattâ müzik endüstrisinin en prestijli ödüllerinden Grammy ile taçlandırılmış.

Diğer ödülleri arasında Concert Artists Guild Competition'da ve Bordeaux International String Quartet Competition'da aldıkları ve Cleveland Quartet Award ilk akla gelenlerden. Hâlen Harvard Üniversitesi himayesinde çalışan; St. Paul Oda Orkestrası, (2008–2010), Minnesota Halk Radyosu (2009–2010), Minnesota (2011–2012), ve St. Thomas (2012–2014) Üniversiteleri gibi kurumsal bünyelerde konuk ya da tam zamanlı topluluk olarak ağırlanan Parker Quartet bu süreçte sayısız başarılı konser ve ilk temsil gerçekleştirmiş.

Carnegie Hall'dan Kongre Kütüphanesi'ne, Concertgebouw'dan Wigmore Hall'a, Viyana Musikverein'dan Seoul ArtsCenter'a, dünyanın önde gelen birçok merkezinde sahne alan topluluk çok ilgi gören kayıtlar da gerçekleştirmiş: Dörtlü müziğinin 20. yy'daki kalesi Bartók, ve odamüziği alanında kendilerine Grammy ödülünü getiren, Naxos için yaptıkları Ligeti kayıtları, bunların başlıcaları. Gördükleri esaslı öğrenimi bir de Cleveland Quartet, Kim Kashkashian, György Kurtág, ve Rainer Schmidt gibi ustalarla pekiştiren topluluk üyeleri bu konserde yaylı çalgılar dörtlüsü için üretilmiş literatürden oldukça farklı kimliklerde üç eser sunacak: Prokofiev, Widmann ve Brahms müzikal gramerleri ve farklı deyişleriyle bu çeşitliliği yansıtacak üç isim.

Yorumlar

Aynı gece

  • Olcay Bolelli

    2 Mart Pazartesi - 21:00
    Olcay Bolelli, sevilen şarkısı "Hoşgeldin" ile 2 Mart'ta Jolly Joker İstabul'da sahnede...…
  • Ulvi Arı Destek Gecesi // @garajistanbul

    2 Mart Pazartesi - 21:00
    Türkiye’nin sayılı Pantomim sanatçılarından Ulvi Arı, yıllarca hissettiklerini sessiz sedasız sahnel…
  • SELÇUK BİLGİN

    2 Mart Pazartesi - 21:30
    Selçuk Bilgin (Akustik Gitar, Vokal) Emrah Gürbay (Elektro Gitar,Vokal) Erçin Bendivar (Elektro Gita…
  • Nilüfer Açıkalın @ Mask

    2 Mart Pazartesi - 22:00
    Nilüfer Açıkalın, AnadoluPunk ile 3 Ocak Cumartesi Mask’ta! Nilüfer Açıkalın’dan müthiş bir albüm, …
  • JAM SESSION JAZZ NIGHT

    2 Mart Pazartesi - 00:00
    20:30-22:00 Timeout Music Project 22:00-23:30 SO SOUL BAND 23:30-00:30 JamSession