Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Kalkedon Duo - Â'mâk-ı Hayal (Hayalin Derinlikleri)

3 Mart 2015 Salı 21:30
Proje ismi, Şehbenderzâde Filibeli Ahmed Hilmi tarafından 1908'de yazılmış olan "Â'mâk-ı Hayal" adlı eserden gelmektedir. Eser, Türk edebiyatının tasavvuf-u vahdet-i vücûd kavramını anlatan önemli eserlerinden biri olup, kitapta sadece Anadolu topraklarındaki tasavvufu değil, evrensel olarak tasavvufu anlatmıştır. Örneğin; Acem diyarından berduş'tan Hindistan'daki Nirvana'ya varan bir skala içermektedir.

Farklı disiplinlerden gelen ve 2011 yılından bu yana birlikte müzik yapan ikili, birbirinden farklı türde eserlerden ve doğaçlamalardan oluşan bir repertuvarla, müziği farklı bir bakış açısı ile ele alarak; icra ediliş tarzından bağımsız olarak hayal ile hayat arasındaki ince çizgide gezinerek dinginlik ve huzur içinde bir zaman dilimi yaşamayı ve yaşatmayı amacındadır.

Dinçer Dedeoğlu, 2001 yılından bu yana Flamenko gitar çalmaktadır. Avrupa Birliği Leonardo Da Vinci Mesleki Eğitim Programı kapsamında İspanya'da, Flamenko gitar eğitimi almış bu dönemde usta Flamenko sanatçıları ile çalışma fırsatı bulmuş ve Flamenko gitar alanında kendisini geliştirmiştir. Şimdiye kadar birçok konser ve organizasyonda solist ve eşlikçi gitarist olarak yer almıştır. Kalkedon Flamenko Kültür ve Sanat Derneği'nin kurucularındandır. Aynı zamanda akademisyen olan Dinçer Dedeoğlu Flamenko gitar teknikleri, dansa eşlik, şarkıya eşlik ve palmas dersleri vermekte, çalışmalarını Kalkedon Flamenko bünyesinde sürdürmektedir.

Baha Yetkin, müziğe 2000 yılında Türk Müziği usûl-nota ve nazariyat eğitimi alarak başlamıştır. Eğitimini tamamladıktan sonra çeşitli korolarda repetitör ve konser sazı olarak yer almıştır. Daha sonraları Yurdal Tokcan, Necati Çelik gibi dünyaca ünlü ud sanatçılarından dersler alarak kendisini geliştirmiştir. Bu süre içinde birçok ünlü sanatçıyla yurtiçi ve yurtdışında konserler vermiş, birçok organizasyonda yer almış, 2004 yılından bu yana da Ud ve Türk Müziği nazariyatı dersleri vermektedir. Zaman içinde Cümbüş, Klasik Perdesiz Gitar, Elektro Perdesiz Gitar (e-bow) gibi enstrümanlarda da uzmanlaşarak bu enstrümanları icra etmek suretiyle konserlerde ve albümlerde yer almıştır.

Yorumlar

Aynı gece