Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

LUKE VIBERT @ Roxy Club-RE/TUNE v.1.2

24 Nisan 2015 Cuma 22:00
Please scroll down for the English

RE/TUNE v.1.2
İngiliz elektronik dans müziğinin efsanelerinden LUKE VIBERT yeniden İstanbul'u yıkmaya geliyor!

Organizasyonunu Vayb'ın üstlendiği RE/TUNE Serisi, dijital çağın çocuklarını kışkırtmaya devam ediyor. Serinin yeni sezonunun ikinci ayağında İstanbullular, geçtiğimiz yıl şehrin en çok konuşulan performanslarından birine imza atmış olan, İngiliz elektronik dans müziğinin efsanelerinden LUKE VIBERT ile bu kez Roxy'de buluşuyor. Vayb, sizi 24 Nisan Cuma günü sabahın ilk ışıklarına kadar dans etmeye davet ediyor. Partinin açılışını İstanbullu Wreckage Sound System ekibinden DJ Bother ve Fluctuosa, kapanışını ise yine aynı ekipten DJ Archetype yapacak.
RE/TUNE serisi ile İstanbul'un işitsel çeşitliliğini yeniden akort eden Vayb, geçtiğimiz sene serisinin ilk versiyonunda, Alec Empire ve Luke Vibert gibi efsane isimleri uzun bir aradan sonra İstanbul'da yeniden dinleyicisi ile buluştururken Speedy J, Surgeon, Clark ve Venetian Snares gibi isimleri Türkiye'de ilk kez ağırlamıştı. Bu yıl serinin yeni sezonunu ise Ceephax Acid Crew ve Aleksi Perala'yı ilk kez İstanbul'da ağırlayarak gerçekleştirmişti.

RE/TUNE, 2013'ten bu yana İstanbul'un çeşitli kulüplerinde gerçekleşen elektronik müzik etkinlikleri serisidir.. RE/TUNE serisinde İstanbullular, 90'lardan bu yana elektronik dans müziğinin yeni biçimlerini bütün dünyaya ilk olarak duyuran, türün en çarpıcı örneklerini sunmuş sanatçılar ve yeni nesil elektronik müzik sanatçılarının performanslarını birarada izleme ve dinleme fırsatı bulup, çılgınca dans ediyor.

Bilet;

25 TL. www.biletix.com 'da
35 TL. Kapıda

Kapı Açılış: 22:00


Luke Vibert

Luke Vibert Cornwall'da doğar ve büyür. Babası Jimi Hendrix'e deli gibi hayrandır ve sonra da punk dinlemeye başlamıştır. Annesiyse Yves Montand'la Beatles'ı sever. Okula gider; en sevdiği ders bilinmiyor. Genç üstat Vibert muhtelif gruplarda, esasen kötü noise müzik çalmaya başlar. Aphex Twin'in yakaladığı başarının kamçıladığı Luke, kendi müziğini yayımlamayı düşünmeye başlar. Rising High isimli yeni bir plak şirketi Luke'la temasa geçer; yeni ambient yapımcıları arıyorlardır, bu yüzden de Luke ambient müzik ürettiğini söyler (bu yalandır). Böylece Wagon Christ doğar. Plak şirketini ve albümlerini satın alanların pek çoğunu yeni bir ambient gurusu olduğuna ikna eden Wagon Christ, cızır cızır, funky parçalar üretmeye devam eder ki bunların doruk noktası usta işi Throbbing Pouch albümüdür. Ancak bu sıralarda isim değiştirmenin zevkini keşfetmiştir. Rephlex şirketi Vibert-Simmonds projesini (Simmonds adında bir adamla yaptığı tuhaf, azıcık uğultulu ortak çalışma) yayımlar. Blue Planet, drum n' bass parçalarını Plug adıyla piyasaya sürer. Mo' Wax ise onunla bir albüm anlaşması imzalar; hem de bugüne kadar kullandığı en radikal isimle, Luke Vibert olarak. Wagon Christ, Virgin sayesinde büyük bir plak şirketinin etkisinden faydalanırken, Luke Vibert ünlü pedallı çelik gitar üstadı BJ Cole ile birlikte çalışmaya başlar. Bütün bunların arasında da, diğerlerinin yanı sıra, Nine Inch Nails, Squarepusher, Tortoise, Lamb, Stereolab ve Mike Flower Pops (amanın!) için bir sürü remix çıkarır. Şimdilerde, Wagon Christ Ninja Tune'a geçti (bu arada en iyi remixlerinden ve parçalarından bazılarını zaten buradan çıkarmıştı). Diğer projeleri, Amerikalı bir repçi için bir albüm yapımcılığını ve BJ Cole ile canlı performanslara devam etmeyi içeriyor.

www.wagonchrist.com/


Wreckage Sound System

Wreckage, ekipmanı eksik ruhu tam bir ses sistemidir, jeneratörü bile yoktur ama enerjisini asla yitirmez. Yani, Wreckage bir sokak çocuğudur, asla adam olmayacak, sağa sola çomak sokmayı seven haytanın tekidir. Sokaklardaki bu yolculuğu kaçırmayın.

www.facebook.com/WreckageSoundSystem


Vayb

Vayb, "All sounds will rise in İstanbul" (İstanbul'da bütün sesler yükselecek) mottosuyla, İstanbul'u yeni seslerle tanıştırmak üzere 2013 yılında kuruldu.

20yy.'ın en önemli çağdaş müzik besteci, yazar ve sanatçılarından John Cage 'All sounds' (Bütün sesler) kavramıyla müziğin tanımını genişletmişti. Vayb, Cage'in 'All sounds' kavramına göndermede bulunarak müziğin yaşayan, hayatın kendi gibi her an değişen, canlı ve dinamik bir iletişim aracı, bir keyif olduğunu hatırlatmak istemektedir. 15 milyondan fazla insanın bir arada yaşadığı büyük bir metropol olan İstanbul şehri ritmi ve gürültüsü ile adeta büyük bir konser alanını andırır ve bu canlı, değişken müziği kendi içerisinde barındırmaktadır.
Günümüzde teknolojik gelişmeler ile iyice küçülen, herkesin herşeye o an ulaşabildiği, şehirlerin kendi sesini, birbirimizi dahi dinlemeye vakit bulamadığmız süratli dünyamızda Vayb, konser, festival, sergi ve parti organizasyonları ile hep birlikte dinlemeyi, eğlenmeyi, dans etmeyi, birlikte ağlamayı, gülmeyi kısacası paylaşmayı, sesleri seven herkese bir kaçamak olarak sunmayı amaçlamaktadır.
Vayb, yeni bir müzik türediğinde ülkemize yıllar sonra ulaşıp, CD'den kasede çekilecek müziği 2 gün boyunca bekleyen nesil ile yeni üretilmiş bir esere o an ulaşılabilen hızlı neslin bir sentezidir. Bu bağlamda Vayb, bütün seslerle ilişki içerisinde olup, hiçbirşeyi bekleyemeyecek kadar hızlı değişen dünyamızla eş zamanda, İstanbul'un hareketliliğine yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.

www.vayb.info/



RE/TUNE v.1.2
LUKE VIBERT, a legend of British electronic music, in Istanbul!

Organised by Vayb, RE/TUNE keeps inciting the children of the digital age. At the second event of the new season of the series, Istanbulites will reunite, this time at Roxy, with the legendary UK electronic music producer, LUKE VIBERT, who delivered one of the most exciting performances of last year.

Vayb invites you to dance the night away on Friday the 24th, April 2015. The party will start with DJ Bother & Fluctuosa of Istanbul's Wreckage Sound System crew and will be wrapped up by DJ Archetype of the same crew.

Retuning Istanbul's musical diversity by its RE/TUNE series Vayb had reunited their listeners after a long time with such legendary names as Alec Empire and Luke Vibert, as well as hosting Speedy J, Surgeon, Clark, Venetian Snares, Ceephax Acid Crew and Aleksi Perala for the first time in Istanbul.

RE/TUNE is a series of electronic music events, taking place in various venues of Istanbul, since 2013. With the RE/TUNE series, Istanbulites are enjoying the opportunity to hear striking performances from the forerunners of electronic dance music of the 90's, as well as a newer generation of musicians and dance to their hearts' content.


Tickets;

25 TL. at www.biletix.com
35 TL. at the door


Door Opening: 22:00


Luke Vibert

Luke Vibert was born and brought up in Cornwall. His dad was a crazy Jimi Hendrix fan and then got into punk. His mum preferred Yves Montand and the Beatles. He went to school. His favourite subject is unknown.
Young master Vibert started playing in various bands and basically making a bad noise - he puts the oddness of the 'Cornwall Skool' (contemporaries Aphex Twin and Tom Middleton / Global Communications) down to the fact that they were so far from any metropolitan style police that no one really cared what they made or how it sounded or what you called it. Spurred on by the success of Aphex, Luke began to think about putting out some of his music. A new label called Rising High contacted Luke - they were looking for new ambient acts so Luke said he was making ambient music (he wasn't). Wagon Christ was born.

Having convinced the label and many of the people buying his records that he was a new ambient guru, Wagon Christ continued to make sizzling, funky chunks of exotic business culminating in the masterful Throbbing Pouch.
But by this time, he had also discovered the joys of name-changing. Rephlex released his Vibert-Simmonds project (weird and slightly droney collaborations with a man named Simmonds). Blue Planet released his drum 'n' bass numbers under the moniker Plug. Mo' Wax signed him up for an album under the most radical title yet: Luke Vibert. Wagon Christ saw some major label action courtesy of Virgin, while Luke Vibert began a collaboration with renowned pedal-steel guitar player BJ Cole. And in between he pumped out a host of remixes for, amongst others, Nine Inch Nails, Squarepusher, Tortoise, Lamb, Stereolab and Mike Flowers Pops (oops).
Now, Wagon Christ has come to Ninja Tune (incidentally, the place where he has already released some of his finest remixes and tunes). Other projects include producing an album for a US rapper and continuing live malarkeys with BJ Cole.
As for "Musipal" it is a mammal whose females have a pouch containing the teats where the young are fed and carried. Actually, that's a Marsupial. But then, facts is facts.
www.wagonchrist.com/


Wreckage Sound System

Wreckage is a sound system, lacking in equipment but never in spirit. Even without a generator, it never loses its energy. In other words, Wreckage is the guttersnipe that enjoys putting spokes into wheels and will never grow up. Don't miss the journey in streets.



www.facebook.com/WreckageSoundSystem


Vayb

Vayb was founded in 2013 in Istanbul, to introduce the city to new sounds, with the motto "All sounds will rise in Istanbul".
Prominent 20th century composer, writer and artist John Cage has broadened the definition of music with his concept of "All Sounds". Via a reference to Cage's concept "All Sounds", Vayb seeks to remind that music is a vital and dynamic medium of communication that is alive and as life itself constantly transformed. A large megapol with over 15 million people, the city of Istanbul, with its rhthym and noise, resembles a giant concert hall and contains within itself, this living music in flux.
In these times, when due to advance of technology everything one desires can be at their finger tips and our world shrinks and accelerates to the point that we can no longer find the time to listen to the sounds of our cities or even each other, with its concert, festival, exhibition and party organisations Vayb hopes to present all lovers of sounds the temporary refuge of collective experiences of listening, revelling, dancing, being moved to tears or laughter, or to put it quite simply, of sharing.
Vayb is a synthesis of the generation that used to wait for two days for new music CD's that would reach our country with several years of delay to be copied to casette tapes and the generation that can reach a new work of music, the minute it is broadcasted. As such Vayb aims to be connected with all sounds and bring a fresh vibrancy to the already dynamic city of Istanbul

www.vayb.info/

*Satın aldığınız bileti akıllı telefonunuza indireceğiniz KonserVe aplikasyonuna okutun, puanlar kazanın. Kazandığınız puanları yeni biletlere ve birçok farklı ödüle çevirin.

Yorumlar

Aynı gece

  • VodVil@noxus

    24 Nisan Cuma - 19:00
    VodVil Solist: Elif Teksoy Solo gitar: Alper Karaca Ritim gitar: Mert Keleş Bass gitar: Onur Coşkun…
  • Gregory Porter

    24 Nisan Cuma - 20:00
    “Gregory Porter bir caz şarkıcısından isteyebileceklerinizin fazlasına sahip, belki farkına varamadı…
  • O SON BİRA // IF PERFORMANCE HALL

    24 Nisan Cuma - 20:00
    "O SON BİRA" 24 Nisan Cuma IF PERFORMANCE HALL Sahnesinde!!! Pink Floyd'dan Led Zeppelin'…
  • Hüsnü Arkan&Suren Asaduryan&Istanbul Connection bu akşam...

    24 Nisan Cuma - 21:00
    30 TL TheMekan'da bu aakşam akış; Kapı açılış saat 21:00 Hüsnü Arkan 22.00 Suren Asaduryan konuk Ist…
  • The Away Days @ Bronx Pi Sahne

    24 Nisan Cuma - 21:00
    The Away Days 24 Nisan Cuma Bronx Pi Sahne'de. Kapı Açılış : 21.00 Konser Saati : 22.00 İletişim : 0…
  • The Ayılar@Tunnel Sahne

    24 Nisan Cuma - 21:00
    Klasikleşmiş Traditional Oi! müziğini daha hareketli Street Punk`la karıştıran ve kendi yorumlarını …
  • Feridun Düzağaç @ KadıköySahne

    24 Nisan Cuma - 21:00
    Kapı açılış: 21:00 Dj set: Murat Meriç İlk kez Mersin'de bir grubun solisti olarak şarkı söylemey…
  • Kurusıkı / 24 Nisan / Beşiktaş Kültür Merkezi

    24 Nisan Cuma - 21:00
    Levent Kazak'ın yazıp yönettiği; Gökçe Bahadır, Mete Horozoğlu, Selen Uçer, Beyti Engin ve Bülent Al…
  • Zafer Güler @ Simurg Temple

    24 Nisan Cuma - 21:00
  • Dasti Her Cuma Noxus'ta

    24 Nisan Cuma - 21:00
    Dasti : Reggae Ska Rock ve Indie tarzlarında bir sürü şarkı çalan, önce kendisini sonra seyircisini …
  • MFÖ / 24.04.2015

    24 Nisan Cuma - 21:10
    Sevilen grup MFÖ, 24 Nisan'da İzmir Arena'da sevilen şarkılarını seslendiriyor. Mazhar Alanson, Fua…
  • GÜLCAN ALTAN

    24 Nisan Cuma - 21:30
    GÜLCAN ALTAN “Spirit of Circassian” “Kafkasya’nın mitolojisinin ve Anadolu Medeniyetlerinin anlatı…
  • Model

    24 Nisan Cuma - 22:00
    Model, üçüncü albümü Levlâ'nın Hikayesi'nden seslendireceği şarkıların konseriyle 24 Nisan'da Jolly …
  • Cem Adrian

    24 Nisan Cuma - 22:00
    Farklı ses rengiyle dikkatleri üzerine çeken Cem Adrian, son albümü "Sana Bunları Hiç Bilmediği…
  • BÜBER (93.7 FG RADIO) (DJ SET) (ZEMİN)

    24 Nisan Cuma - 22:00
    93.7 FG Radio bünyesinde yer alan Büber, geçen ay Mainz, Almanya'da gerçekleştirdiği performansının …
  • Barakka @ Mask

    24 Nisan Cuma - 22:00
    Barakka, 2003'te Abd'ye yerleşen İstanbul'lu müzisyen Barış Kaya'nın Philadelphia'da kurduğu World R…
  • Radyo Eksen Partisi

    24 Nisan Cuma - 22:00
    Radyo Eksen, dinleyicileriyle 24 Nisan’da Babylon’da buluşmaya devam ediyor! İş çıkışı; indie, sk…
  • Tan Taşçı

    24 Nisan Cuma - 22:00
    Türk pop müziğinin sevilen seslerinden Tan Taşçı, 24 Nisan'da Jolly Joker Ankara sahnesinde... Tan …
  • Sibel Köse & Önder Focan Trio

    24 Nisan Cuma - 22:00
    Sibel Köse & Önder Focan Trio Tür: Caz 24 Nisan Cuma Etkinlik Saati: 22:00 Bilet Al Tam 35 TL …
  • KÖR TALİH @ 60 m2 , 24 Nisan Cuma 22.00

    24 Nisan Cuma - 22:00
    Muharrem Güzel / Gitar Göksan Göktaş / Davul Umut Serkan Özkan / Vokal-Gitar Hasan Saygın / Klavye -…
  • %100 MUSIC: HEY DOUGLAS

    24 Nisan Cuma - 22:00
    Türkiye'nin en büyük prodüktörlerinden biri olan, Mode XL'den tanıdığımız VEYasin %100 Music serisi …
  • "Karaoke Parti" HERGÜN

    24 Nisan Cuma - 22:30
    "Karaoke Parti" HERGÜN Cuma - 22:30 Diğer Günler 20:00 Bilet Al http://www.biletix.com/…
  • Sattas // kargART canlıkarga

    24 Nisan Cuma - 22:30
    Geçtiğimiz Aralık ayında sahnemizi ısıtmışlardı. Şimdiyse havalar zaten ısındı ve baharla birlikte y…
  • NUC Presents: Ripperton Live (CH) (Tamed Music/ Clone / Innervisions) (Headless Ghost) + UGR @ Kite

    24 Nisan Cuma - 22:30
    İNDİRİMLİ ÖNSATIŞLAR BİLETİNO'DA https://www.biletino.com/event/eventdetail/1385/nuc-presents-rippe…
  • PERCUSSIVE! / MONDUAL (CANLI SAHNE)

    24 Nisan Cuma - 23:00
    PERCUSSIVE! Ses. An. Ses. Varlık. Ses. Cûş. Ses. Dil. Ses. İçtenlik. Ses. Tavır. Bugüne kadar birç…
  • Tilt @ Bronx Pi Sahne

    24 Nisan Cuma - 23:00
    Tilt , 24 Nisan Cuma Bronx Pi Sahne'de. Kapı Açılış : 21.00 Konser Saati : 23.55 İletişim: 0531 384 …
  • Mirkelam

    24 Nisan Cuma - 23:00
    Rezervasyon: (0312) 284 29 25 - 0535 655 21 22 Tepe Prime Eskişehir Devlet Yolu No: 266 ANK. http:/…
  • SafeHouse Presents: Lee Burridge (All Day I Dream, Get Weird, UK)

    24 Nisan Cuma - 23:30
    SAFEHOUSE PRESENTS: LEE BURRIDGE (ALL DAY I DREAM, UK) ALİÇO KAAN DEDE (NEWSPEAK, TR) TOLGA ORAL (…