Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Yunus Emre Saltan & Can Mutlu

19 Mayıs 2015 Salı 21:00
YUNUS EMRE SALTAN

1993 yılı Şubat ayında, Ankara'da dünyaya gelen Yunus Emre Saltan, mütevazi bir ailenin ilk çocuğudur. Çocukluğu ve gençlik yılları Ankara'da geçmiş olan Yunus Emre, hali hazırda Atılım Üniversitesi Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya Bölümü'nde okumaktadır.
Müzikle ilk tanışması, babasının kendisine beş yaşındayken aldığı gitarla olmuştur. İlkokul çağlarında iki sene yoğunlaştırılmış klasik gitar ve bunun yanısıra Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuar 'ında piyano ve solfej eğitimleri alan Yunus Emre Saltan daha sonra şarkı söylemeye yönelmiştir. Bu eğilimin üzerine Ankara Devlet Operası'nın ileri gelen isimlerinden şan eğitimi almıştır. Liseye başladığı dönemden beri hem eğitimine devam etmiş, hem de Ankara ve Bodrum'da çeşitli mekanlarda sahne alarak, Çanakkale Mersin, Sakarya gibi birçok ilde konserler vermiştir. Aynı zamanda besteci kimliğine de sahip olan Yunus Emre Saltan'ın kendisine ait kırka yakın bestesi bulunmaktadır. Şu anda TRT Ankara Radyosu Gençlik Korosu solistlerinden olan Yunus Emre TRT Ankara Radyosu'nun değerli hocalarından nazariyat ve Türk Sanat Müziği eğitimleri almaktadır.
3 Adım Müzik etiketiyle ilk single albümü ''Sensiz Olmaz" ı dinleyicileriyle buluşturan Yunus Emre Saltan'ın şarkısının düzenlemesi Günhan Erengöl'e, söz ve müziği kendisine aittir.
___________________________________________

CAN MUTLU

Can Mutlu'nun ilk albümü ''Düş Sahte'', Pasaj Müzik etiketiyle yayınlandı.

Can Mutlu , 2011 yılında çalışmalarına başladığı "Düş Sahte" albümünü müzikseverlerle buluşturdu. Stüdyo 18'de Levent Büyük eşliğinde kayıtları yapılan albümün müzik prodüktörlüğünü Okay Aynur ve CanayCengen üstlendi. Yaklaşık üç yıllık titiz bir çalışmanın sonunda on şarkıdan oluşturulan albüme, Türkiye'nin önemli müzisyenleri enstrümanlarıyla renk verdi. Kendisine ait şarkıları seslendiren Can Mutlu, "Düş Sahte" albümünde Ömer Bedrettin Uşaklı'nın "Kim Bilir" adlı şiirini de besteledi.
Miksleri Harem Sound stüdyolarında Efe Demiryoğuran tarafından yapılan albümün masteringi Çağlar Türkmen'e ait.
"Düş Sahte" adlı albümünün çıkış şarkısı "Eyvah" ın sözü ve müziği Can Mutlu, düzenlemesi Ozan Aytaç imzası taşımakta.Başarılı isim İmre Haydaroğlu yönetmenliğinde çekilen Eyvah şarkısının klibi ise montajsız (uncut) özelliği ile farklılığını ortaya koyuyor.
Can Mutlu'nun ilk albümü olan Düş Sahte, pop/rock kategorisine yeni bir soluk getirmeye aday.

Yorumlar

Aynı gece