Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Teneke Trampet@Tunnel Sahne

15 Mayıs 2015 Cuma 23:00
TENEKE TRAMPET

İstanbul Alman Lisesi'nde okurken tanışmış olan Cem ve Oğuz 1997 yılında şarkılar yazmaya başlarlar. Bir süre sonra başka insanlarla müziklerini paylaşmak için şarkılarını sokaklarda söylemeye karar verirler. Daha sonra aralarına yine şarkı yazarı olan Barış da katılır. Alman yazar Günter Grass'ın, içinde bulunduğu baskıcı dünyaya büyümeyi reddeden, trampetini çalan ve sinirlendiğinde attığı çığlıklarla etrafta ne varsa kırıp döken karakteri Oskar Mazerath'ı anlattığı "Teneke Trampet" adlı romanından esinlenerek gruba bu adı verirler.

Gitar, perküsyonlar ve flütlerle akustik bir müzik yapan üçlü, artık şarkılarını sokaklar ve kitap kafelerde çalmaktadır. İstanbul'da ve 1997 ile 1998 senelerinde Ege kıyısı boyunca yaptıkları sokak müziği gezilerinde müziklerini sokaktaki insana sunarlar. Çanakkale, Altınoluk, Ayvalık, Bozcaada, Kuşadası, Çeşme ve Bodrum'daki çok sayıda konserlerle kendilerini dinleyenlerine sevdirirler. Sokak şarkıcıları olarak tanınmışlıkları artmaktadır.

Bir sene sonra tanınmış bir plak şirketinin albüm teklifini geri çevirirler, zira artık grubun tüm üyeleri yurt dışında okumaktadır. Teneke Trampet geçici bir süre için dağılır. Türkiye'ye dönmelerinden sonra gruba davulda Egemen katılır. Birçok müzisyenin kısa ve uzun süreli destekleriyle müziği zenginleşen Teneke Trampet 2013'te basta Koray ve elektrikli gitarda Ergin'in katılımıyla son formasyonuna ulaşır.

2012'de Kalan Müzik etiketiyle "İzin Verme" isimli ilk albümünü yayınlayan Teneke Trampet'in müzik yelpazesi cazdan bluesa, folktan rocka uzanmaktadır. Müziklerinde zaman zaman doğu müziğinden de ögeler kullanmaktadırlar.

Teneke Trampet'in çaldığı yerler arasında Kadıköy Gitar Cafe, İTÜ Spor Festivali, Tünel Street Art Festival, İzmir Rock-A Festivali, BarışaRock, Foça Rock Tatili, Vosfest, Baraka (Ankara), Taksim Joker Live, Beyoğlu Gitar, Maltepe Halk Kültür Merkezi Bahar Senliği, İTÜ Rock Festivalleri, Taksim Gemi, Beşiktaş Chadir, AFS Kültürlerarası Diyalog Günü, Dünya Bireysel Silahsızlanma Günü, Kadıköy Barış Panayırı, Sokakta Şenlik Var, Kadıköy Belediyesi Doya Doya Sanat Etkinlikleri, Cağaloğlu Anadolu Lisesi Gençlik Festivali, Radyo Boğaziçi tarafından düzenlenen grubun birinci oldugu "Battle of the Bands 2007" yarışması, Beyoğlu Peyote ve Taksim Ghetto sayılabilir.

www.facebook.com/teneketrampet
www.twitter.com/trampetteneke

Yorumlar

Aynı gece