Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Katia & Marielle Labeque İki Piyano Resitali

2 Nisan 2015 Perşembe 20:00
Program

W. A. MOZART İki Piyano için Sonat , Re majör, K 448 ( 375a)

F. SCHUBERT Fantazi, Fa minör, Op.103 D.940

I. STRAVINSKY Bahar Ayini ( besteci tarafından iki piyano için uyarlama )



Klasik müzik alanında Altın Plak mı? Hem de ilklerinden: Gershwin'in Rhapsody in Blue adlı eserinden bir uyarlamayla bu başarıyı kazananlar Katia&Marielle Labèque kardeşler.



Aralarındaki uyum, eşsiz senkronizasyonları ve enerjileriyle dillere destanlar. Tüm dünyada, neredeyse rock yıldızlarının ya da pop ikonlarının gördüğü gibi bir ilgi, hayranlık ve sempatiyle dolu bir izler-kitlelerinin olması boşuna değil. Gerçi tesadüflere yer yok, anneleri Ada Cecchi de Marguerite Long'un öğrencisi; çocuklukları müzikle dolu ortamda—belki de bir cennette—geçmişe benziyor; en azından izleyenleri fetheden içten gülümsemeleri bu düşünceyi destekliyor.

Berlin, Boston, Chicago, Londra, Cleveland, Los Angeles, Philadelphia, Viyana Filarmoni; Leipzig Gewandhaus, Bayerischer Rundfunk, Dresden Staatskapelle, Filarmonia della Scala orkestraları; Semyon Bychkov, Sir Colin Davis, Gustavo Dudamel, Charles Dutoit, Sir John Eliot Gardiner, Kristjan Jarvi, Zubin Mehta, Seiji Ozawa, Georges Pretre, Sir Simon Rattle, Esa-PekkaSalonen, Leonard Slatkin, Michael Tilson Thomas, … gibi şefler; en hatırı sayılır oda müziği toplulukları, dünyanın bütün prestijli sahneleri; sayısız ödüllü kayıt, festivaller… Özetlemek bile zor: Işıltılı bir kariyer.

Daha önceki Türkiye ziyaretleri hafızalardan silinmeden, tekrar aynı sahneyi almaları çok sevindirici. Bu seferki programları Mozart ve Schubert'ten, repertuvarın gözdesi başyapıtların yanısıra, 20. yy'ı en iyi yansıtan, belki de en önemli eser olan Bahar Ayini'nin, bizzat bestecisi Stravinsky tarafından yapılmış iki piyano için versiyonundan oluşuyor. Kıyametle dinginlik birarada…

Yorumlar

Aynı gece