Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Eastman Dans Topluluğu

1 Mayıs 2015 Cuma 20:00
"PLAY"

Yönetmen: Sidi Larbi Cherkaoui, Shantala Shivalingappa

Müzik: Patrizia Bovi, Tsubasa Hori, Gabriele MOlga Wojciechowskairacle,

Danslar: Sidi Larbi Cherkaoui, Shantala Shivalingappa

Müzisyenler: Patrizia Bovi, Olga Wojciechowska, Gabriele Miracle, Tsubasa Hori

Koprodüksiyon: deSingel International Arts Campus (Anvers), Sadler's Wells (Londra), Theaterfestival Boulevard ('s Hertogenbosch), Fondazione Musica per Roma, Ludwigsburger Schlossfestspiele, Festival Automne en Normandie (Rouen), Philadelphia Live Arts Festival


PLAY

Flaman koreograf ve dansçı Sidi Larbi Cherkaoui, yeni Belçika ve Avrupalı koreograflar kuşağının en başarılı ve en hayret uyandırıcı temsilcilerinden. Sanatçı dans topluluğu Eastman ile Türkiye'deki ilk temsilini CRR'de gerçekleştiriyor.



Sidi Larbi Cherkaoui "Nijinski", "Fringe First Award", "Movimentos", "Helpmann", "Kairos" gibi pek çok uluslararası prestjli ödüle değer görüldü, ünlü dans dergisi "Tanz" tarafından 2008 ve 2011'de "Yılın Koreografı" seçildi. "Mea Culpa", "Dunas", "Apocrifu", "Sutra", "Babel", "TeZukA", "Puz/zle" gibi koreografilere imza atmış olan, tüm yapıtları pek çok türden ve kaynaktan beslenen Sidi Larbi Cherkaoui, her seferinde seyirciyi modern danstan tiyatroya, bale, opera ve müzikalden farklı performans alanlarına sürüklemekte büyük ustalık sergiliyor.



"Play"in yaratılışında yüzyılımızın en başarılı koreograflarından Pina Bausch'un olağanüstü manevi desteğini görmekteyiz. İçiçe geçmiş iki fikirden meydana gelen "Play"i şöyle özetlemek mümkün: "Oynarken oynamak". Oyuncular bir kadın ve bir erkektir. "Play"in başında bu kadın ile erkek karşılıklı satranç oynarlar…



Evrensel bir hikâyeyi zengin ve orijinal bir dille anlatan "Play", kurduğu oyunda seyirciyi esrarengiz adımlarla somuttan soyuta, fizikten metafiziğe, akrobatik hareketten yüklü durağanlığa, bambaşka bir evrene sürüklüyor.

Yorumlar

Aynı gece