Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Takacs Quartet

11 Mayıs 2015 Pazartesi 20:00
Edward Dusinberre, keman
Károly Schranz, keman
Geraldine Walther, viyola
András Fejér, viyolonsel



Program:
J.Haydn Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, Op. 76 No. 3
C. Debussy Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, Op. 10
L.v.Beethoven Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, "Razumovsky", Op. 59 No.1



"Drama, sıcaklık ve mizahın eşsiz bir bileşimi"ni sunmalarıyla dünyanın en ayrıksı, önde gelen topluluklarından biri konumundaki "Takács Quartet" yaylı çalgılar repertuarına bambaşka bir soluk getirmesiyle tanınıyor.

Oda müziği dünyasının zirvesi bilinen Wigmore Hall'da gerçekleştirdikleri birbirinden ihtişamlı sayısız konser, grubun geçtiğimiz sene salonun adıyla anılan madalyayla onurlandırmasını sağlamış. Dünyanın en önemli kültür merkezleri ve sahnelerinin aranan kadim ziyaretçileri, Takacs Quartet için verilen sayısız ödül ve dünya basınına yansıyan hayranlık dolu iltifatlar arasında bir tanesi oldukça dikkat çekici: Jascha Heifetz, Leonard Bernstein ve Dame Janet Baker gibi efsanelerin yanında Hall of Fame'e alınmaları—bir oda müziği topluluğu için—oldukça manidar!

Tabiî bunu hak etmek o kadar kolay değil: Kuruldukları 1975 yılından itibaren hiç düşürmedikleri seviyeleri ve samimî çabaları; yılda ortalama 90 konserle tüm dünyayı dolaşmaları, bu başarının arkasındaki uzun soluklu çalışmayı yansıtıyor.

Meryl Streep, Philip Roth, Robert Pinsky, Macar halk müziği topluluğu Muzsikas, Colorado Shakespeare Festivali , başka disiplinlerden ve alanlardan ortaklaşa projeler ürettikleri, yürüttükleri simalar ve kurumlar arasında ilk göze çarpanlar.

Kayıtları ise bol ödüllü: Tüm Beethoven dörtlüleri (DECCA) başta, birçok yapımları Grammy, BBC Music Magazine, Gramophone Award, BritAwards, Japanese Record Academy Award, başta çok sayıda ödüle lâyık görülmüş.

Yorumlar

Aynı gece