Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Antonio Gades Topluluğu

17 Mayıs 2015 Pazar 20:00
EFSANE FLAMENKO DANSÇISI ANTONIO GADES'İN ADINI YAŞATAN VE UNUTULMAZ BAŞYAPITLARA İMZA ATAN ANTONIO GADES TOPLULUĞU FUEGO GÖSTERİSİ İLE 17 MAYIS'TA CEMAL REŞİT REY'DE!

Prosper Merimee'nin Carmen eserinin dans uyarlamasından, Federico Garcia Lorca'nın meşhur Kanlı Düğün eserine kadar çalışmalarıyla tüm dünyada efsane haline gelmiş olan Antonio Gades, 2004 yılında aramızdan ayrılmadan kısa bir süre önce kurduğu Vakıf ile mirasını bugünlere ulaştırıyor.

Yıllarca Gades ile dans etmiş Stella Arauzo'nun sanat yönetmenliğinde ve yine yıllarca orkestranın sağ kolu ve ışıkçısı olan Dominique You'nun teknik yönetmenliğinde Gades bu kez topluluğu ve dansçılarıyla yaşıyor.

Antonio Gades topluluğu Fuego gösterisinin dünya turnesi kapsamında 17 Mayıs'ta Cemal Reşit Rey'de.



ANTONIO GADES TOPLULUĞU ve FUEGO

"Federico Garcia Lorca'nın Kanlı Düğün'e yaptığı dans uyarlamasından Suite Flamenca'ya dans dünyasına birçok başyapıtlar kazandıran dünyanın en ünlü flamenko dansçılarından ve koreograflarından olan Gades, tüm enerjisini ve ruhunu kendi topluluğu ve dansçılarıyla yaşatmaya devam ediyor."



Tüm zamanların en ünlü flamenko dansçılarından ve koreograflarından biri olan Antonio Gades 2004 yılında aramızdan ayrılmadan önce mirasını devam ettirmek, İspanyol dansını tüm dünyaya ulaştırmak için bir Vakıf kurarak ruhunu ve eserlerini yaşatabilecek bir oluşuma imza atmış. Gades ile dans etmiş Stella Arauzo'nun sanat yönetmenliğinde ve yine yıllarca orkestranın sağ kolu ve ışıkçısı olan Dominique You'nun teknik yönetmenliğinde Gades bu kez topluluğu ve dansçılarıyla yaşıyor.

Gades'in İspanyol kültürünü ve geleneklerini estetik bir dille sahneye taşıdığı eserlerini adını taşıyan topluluğuyla devam etmiş oluyor. Topluluk büyük beğeni kazanan meşhur Carmen, Kanlı Düğün ve Suite Flamenca ile tüm dünyayı gezmeye devam ederken Fuego gösterisi ile unutulmaz performanslara imza atıyor.

1989 yılında Paris'te Chatelet Tiyatrosunda ilk kez sahnelenen Fuego 25 yıl sonra Madrid'teki gösterimi ile tekrar hayat bularak yoluna devam ediyor.

Manuel de Falla'nın ölümsüz eseri 'El Amor Brujo' dan esinlenerek Carlos Saura tarafından Bodas de Sangre ve Carmen ardından çektiği 3. filmde Antonio Gades ile çalışması sonucu ortaya çıkan çalışma 90'ların başında büyük bir dünya turnesi yapmıştı.

8 bölümlük Fuego flamenkoda bir klasik olarak nitelendirilebilecek öncü bir eser.

Yorumlar

Aynı gece