Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

CRR II. Gitar Festivali

24 Mayıs 2015 Pazar 00:00
David Russell Masterclass

Saat: 14.30- 17.30

Masterclass çalışmasına aktif olarak katılmak isteyen adaylar için yaş sınırlaması yoktur.Adayların aşağıda yer alan belgeler ile birlikte en geç 4 Mayıs 2015 tarihine kadar Cemal Reşit Rey Konser Salonu'na elden ya da posta araclığı ile başvuru yapması gerekmektedir.

Gerekli Belgeler : Özgeçmiş,ses veya video kaydı, 2 adet vesikalık fotoğraf,nüfus cüzdanı fotokopisi ve çalınacak eserler listesi.

David Russell Masterclass çalışmasına aktif olarak katılmaya hak kazanacak olan adaylar 8 Mayıs 2015 tarihinde internet sitemizde duyurulacaktır.

Masterclass seyircilere açıktır.



Domenico Del Giudice , Ayşegül Koca Fuaye Konseri

Saat: 18.00 - 19.30



DOMENICO DEL GIUDICE

Hem İtalya hem de yurt dışında çalan bir konser gitaristi olarak Domenico Del Giudice İtalya'nın eleştirmenlerce en çok beğenilen sanatçısıdır.

Bari'de profesyonel müzisyen bir ailenin içinde doğmuştur. Müzik çalışmalarına çok erken yaşlarda başlamıştır. Domenico'nun çalışmaları onu yurt dışına taşıdı, gitar dünyasından ünlü kişiliklerle çalıştı. İspanya'ya taşındı büyük gitar pedagogu Jose Tomas ile tanıştı. Fransa'da 'Applied Musicology' dersleri aldı. Öğrenme isteği hiç bitmedi; hem Venedik'te hem Fransa'da konservatuvarlara gitti. David Russell, Manuel Barrueco ve Leo Brouwer ile 'Master Class'lara katıldı. Yeteneği sayesinde çeşitli burslar kazanarak İspanya'da da eğitim alma şansı buldu. Yalnızca İtalya'da değil, Fransa, İspanya, Almanya, Belçika, Arjantin, Kanada, İngiltere ve Meksika'da çeşitli konserler verdi. Rönesanstan caza müziğin farklı alanlarını seviyor olması konserlerini eşsiz ve ses ve stil açısından diğerlerinden farklı kıldı.

Solist olarak yer aldığı oda orkestralarında çeşitli sanatçıların eserlerini seslendirdi. Şu anda pek çok uluslararası gitar festivallerinde yer almakta ve en ünlü konser topluluklarıyla tekrar tekrar konserlere çıkmaktadır. Çeşitli ülkelerin müzik akademilerinde dersler ve 'Master Class'lar açmakta ve seminerler vermektedir. İtalya ve diğer ülkelerde radyo yayınlarında performans sergilemektedir.



Ayşegül Koca

1989'da Ankara'da doğdu. İlk gitar derslerini henüz 8 yaşındayken aldı. 12 yaşına geldiğinde Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu'nun sınavlarına girerek burslu kazandı ve çalışmalarına Dr. Kürşad Terci ile başladı. Aynı okulun lise bölümünden Doç. Dr. Kağan Korad'ın öğrencisi olarak 2006'da mezun oldu. Daha sonra Hollanda'da Maastricht Konservatuarı'ndan kabul aldı ve İtalyan gitarist Carlo Marchione'nin öğrencisi oldu. İki sınıf atlayarak lisans eğitimine 3. sınıftan başlayan gitarist Ayşegül Koca, 2008'de verdiği mezuniyet resitalinde, oldukça zor olan eserleri başarılı bir şekilde seslendirerek mezun oldu. Daha sonra Almanya'ya giderek Koblenz Gitar Akademisi'nde master eğitimine başladı ve orada ünlü virtüöz Aniello Desiderio ile çalışmaya hak kazandı. 2010'da "Artist ve Solist" diplomaları alarak eğitimini tamamladı.

Bugüne kadar yurt içi ve yurt dışındaki yarışmalarda büyük başarılar gösteren Ayşegül Koca, çalışıyla dünya çapında gitar otoritelerinin beğenisini ve takdirini kazanmıştır.

Gitarist, 2007 Mayıs ayında İspanya'nın Almería kentinde gerçekleştirilen VIII. Uluslararası José Tomas Klasik Gitar Yarışması'nda birincilik ödülüne lâyık görüldü. Bu başarısıyla İspanyol basınında geniş yer alan Koca'nın ödül aldığı diğer yarışmalar:



X. Uluslararası Eduard Pamfil Genç Gitaristler Yarışması – Bükreş (2005 Romanya) birincilik ödülü ve jüri özel ödülü,

I. Ulusal Mavi Martı Gitar Yarışması - İstanbul (2006 Türkiye) birincilik ödülü,

I. Ulusal İnönü Üniversitesi Klasik Gitar Yarışması - Malatya (2008 Türkiye) ikincilik ödülü,

VI. Uluslararası Enrico Meratali Genç Gitaristler Yarışması – Gorizia (2009 Italya) ikincilik ödülü ve halk ödülü.



Davet edildiği festivaller:

V. Uluslararası Antonio Lauro Gitar Bienali - Ankara (2004, Ekim),

III. Uluslararası Ordu Gitar Festivali (2005,Temmuz),

XIII. Uluslararası Iserlohn Gitar Sempozyumu - Almanya (2005, Ağustos),

IV. Güneydoğu Avrupa Gitaristleri Birliği Kongresi Kastoria - Yunanistan (2005, Eylül),

I.Türkiye Gitar Buluşması – Ankara (2006, Şubat),

VII. Uluslararası Yıldız Teknik Gitar Günleri – İstanbul (2006, Mayıs),

I. Uluslararası İTÜ Savaş Çekirge Klasik Gitar Günleri – İstanbul (2006, Ekim),

IX. Uluslararası Julian Arcas Gitar Festivali – İspanya (2008, Haziran),

IIX. Uluslararası Koblenz Gitar Festivali – Almanya (2010, Mayıs),

IV. Türkiye Gitar Buluşması – Bilkent, Ankara (2010, Temmuz),

IV. Uluslararası Klasik Keyifler Oda Müziği Festivali - Kapadokya (2011, Ağustos),

V. Uluslararası FesTekin Bahar Şenlikleri – Çankırı (2012, Mayıs),

IV. Uluslararası İbrahim Çeçen Üniversitesi Bahar Şenlikleri – Ağrı (2012, Haziran),

VI. Türkiye Gitar Buluşması – Bilkent, Ankara (2012, Temmuz),

XI. Uluslararası ODTÜ Klasik Gitar Festivali – Ankara (2013,Mart),

II. Uluslararası Gitar Haftası Graz – Avusturya (2014, Mart).



Solo konserlerin yanısıra çeşitli orkestralarda da solist olarak yer alan genç gitarist, Francesco Angela yönetiminde Almanya'da Koblenz Staatsorchester Rheinische Filarmoni Orkestrası ve Antonio Pirolli yönetiminde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile dünyanın en bilinen konçertolarından biri olan Joaquin Rodrigo'nun Aranjuez gitar konçertosunu seslendirmiştir.

Ülkemizi yurt dışında halen başarıyla temsil eden Ayşegül Koca, öğrenimini Avusturya'da Kunstuniversität Graz'da Paolo Pegoraro ile devam ettirmektedir



PROGRAM:

Mauro Giuliani Rossiniana No:5 Op.123,





Agustín Barrios Mangoré, La Catedral



I. Preludio Saudade

II. Andante Religios

III. Allegro Solemne



Una Limosna por el Amor de Dios (Gran trémolo)





Anonim Yemen Elleri (Düzenleme: Ricardo Moyano)



Leo Brouwer Danza del Altiplano

Un dia de Noviembre



Isaac Albéniz Suite Española op.47

Cataluña no:2

Sevilla no:3



Gitar Yarışması Ödül Töreni

Saat :19.30- 20.00





CRR Senfoni Orkestrası - Festival Kapanış Konseri -

Saat:20.00

Solistler: Sharon Isbin

Kağan Korad



KAĞAN KORAD

1968'de doğan Kağan Korad gitar öğrenimine Fatih Yazıcı ve ardından Ahmet Kanneci ile başladı Korad, lisans seviyesinde Polonyalı gitarist Ireneusz Strachocki ile çalıştı. Bilkent Üniversitesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Klasik Gitar Bölümü'nün lisans, yüksek lisans ve sanatta yeterlik (doktora) programlarından yüksek onur dereceleriyle mezun oldu.

Bilkent Gitar Üçlüsü (1987-1999), Terci-Korad Gitar İkilisi (2000- ) üyesi ve solo olarak her bölgede gerçekleştirdiği yurt içi konaserlerin yanı sıra Avrupa, Asya ve Afrika kıtalrında bir çok ülkede beş yüze yakın konser verdi. Tüm yurdu kapsayan konserlerinin yanı sıra Koblenz, Volos, Guitart, Naxos gibi Avrupanın en büyük gitar festivallerinde konsertist, hoca ve jüri üyesi olarak yer aldı. Bu güne kadar Avrupa ve Türkiyenin bir çok önemli salonunda ve çeşitli orkestralarla verdiği bir çok konserde, üyesi olduğu Bilkent Gitar Üçlüsü ve Terci-Korad Duo'ya ithaf edilmiş ve içinde beş gitar konçertosu da yer alan çok sayıda eserin dünya prömiyerlerini gerçekleştirdi.

Gitarlı guruplar ve gitar orkestra için yaptığı birçok düzenlemeler de bulunan Korad'ın Bilkent Gitar Üçlüsüyle (Kalan Müzik-2000), Terci Korad ikilisiyle (A.K Müzik 2008) ve (Guitart Production,Belgrad 2003) kaydettiği CD leri bulunmaktadır. Ayrıca 2006 senesinden bu yana, her sene Türkiye gitar camiasını bir araya getiren en geniş çaplı bir organizasyon olan Türkiye Gitar Buluşmaları'nın mimarı ve direktörüdür.

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi klasik gitar sanat dalı öğretim üyesi ve koordinatörü olan Korad aynı fakültede dekanlık ve müzik bölüm başkanlığı görevlerini de yürütmektedir.



SHARON ISBIN



Sharon Isbin Minneapolis'te doğdu. Gitar çalışmalarına 9 yaşında İtalya'da başladı. Andres Segovia ve Oscar Ghiglia ile çalıştı. Yale School of Music'te müzik master'ı yaptı. 1989'da The Julliard School'un 100 yıllık geçmişinde ilk ve tek gitar eğitmeni olarak görev aldı. Olağanüstü lirizm, teknik ve çok yönlülüğü alkışlanan Isbin, 'zamanımızın üstün gitaristi' olarak adlandırılmaktadır.

Sharon Isbin, 2010 yılında Sony firması tarafından çıkarılan "New World" adlı albümü ile en iyi solo enstrumantal performans dalında Grammy Ödülü'nü kazandı. 52. si düzenlenen bu yılda klasik müzik sanatçısı olarak ödül alan tek sanatçı oldu. 2002 yılında Christopher Rouse ve Tan Dun tarafından kendisi için yazılan konçertolarla Grammy ödülünü kazanmış ve aynı yıl Almanyanın en prestijli klasik müzik ödülü olan "Echo Klassik Awards" ın sahibi olmuştur. 2001 yılında ise "Dreams of a world" albümü ile en iyi solo enstrumantal performans dalında Grammy Ödülü'nü kazanmıştır.

Guitar Player dergisinin 'En iyi klasik gitarist' ödülü ile Toronto ve Madrid Kraliçe Sofia yarışmalarını kazandı ve Münih yarışmasını kazanan ilk gitarist oldu. 170'ten fazla orkestra ile birlikte dünyanın en iyi konser salonlarında solo performans gösterdi. Pek çok televizyon ve radyo programlarına katıldı. 11 Eylül 2002 yılında New York'ta 11 Eylül olayları anısına olay yerinde (Ground Zero) düzenlenen devlet töreninde konser vermiş, bu konser dünyanın birçok ülkesinde naklen yayınlanmıştır. 2010 Grammy ödüllerinde performans sergileyen tek klasik müzik sanatçısıdır.

Martin Scorsese'nin ülkemizde Köstebek adıyla gösterime giren Departed isimli Akademi ödüllü filminin soundtrack'inde solist olarak rol aldı. Kasım 2009'da Beyaz Saray'da Başkan Obama ve eşi için konser verdi. People, Elle, The Wall Street Journal, NewYork Times gibi 45'ten fazla dergiye kapak oldu. Hakkında Susan Dangel tarafından hazırlanmış belgeseli Amerika'da 200 civarındaki yerel televizyonda 2014 yılında gösterildi. Ödül almış pek çok albümü bulunmaktadır. Çeşitli orkestralarla tur planları bulunmaktadır.



Program

Alexander Borodin " Eine Steppenskizze aus Mittel - Asiyen " ( In the Steppes of Central Asia )

Isaac Albeniz Iberia Süiti
Solist : Kağan Korad

j.Rodrigo "Concierto de Aranjuez"
Solist: Sharon Isbın

Ara

George Bizet L'Arlésienne Suit No. 1 ve Süit No. 2

Manuel de Falla " Ritual Fire Dance."

Yorumlar

Aynı gece