Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

HALİT TURGAY BEŞLİSİ @ 60 m2 , 19 Nisan Pazar 21.00

19 Nisan 2015 Pazar 21:00
Dünyanın en ünlü flütçülerinden William Bennett tarafından "çok önemli ve doğal bir müzisyen" olarak tanımlanan Halit Turgay, müzik eğitimine 1978 yılında, İstanbul Belediye Konservatuarında başladı.

1990 yılında İskoçya'nın Aberdeen kentinde düzenlenen "Uluslararası Genç Müzisyenler Festivalinde'' katıldı ve festival kapsamında düzenlenen yarışmada birincilik "The Skene" ödülünü kazandı.

Aynı yıl Londra Kraliyet Müzik Akademisi'ne sınavsız kabul edilen Turgay, eğitimine İngiliz Kültür Heyetinin verdiği burs ile William Bennett'in öğrencisi olarak devam etti. Aynı zamanda Charles Dagnino, Peter Lloyd, Alan Lockwood ve Keight Bragg'un ustalık kurslarına katıldı.

Lisans eğitimini Japon flütçü Sadako Özistek ile 1987 yılında, yüksek lisans eğitimini 1993 yılında ve doktora programını 2002 yılında İst. Üni. Devlet Konservatuarında tamamladı.

Birçok eserin Türkiye'de ilk seslendirilişini yapan Turgay, başta Hüseyin Sermet, William Bennett, Ashan Pilai, Şirin Pancaroğlu vb. gibi usta müzisyenlere konserler çalmanın dışında bir eğitmen olarak yetiştirdiği öğrencilerle pek çok ulusal ve uluslar arası yarışmada başarılar kazandı.

2011'de Fransa'nın Toulouse kentinde Genç Virtüozlar Festivalinin açılış konserini çaldı. Nice, Cannes, Budapeşte, Londra vb. gibi önemli yerlerde yorumcu olarak büyük ün kazanan Turgay bir besteci olarakta yazdığı ''Türk Çayı Caz Süiti'' adlı ilk eserinin dünya prömiyerini 19 Ocak 2012'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde (İzmir) Jazz-İst. Kuvartet ile gerçekleştirdi.

Yeni albümü Türk Çayı Caz Süiti'nin Dünyada ilk seslendirilişi Ocak ayında İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yapıldı. İzmir'li müzikseverlerden büyük alkış alan albüm parçalarının tamamı Halit Turgay imzası taşıyor.

Sanatçı halen İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarında flüt ve oda müziği öğretmenliği yapmaktadır.

flute@halitturgay.com
www.halitturgay.com

Flüt: Halit TURGAY
Viola: Ayşegül BAYTÖRE
Piyano: Burcu DURUKAN
Bas: Cenker SARP
Bateri: Emir ÖZOĞLU

Bilet : 25 TL

Yorumlar

Aynı gece