Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Aliki&Vassiliki / Lyra'nın Mavi Telleri @ 60 m2 , 5 Mayıs Salı 21:30

5 Mayıs 2015 Salı 21:30
Hayatını ve sanatsal faaliyetlerini uzun yıllardır İstanbul'da sürdüren Vassiliki Papageorgiou ve antik liriyle Aliki Markantonatou, antik ezgilerin ve geleneksel şarkıların hâlâ bütün zenginlikleriyle varolabildiği bir ortak noktada buluşuyor.
Lirik şiirlere yaptığı bestelerde Aliki, ilhamını Antik Yunan'dan alıyor. Zamanın sınırlarını aşarak Antik Yunan ve Helen devirlerinden bizlere kadar ulaşan benzersiz ezgileri yorumlarken, bir yandan da hem geleneksel hem çağdaş enstrümanlarla çalınabilen kendine has bestelerini sürdürüyor.

Vassiliki ise Antik Yunan'ın lirik şairlerinin elinden çıkan şiirlere ses veriyor. Ayrıca, kendi yazdığı sözler üzerine çağdaş Türk ve Yunan müzikçilerin yaptığı bestelerin yanında, geleneksel Rum ve Türk şehir türkülerini de seslendiriyor.

Antik lirle vokalin bu melezlemesi yahut füzyonu, büyük övgülere mazhar olan virtüoz Derya Türkan'ın icrasıyla, klasik kemençenin (İstanbul'un lirinin) büyüleyici tınısıyla tamamlanıyor. Nihayet sihirli dokunuş Iannis Kininis'in incelikli saksafonundan geliyor. Bu müzikal formun ritmik akışını Emre Kocabaş'ın sağlam vurmalıları belirliyor.

Vassiliki ve Aliki'nin yorumladığı şarkılar, antik müziklerden yola çıkarak blues'dan zeybeğe, antik ve modern Yunan şarkılarından Türkiye'nin ezgilerine uzanan geleneksel ve çağdaş kompozisyonlara ulaşıyor ve böylece Ege ve Anadolu havzasının karakteristiğini taşıyan zengin işlenmiş bir nakış haline geliyor.

Vassiliki Papageorgiou: vokal
Aliki Markantonatou: Antik Yunan liri, vokal
Derya Türkan: kemençe –İstanbul'un liri
Jannis Kininis: saksofon, flüt
Emre Kocabaş: vurmalılar

Bilet 20 TL

Yorumlar

Aynı gece