Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Nilüfer Açıkalın @ Mask

7 Mayıs 2015 Perşembe 22:00
Nilüfer Açıkalın, AnadoluPunk ile
7 Mayıs Perşembe Mask'ta!


Nilüfer Açıkalın'dan müthiş bir albüm, Başka Şarkılar geliyor. Başka Şarkılar on yıllık bir çalışmanın ürünü. Bu süreçte kırk şarkı biriktirmiş Nilüfer Açıkalın, Gökhan Dabak'ın katkılarıyla. Ve ortaya çarpıcı, sıradışı bir birliktelik çıkıyor. Nilüfer Açıkalın ve Gökhan Dabak; ikisi de alanlarında bilinen isimler. Sinema ve tiyatro sanatçısı olan Nilüfer Açıkalın'ı daha sonraki yıllarda yazdığı öykü kitaplarıyla da yakından tanıma fırsatı bulmuştuk. Şimdi farklı bir sanat disipliniyle karşımızda… Hem de 1999'da çıkardığı ilk ve biricik albümü Reçel'le Türk Rock'ının en önemli çalışmalarından birine imza atmış, aynı zamanda Leman'da çizdiği Deli Cevat tiplemesiyle belleklerimize unutulmayacak arızalar kazımış Gökhan Dabak'la beraber, Başka Şarkı'lara imza atıyor Açıkalın.

Başka Şarkılar, bu kırk şarkılık çalışmanın ilk ayağı. Kiraz, Gömlek ve Hükümsüz adlı üç şarkıdan oluşan bu single'ın ardından, diğerleri de gelecek…

Nilüfer Açıkalın bu süreci değerlendiriken, "Bir oyuncunun her zaman sahneye çıkmak için hazır olması gerektiğini kafama kazıyan hocalarım Müşfik Kenter ve Zeliha Berksoy sayesinde edindiğim çalışma disipliniyle hazırlandım bu albüme. Bir anlamda adandım! Çok eski arkadaşım olan Gökhan'ın teşvikiyle girdiğim yola onunla birlikte devam ettim. Kimi zaman sıkı çalıştık, kimi zaman şarkıları demlendirmek için ara verdik.

Nihayet buradayız! AnadoluPunk türünün ilk örnekleriyle… "

Yorumlar

Aynı gece