Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

GÜR AKAD @MASK!!

6 Ekim 2012 Cumartesi 00:00
Gür AKAD İstanbul'da doğdu. Pikapta Beatles, YES ve Pink Floyd'un çalındığı bir evde büyüdü. O dönem müzisyen olan abisinin etkisiyle önce akustik gitara yöneldi. 1980'lerde ise elektro gitar çalmaya başladı. 1960'lar ve 70'ler Amerikan ve İngiliz rock'undan, özellikle de solo gitarcılardan etkilendi. İlk elektro gitarını alışını şöyle anlatır: "David Gilmour'un (Pink Floyd) bir gitarı vardı. Dergilerden filan bakardık, bir Fender Stratocaster. Rahmetli Barış abiden (Manço) bir tane bulduk. Nefis bir alet, '66 model. Onu almıştım; ilk gitarım odur."
İlk kurduğu grup olan KLİPS ile 1986 yılında Eurovision Türkiye elemelerini kazanarak yurtdışında Türkiye'yi temsil etti. 1990'da da ikinci kez Roma'da Türkiye'yi temsil etti. Uzun yıllardır müzikle içice olan Gür AKAD, bu süre içinde Barış Manço, Sezen Aksu, İlhan İrem, Ajda Pekkan, Erkin Koray, Tarkan, Egoist, Grup Destan, Özlem Tekin, Sertab Erener ve daha bir çok sanatçıya vokal yapıp gitar çaldı. Kiminle çalarsa çalsın, hep ruhundaki rock sound'unu dışa vurdu. Kendine özgü gitar tekniğiyle pek çok genç müzisyene ilham kaynağı oldu. Popüler müzik piyasasının "nöbetçi gitaristi" olarak anılan AKAD, eşlikçilikte cömert, kendi bestelerinden oluşan albümünü yayınlamakta ise hep cimri davrandı. Türkiye'nin sayılı solo gitaristleri arasında yer alan Gür AKAD, hala kendi grubuyla çalmaya ve söylemeye devam ediyor. Müzikte hep elektrogitar, davul, bas ve klavye sound'unu seviyor ve duyurmak istiyor.
Gür Akad 'dan Gecikmiş Bir Merhaba Albümü:'Binlerce Kez '
Türkiye'nin sayılı gitaristleri arasında yer alan Gür AKAD,uzun zamandır sürdürdüğü aktif müzik hayatına rağmen, sevenlerine bir albüm verecek vakti bulamamıştı.O'nu hep sahnelerde izledik.
Geçtiğimiz yıl içinde sınırlı sayıda basılıp özel dağıtımı yapılan'' Salak'' adlı çalışması ,görülen yoğun ilgi ve yakınlarının baskısıyla 5 şarkılık bir single albüme dönüşerek piyasaya sürüldü.
''Binlerce Kez'' adıyla piyasaya sürülen albümde Gür Akad'ın 4 bestesinin yanında Cenk Eroğlu ile ortak yaptıkları bir parça bulunuyor.
Sanatçının önceden çok sevilmiş besteleri ,Binlerce Kez ve Afrika, yeniden düzenlenerek yorumlandı.Cem Karaca için yaptığı beste ' Cem Abi,' sanatçının Rock Müziğinde ne kadar önemli bir yere sahip olduğunun kanıtı adeta.
Titiz bir sound anlayışıyla,başta gitar tekniği olmak üzere ,mükemmel melodik yapılar taşıyan parçalar,sanatçının oturaklı 'rock vokal''i ile 'gecikmiş ama değmiş' dedirtecek güzellikte bir albüm kazandırdı müzikseverlere..Sanatçıya eşlik eden diğer müzisyenlerin de ülkemizin en iyi Rock Enstrümanistleri olması da ayrı bir güzellik.

Yorumlar

Aynı gece