Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Alina Ibragimova ‘’Mozart Resitali’’

20 Ekim 2015 Salı 20:00
"Alina Ibragimova kemancılar arasında zengin ifade gücü ve yeteneğiyle en üst seviyelerde. Her icrasında neredeyse içgüdüsel olarak müziğin özüne varıyor ve bunu zarafet ve cesaretle aktarıyor."

Rhian Evans, The Guardian

Alina Ibragimova "keman"
Cedric Tiberghien "piyano"



Program:
Mozart'ın Keman – Piyano Sonatları ve Varyasyonları:
KV 377 Fa Majör, KV 8 Si bemol Majör, KV 303 Do Majör , KV 13 F Majör,
KV 403 Do Majör, KV 26 Mi bemol Majör, KV 378 Si bemol Majör, KV 28 Do Majör, Keman ve Piyano için Varyasyonlar KV 360 Sol minör



"Rafine virtüözitede ustalık dersi!" Cédric Tiberghien hakkında, Gramophone

Mozart'ı sevmiyor olamazsınız—olsa olsa ona atfedilen değerlerle, yakıştırılan yaftalarla, ya da döneminin baskın temsil kalıplarıyla, ideolojik çerçevesiyle meseleniz vardır. Ya da besteciyle aramıza giren yorumlarla, yorumcularla… Oysa yalınlık, duruluk, akılcılık ve apaçıklığın müzikteki karşılığına en nitelikli katkılardan birçoğunu borçlu olduğumuz isimdir, Mozart. Bu besteci, ustası Haydn'ın açtığı yolda, Klasisizm'i müzikte temellendirmiş, dünyada en çok çalınan, dinlenen ve sevilen müzisyenlerden biri olmuştur. Klasik müzik dendiğinde akla ilk gelenin keman ya da piyano olması da şaşırtıcı değil; kaldı ki orkestra tınısını bile keman domine ediyor; piyano ise bu müziğin tezgâhı, sıfır- noktası… Özellikle Mozart için. Dolayısıyla, keman – piyano sonatları işin özüne direkt hat çekiyor: Yerini bilen, dahası rolleri, görev dağılımları belli, iki kadim dostun karşılıklı konuşması, sohbeti gibi algılanabilecek bu bağıntı üzerinden dünyanın en itibarlı müzik kültürlerinden birine uzanıyoruz. Sonat, Klasisizm'in form idealini—ideal formu—temsil ediyor. Varyasonlar ise, verili malzemenin—bir temanın—olanaklarının araştırılması; estetik çerçeveler uyarınca çoğaltılması, çeşitlenmesi… Adı London Symphony Orchestra, Konzerthausorchester Berlin, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, WDR Sinfonieorchester Köln, Stuttgart Radio Symphony, Orquestre Philharmonique de Radio-France, Mariinsky Theatre Orchestra, Seattle Symphony, Philharmonia, Orchestra of the Age of Enlightenment, Hallé, tüm BBC orkestraları, Kremerata Baltica, Britten Sinfonia, Academy of Ancient Music, ve Australian Chamber Orchestra gibi seçkin topluluklarla anılan Alina Ibragimova, son derece seçkin, verimli bir sanatçı. Oda müziği alanında uzun yıllardır birlikte çalıştığı Cédric Tiberghien ise repertuvarındaki 60 küsur konçertoyla dünyanın en seçkin orkestraları önünde çalmış, en önemli salonlarda sahne almış ve sanatıyla dünyanın beş kıtasını arşınlamış; etkileyici performansının yanı sıra kayıtlarıyla da çarpıcı övgüler alan önemli bir piyano ustası. Bir araya geldiklerinde oluşan duo, düet, ya da ikili:

Müziğine tahvil edilen asil birliktelik…

Yorumlar

Aynı gece