Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Erdal Akkaya & Berlin Senfoni Oda Orkestrası

26 Ekim 2015 Pazartesi 20:00
Erdal Akkaya
Geçmişten geleceğe uzanan köprü...

"Kendisine has icra tarzı olan Erdal Akkaya, enstrumanında ki tuşeleri belirgin bir şekilde fark edilir. Geleneksel müzik mirasını geleceğe taşıma konusunda çalışmalar yapar ve geleneksel bir çalım tarzı olan şelpeyi günümüz çağdaş müziğiyle buluşturan denemeler yapar. Geçmişten geleceğe uzanan müzik yolculugunda içereği zengin yapıtlar ortaya koymaktır tüm gayesi. Onun Bağlamasını dinlerken birden fazla enstruman'ın aynı anda çaldığı hissine kapılırsınız... "
Erdal Akkaya, 1997 yılından bugüne dek dört albüm yayınladi.Elle icra tekniği şelpe üzerine çalışmalarını 1980'li yıllarin ortalarindan bugüne değin sürdüren Akkaya, Prof.Jirair Arslanyan ve Elena Kember gibi hocalarla çalıştı.. İlk solo resitalini 1997 yılında Almanya'nın Duisburg kentinde verdi.2009'da tarihi Aya Irini kilisesinde ud virtüözü ve besteci Ara Dinkjian ile bir konser verdi. Akkaya'nin bağlamasi Aya İrini'nin tarihinde ilk kez bu mekanda yankılandi...2002 yılında TRT için "Bir Tutam Temre Otu" adlı Belgeselin müziklerini yaptı.Aralık 2010'da Stuttgart genç senfoni Orkestrası ile gerçekleştirdigi "Fırat'dan Ren'e Ezgiler" adlı konser bir konser verdi.İspanyol flamenko gitar virtüözü Jeronimo Maya ile Mayıs 2011'den bugüne dek Türkiye'nin bircok sehrinde Almanya'da,Isvec'te ve Amerika'da konserler verdi.2014 yilinda "Endülüs ve Anadolu Bulusmalar'' albümü yayınlandı. Piyanist Henning Schmiedt ve Saxafonist Peter Dahm ile Eastwestjazz adlı konserler verdi. .,Duisburg Filarmoni Orkestrası ile "Doğu'dan Batı'ya Müzik"adlı konserde solist olarak sahne aldı. Akkaya İstanbul'da Duisburg Filarmoni Orkestrası ile 2012'de 24.Enka Kültür Sanat Etkinlikleri çercevesinde,Maltepe Üniversitesi'nde ,Çırağan Sarayı'nda ve Aya İrini müzesinde konserler verdi.Bu konserleri Herne Senfoni Orkestrasi ile Mayis 2014 tarihinde Avrupa günleri kapsaminda verdigi konser izledi.Akkaya, Berlin Senfoni Oda Orkestrasi ile Aralik 2013'de istanbul Tim Maslak Show Center'de iki konser verdi



Jürgen Bruns

Jürgen Bruns çocuk yaşlarda çeşitli enstrümanlar öğrendi ve daha dokuz yaşında iken orkestra eşliğinde solist olarak ilk konserini verdi.Berlin'de "Hanns Eisler" müzik yüksek okulunda keman okudu, 1988 daha öğrencilik yıllarında Konzerthaus Orkestrası Berlin üyesi oldu.
Jürgen Bruns Berlin'de Profesör Rolf Reuter ile şeflik çalışmaları gerçekleştirdi .Bruns aynı zamanda, Maine Gilbert Varga, ile Floransa ( İtalya ) , Charles Bruck ile Paris'de ve 1991 ile 1992 yıllarında "Pierre Monteux Okulu" (ABD) çalışmalarını ile tamamladı.
Jürgen Bruns konuk şef olarak Geniş repertuarı ile Avrupa çapında çalışmaları gerçekleştirdi. Bununla beraber son yıllarda 70'den fazla gösteri yapmış ve klasik ve romantik eserlerde gösterdiği performansla övgüler almıştır.Klasik modern ve 20.yüzyılın dışlanmış müziği yeniden onun sayesinde keşfedilmiştir.Siemens Ödülünü birkaç kez layık görülen sanatçı, Brandenburg Eyaleti Rheinberg müzik Akademisi "Müzik Ödülü" ne de layık görülmüştür. Janacek eserlerinde gösterdiği başarı derk IMFC tarafından onurlandırıldı. 1991 yılında Berlin Senfoni Oda Orkestrası'nda şef olarak çalışmalara başlayan Bruns, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Romanya, Polonya, Fransa, Avusturya, Norveç ve Almanya'da korolar orkestralar ve tiyatro orkestraları yönetti. Berlin oda senfoni orkestrası onunla birlikte Almanya'nın en ünlü oda orkestralarından biri haline gelmiştir.
Jürgen Bruns Internasyonel de Musique de Sion festivali , Dessau Kurt Weill Festivali, Usedom Müzik Festivali, Dresden Müzik Festivali, Karintiya Yaz ve Ravello festivali gibi festivallerde düzenli konuk olmaktadır. Peter Zadek gibi ünlü tiyatro yönetmenleriyle çalışmalar yaptı.
Eserlerinin çok önemli bir boyutuda stüdyo kayıt faaliyetidir.Jürgen Bruns bugüne dek Alman Grammophon, EDA, Signum, Quadriga, Capriccio, Hännsler Classics, Sony için yüz kadar Stüdyo kaydı gerçekleştirdi film müzikleri yaptı.
Jürgen Bruns Berlin Senfoni Oda Orkestrası sanat yönetmeni ve şefi, aynı zamanda ECCO (Avrupa besteciler Orkestrası European) şefi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.



Berlin Senfoni Oda Orkestrası

Berlin Senfoni Oda Orkestrası ,Berlin Senfoni Orkestrası ve Deutschen Oper müzisyenleri tarafından oluşmaktadır. Orkestra ilk konserini Ocak 1991'de verdi ve Berlin'in konser hayatında kısa bir süre içinde tanındı.Jürgen Bruns sanat yönetmenliğinde ki orkestra üst düzey klasik repertuarı'nın yanında büyük senfonik ve küçük oda müziği repertuarı icra etmektedir.Klasik ve modern eserlerin çeşitliliği ve 20. yüzyılın dışlanmış müziği üzerine kurulan repertuar büyüleyiciliği ve çok çeşitliliği ile Berlin'nin müzik sahnesinde ki yerini aldı. Klasik ve Romantik dönemlere dayalı repertuarın yanısıra Detlef Glanert, Victor Bruns, Anatol Vieru, Carlo Domeniconi gibi çağdaş müziğin temsilcilerinin eserleride orkestranın repertuarında yer almaktadır.Berlin Senfoni Oda Orkestrası klasik müziğe farklı bir boyut katarak yeni bir müzikal bakışa açısıyla kendine özgü icrasını karakterize bir şekilde dinleyiciyle buluşturuyor.Berlin Senfoni Oda Orkestrası düzenli olarak Berlin Filarmoni 'de ve Almanya'nın birçok kentinde konserler vermektedir. Orkestra, Jürgen Bruns şefliği ve sanat yönetmenliğinde Ravello Müzik Festivali (İtalya, 2000), Dresden Müzik Festivali, "Kurt Weill Festivali" Dessau (2001) ve "Festival International de Musique de Sion-Valais" ( İsviçre) gibi festivallere katıldı. 2004 yılında Berlin'de "Sürgün Polonya" müzik festivalinde Chopinden Tansman'a uzanan bir repertuarı sahneledi. Orkestra konserleri radyolarda canlı olarak yayınlandı.2007 Usedom Müzik Festivali açılış konseri yanısıra ve Orkestra 2011 yılında 20. yılını canlı yayınla dinleyiciyle buluşturdu.
Berlin Senfoni Oda Orkestrası ,Franz Schrekers „ Infantin doğum günü " ve Ernst Tochs ""Dans Süiti" adlı yapıtlarından oluşan Cd çalışmasını 1998 yılından yayınladı ve büyük beğeni topladı.Topluluk 2002 yılında Berthold Goldschmidt , Roberto Gerhard'ın eserlerini ve Kurt Weill'in 2. Sinfonisi'nin yer aldığı 20.yy ilk yarısı temalı cd 'sini yayınladı.Bu cd Norveçte gümüş plak'la ödüllendirildi. 2006 sonbaharında orkestra Gerhard Frommel'in eserlerinden oluşan cd Alman Gramofon şirketi tarafından yayınlandı.2007 yılı başında Capriccio Cd'si yayınlandı.İki masal müziği adı altında yayınlanan çalışmada Andreas Pflüger ile Corinna Harfouch anlatıcı olarak yer aldı.2008 yılında Alman Gramofon şirketinden yayınlanan Kurt Hessenbergs'in icrasında 'Der Sturm' ( Fırtına ) adlı eser ve Frank Lunte'nin solistliğinde Lars-Erik Larsson'un saxafonkonseri çalışmada yerini aldı.
Berlin Senfoni Oda Orkestrası 2001 yılında Ernst von Siemens Müzik Vakfının ödülüne layık görüldü.Orkestra ayrıca 2002 yılında Jurgen Bruns sanat yönetmenliğinde Brandenburg Eyaletinin Rheinsberg Müzik Akademi ödülüne layık görüldü.

Yorumlar

Aynı gece

  • Gülsin Onay

    26 Ekim Pazartesi - 20:30
    Müzik otoriteleri tarafından, “teknik ustalığın yanında, sınırsız enerji, zeka ve duyarlı bir yorum …
  • Blues Mlues

    26 Ekim Pazartesi - 22:30
    2009 yılında bas gitarist Orkun Kaan HAKAN ve davulcu Bahadır CEYLAN tarafından kurulan gruba Neslih…