Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Philippe Bernold, Patrick Gallois ve London Mozart Players

14 Ekim 2015 Çarşamba 20:00
"Her bir notaları yeniden keşfedilmiş birer hazine"

"Oxford Times''



Patrick Gallois "flüt, şef"
Philippe Bernold "flüt, şef"
London Mozart Players



Program:
Haydn 1. Senfoni Do Majör
Haydn 3. Senfoni Sol Majör
Mozart Flüt Konçertosu Re Majör, KV 314
Devienne Flüt Konçertosu, No 7 Mi Minör



Birleşik Krallık'ın ilk oda orkestrası, 1949 yılında Harry Blech tarafından kurulan London Mozart Players, son derece köklü ve çok geniş, zengin repertuvarıyla dikkat çekici bir topluluk. 40 kişilik geniş bir oda orkestrasından üçlü ya da dörtlülere dek küçülebilen; sahne alacakları salonların oylumuna göre sundukları kadro seçenekleriyle birçok farklı beklentiye cevap verebilecek bir esnekliğe sahip olmaları da onları oldukça özel kılıyor. Kimi zaman bir şefin idaresinde, kimi zamansa, uzmanlaştıkları 18. Yy performans pratikleri uyarınca, bir solistin aynı zamanda yöneticiliği de üstlendiği şekilde gerçekleşen performansları, son derece çarpıcı. Klasik müziğin en önemli kurucu isimlerinden Haydn'ın yanı sıra, çok sevilen birer flüt konçertosuyla dinleme olanağı bulacağımız Mozart ve Devienne gibi ustaların yer aldığı programda da, orkestra bu şekilde, "enstrümandan" yönetilecek: Solistlerimiz, Patrick Gallois ve Philippe Bernold, bu repertuvara, flütteki tartışmasız maharetlerine ek olarak, dönem gerekleri ve performans uygulamasına sadakat uyarınca, bir de şeflikleriyle yön verecekler. Klasik müziğin özünü oluşturan, ancak giderek daha ender deneyimleme olanağı bulduğumuz Klasisizm'in gizli bahçesine bir kapı aralayacaklar…



Philippe Bernold

Ünlü Fransız flütist Philippe Bernold müzik eğitimine Colmar'da başladı. Kendisine hem flüt hem de sonradan şeflik eğitimi veren öğretmeni Rene Matter de dünyaca ünlü şef Charles Munch'ün öğrencisi idi. 1987 senesinde Uluslararası Jean-Pierre Rampal yarışmasını n birincisi olan Philippe Bernold daha 23 yaşında iken Lyon Ulusal Operası Orkestrası'na birinci flütist olarak kabul edildi. Kazandığı Jean Pierre Rampal ödülü kendisine uluslararası kariyer imkanı kazandırdı. Philippe Bernold Rostropoviç ve Rampal gibi sanatçılarla, Lorin Maazel, J.E. Gardiner, Y.Menuhin, T.Koopman,K. Nagano, S.Bychkov gibi dünyaca ünlü şeflerle, Franz Liszt Oda Orkestrası, l'Orchestre de Paris, Tokyo Senfoni, Halle Orkestrası, Lyon Ulusal Orkestrası gibi orkestralarla, çalıştı. Royal Festival Hall, Paris Chatelet Tiyatrosu, Köln Filarmoni, Varşova Filarmoni, Moskova Çaykovski Konservatuarı Salonu, Tokyo Bunka Kaikan ve Seul Art Salonlarında konserler verdi, Fransa'daki pek çok festivalden davetler aldı. Aynı zamanda Lyon Operası Virtüözleri Topluluğu'nun kurucusu olan Philippe Bernold bu topluluk ile çok başarılı konserler verdi. Şef olarak Baden Baden Filarmoni, Sinfonia Varşova, Marsilya Filarmoni Orkestrası, Capella Istropolitana, San Remo Senfoni Orkestralarını ve Avrupa'da daha pek çok orkestrayı yöneten Philippe Bernold Karakas'taki dünyaca ünlü Simon Bolivar Orkestrası ile de çalıştı. F. Say, M. Portal, R. Capuçon,S. Nakariakov, M. Portal gibi ünlü solistlerle konserler verdi.



Patrick Gallois

Patrick Gallois, hem şef hem solist olarak uluslararası alanda büyük başarı kazanmış en önemli Fransız müzisyenlerdendir. On yedi yaşında Paris Konservatuvarı'nda Jean-Pierre Rampal ile müzik eğitimine başlayan sanatçı, 21 yaşında Fransa Ulusal Orkestrası birinci flütçüsü olarak atanmış, Leonard Bernstein, Seiji Ozawa, Pierre Boulez, Karl Boehm, Eugen Jochum, Sergiu Celibidache gibi dünyaca ünlü şeflerin yönetiminde çalışmıştır. Sanatçı solist kariyerine odaklanmak üzere, 1984 yılına kadar başarıyla sürdürdüğü orkestradaki görevinden ayrılmıştır.

Sir Neville Marriner, Lorin Maazel, Antal Dorati, Leif Segerstam gibi şeflerle düzenli olarak konserler ve kayıtlar gerçekleştiren Patrick Gallois, oda müziği çalışmalarını da Yuri Bashmet, Natalia Gutman, Peter Schreier, Jorg Demus, Linsday Quartet, Jean Pierre Rampal ve Lily Laskine ile sürdürmektedir. Avrupa ve Asya'da önemli orkestralarla sahneye çıkmanın yanı sıra, The Proms (Londra), Pollenca Festival, Monte Carlo Printemps des Arts, Theatre des Champs-Elysees (Paris), City of London Festival gibi uluslararası müzik festivallerine katılması için sık sık davetler almaktadır. Solist olarak çalıştığı orkestralar arasında, Philharmonia Orchestra, Monte Carlo Philharmonic Orchestra, Capitole de Toulouse, Lausanne Oda Orkestrası, Orquestra de Euskadi, Oregon Senfoni Orkestrası, Orchestre National de Belgique, Helsinki Filarmoni, Lahti Senfoni, Orchestre d'Auvergne, Sinfonia Varsovia, Danimarka Radyo Senfoni Orkestrası, Deutsche Kammerakademie Neuss, Kolner Kammerorchester, Edmonton Senfoni Orkestrası, London Mozart Players, Orpheus Oda Orkestrası gibi başarılı topluluklar bulunmaktadır. Patrick Gallois Almanya, Japonya ve İsrail'de gerçekleştirdiği turnelerin yanı sıra, Sienna Academia Chigiana ve Banff Centre for the Arts'ta ustalık sınıfları vermektedir.

Patrick Gallois'nın geniş repertuvarında özellikle çağdaş müziğin etkisi görülmektedir. Aralarında Eric Tanguy'un 2 numaralı Flüt Konçertosu (Saint-Riquier Festival 1994) ve Sallinen'in Konçertosu (Helsinki Çağdaş Müzik 1995) bulunan pek çok çağdaş eserin dünya prömiyerini gerçekleştiren Gallois, Rautavaara ve Penderecki'nin konçertolarını Varşova Senfoni, Orchestre de Chambre de Lausanne, Stuttgart Filarmoni ve Japon Filarmoni Orkestraları ile seslendirmiştir. Kendisine ithaf edilen ve prömiyerini gerçekleştirdiği eserler arasında, Kristof Maratka'nın Konçertosu (1997), Marcel Landowski'nin 2 numaralı Flüt Konçertosu (1998), Renaus Cagneux'un Flüt ve Arp Konçertosu (1998), Jacques Desbiere ve Kristos Hartzis'in konçertoları ile Kai Nieminen'in "Palomar" Konçertosu yer almaktadır. 2003-2006 yılları arasında ise yine kendisine ithafen yazılan Emil Tabakov'un İki Flüt için Konçertosu (2003) ile Philippe Hersant (2005-6), Jan Sandstrom (2004) ve Rocco Abate'nin (2005) eserlerinin prömiyerlerini gerçekleştirmiştir. Patrick Gallois ve Shauna Rolston'a ithafen Karen Tanaka ve Kelly-Mary Murphy tarafından bestelenen Flüt ve Viyolonsel Konçertoları Fransa Radyosu ve Kanada CBC Televizyonu'nda yayınlanmış, Ron Royer'in Flüt ve Viyolonsel için İkili Konçertosu Finlandiya'da 2004 yılında seslendirilmiştir.

Patrick Gallois, Paris'te "l'Academie de Paris" orkestrasını kurduktan sonra orkestra şefliği kariyerine başlamış ve 12 yıl boyunca Japonya (Tokyo Oda Orkestrası), Finlandiya (Oulu, Kuopio ve Jyväskylä Orkestraları), İsveç (Musica Vitae ve İsveç Oda Orkestrası), İtalya (Padova Orkestrası, I Pomeriggi Musicale, Roma Lazio Orkestrası), Kaliforniya (Monterey Senfoni), Portekiz, İsrail (Israel Oda Orkestrası), Romanya (Cluj), Bulgaristan (Sofia) ve Fransa'da sayısız konser vermiştir. Gallois, bu orkestraları yönetmek için pek çok kez yeniden davet edilmiştir.

2003 sezonunda Finlandiya Jyväskylä Senfoni Orkestrası Müzik Direktörlüğü'ne atanan Patrick Gallois, orkestra ile Fransa (2003), Polonya, Japonya (2004), Fransa ve İspanya'ya (2005) turneler gerçekleştirmiştir. 2006-2007 sezonunda Almanya ve Japonya'da konserler veren Gallois, Naxos için Finlandiya Senfoni Orkestrası ile Charles Gounod'un iki senfonisini ve Haydn senfonilerini kaydetmiştir.

Yorumlar

Aynı gece

  • Ezginin Günlüğü

    14 Ekim Çarşamba - 21:00
    Uzun yıllardır birlikteliklerini sürdüren ve birçok başarılı şarkıya imza atan Ezginin Günlüğü, 14 E…
  • Babra Bubrik & Mr. Mina @ Bronx Pi Sahne

    14 Ekim Çarşamba - 21:00
    Babra Bubrik ve Mr. Mina 14 Ekim Çarşamba akşamı Bronx Pi Sahne'de. Babra Bubrik : Babra Bubrik, ç…
  • Sons of Kemet

    14 Ekim Çarşamba - 21:30
    kim? Londralı caz grubu ne yaptı? 2011’de Shabaka Hutchings, Oren Marshall, Seb Rochford ve Tom …
  • Chinawoman

    14 Ekim Çarşamba - 21:30
    Kirov balerini bir anne ve Rus mühendis bir babanın kızı Michelle Gurevich, Toronto’da ailesinden k…
  • Kaan Yalçın

    14 Ekim Çarşamba - 21:30
    Rezervasyon: (0312) 284 29 25 - 0535 655 21 22 Tepe Prime Eskişehir Devlet Yolu No: 266 ANK. http:/…
  • Beren Demirkaya @ KadıköySahne

    14 Ekim Çarşamba - 22:00
    Beren Demirkaya albüm sonrası ilk konserini Kadıköy Sahne’de veriyor. İlk bestesini 11 yaşında yapa…
  • CAN KARADOĞAN / UMUT TÖRE BANDOSU (CANLI SAHNE)

    14 Ekim Çarşamba - 22:00
    CAN KARADOGAN Çeşitli grup projelerinde vokalistlik ve söz yazarlığı yaptıktan sonra gitarıyla tek…
  • Razor

    14 Ekim Çarşamba - 22:30
    -Grup Üyeleri- Başer Çelebi - Vocals & Rhythm Guitar Bora İnce - Lead Guitar Berkay Yıldırım - …