Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

35'lik @ 60 m2

12 Eylül 2015 Cumartesi 22:00
OTUZBEŞLİK, bir blues-rock grubudur. Grubun 20 yıldır arkadaş olan üyeleri, profesyonel iş yaşantılarından ve günlük koşuşturmalardan artan zamanlarında nefes almak için müziği seçmiş adamlardır.
Farklı türlerde besteleri bulunan grup üyeleri, Türkçe blues şarkılarından, megafonik death (!) denemelerine kadar geniş bir alanda gezinen içsel arayışlarının son durağında, güçlerini OTUZBEŞLİK çatısı altında birleştirmeye karar vermişlerdir.
Müziklerinin temelinde blues ve rock olduğundan, grubu dinlerken, "Zeppelin"vari baskın bir bas trafiginin, Gilmour tadında gitar sololarından hareketle; arızalı davul performanslarına bağlanmasını beklemek pek de yanlış olmayacaktır.
Rock müziğin ana malzemesi olan karşıtlığa ilave olarak, memleket meselelerinden, kurumsal eleştirilere kadar birçok kavgayı notalara taşıdıkları besteleri ise, aşk şarkılarının tekelinde can cekişen Türk Rock Müziğine, biraz protest, biraz arızalı soluk getiren; heyecan verici bir devinim olarak yorumlanabilir.
Mesleki altyapılarının tamamen farklı olması ve farklı dönem klasik rock ve blues soundlarının etkisinde kalmış olmaları da, müziklerine başka bir nefes getirmekte, şarkılar klasik blues atmosferinden yırtıcı trash sololarına geçerken pek de fazla kan kaybetmemektedir.
Otuzbeşlik: Biraz anason, biraz ortayaş, biraz da İzmir havasıdır... Rock potasında eriyen Blues'un atmosferi dolduran kokusudur...

Yorumlar

Aynı gece