Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Roby Lakatos & Serkan Çağrı

15 Şubat 2016 Pazartesi 20:00
Bu konserde keman ve klarnetin dahileri Roby Lakatos ve Serkan Çağrı; seyircileri çok yönlü yorumları ve renkli performanslarıyla farklı bir müzik yolculuğuna çıkaracak.



Roby Lakatos

"Şeytanın Kemancısı" olarak da anılan Roman asıllı keman sanatçısı Roby Lakatos, klasik bir keman virtüözü, bir besteci, bir caz doğaçlamacısı ve aynı zamanda da bir aranjör olarak çok yönlü, sıradışı ve evrensel bir müzisyendir. 1965 yılında doğan, Roman kemancılarının kralı Janos Bihari'nin soyundan gelen ve böylece çocuk yaşta müzikle tanışan sanatçı, 9 yaşında ilk konserini bir çingene topluluğu ile birlikte birinci kemancı olarak verdi.1984 yılında Budapeşte'deki Bela Bartok Konservatuarı'na devam etti, klasik keman dersleri aldı. ve bu okulda klasik keman birinciği ödülünü kazandı. Birçok saygın uluslararsı festivale katılan ve dünyanın dört bir yetrinde konserler veren Lakatos, 1986 ve 1996 yılları arasında grubuyla beraber "Les Ateliers de la Grande İlle" Brüksel'de verdiği çok sayıda konsern yanısıra Vadim Repin ve Stephanie Graphelli ile de ortak konserler yaptı. Roby Lakatos, Liszt, Brahms ve diğer Macar klasik bestecilerinin müziğiyle, Macar Romanlarının müziğini başarılı bir biçimde harmanlamasıyla çok geniş bir müziksever kitlesi tarafından beğeniyle takip edilmekte.


Serkan Çağrı

Dünyaca ünlü klarnet duayeni Giora Feidman'ın "O benim klarnette ulaşmak istediğim noktadan başladı" diyerek söz ettiği Serkan Çağrı, müzik yolculuğunda ilk başarısını 13 yaşındayken kazandı. Müzik yolculuğuna ivme kazandıran bu ödül sayesinde hem kendisinin hem de müzik severlerin heyecan duyduğu çalışmalara imza atan sanatçı; Sting, Ian Anderson, George Zamphir, Gypsy King Heritage, Giora Feidman, Vassilis Saleas, Ömer Faruk Tekbilek, Ara Dinkjian gibi ünlü isimlerle birlikte sahne aldı. Türk müziğinin dünyadaki en güçlü nefeslerinden kabul edilen Serkan Çağrı'nın solo konserleri, dünyaca önemli isimlerle yaptığı buluşmaları, albüm çalışmaları, akademik kariyeri, eğitimciliği, isminin klarnete marka olarak verilmesi, televizyon programcılığı, Amerika'da doktora tezine konu oluşu, müzikle dolu hayatının başarı dolu yansımalarıdır.

Yorumlar

Aynı gece

    Başka etkinlik bulunamadı.