Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Bilkent Senfoni Orkestrası

14 Mart 2016 Pazartesi 20:00
Stefan Sanderling şef
Martina Filjak piyano



Program

S.Rachmaninov Piyano Konçertosu No. 2, Op. 18
I.Stravinsky Bahar Ayini





Martina Filjak Rachmaninov'un 2. Piyano Konçertosu'nun göz korkutan pasajlarının üstüne cümbüşlü bir hararetle, adeta dişi bir kaplan gibi atıldı. Füglü pasajlarınıysa yavru kedilere özgü narin bir uçarılıkla havaya bırakıverdi."

Zachary Lewis, The (Cleveland) Plain Dealer

"Zarif ve incelikli biçimde gelişmiş piyanist, bugünün icracıları arasında -en saygın kayıt firmaları tarafından desteklenen büyük isimler de dahil- tadına nadiren varabildiğimiz derinlemesine duyarlılık ve müzikal ifadeyi muhteşem bir teknik ve olağanüstü güçle birleştiriyor."

In Fernem Land, Barcelona

Bilkent Senfoni Orkestrası geçtiğimiz sezon Cemal Reşit Rey Konser Salonu işbirliğiyle CRR Konser Salonu'nda "Çanakkale'nin 100. Yılı" temalı muhteşem bir projeye imza atmıştı ve konserde seslendirilen tüm eserlerin Türkiye prömiyerini gerçekleştirmişti. Ülkemizin en önde gelen orkestralarından Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO) 2016 sezonu süresince CRR'de birbirinden güzel konserler verecek. 14 Mart'taki ilk konserlerinde BSO 20. yüzyılın efsaneleşmiş iki yapıtını İstanbullu müzikseverlerle paylaşıyor. Çok sevilen ve popülerlikte tartışmasız en başlara oynayan piyano konçertolarından Rachmaninov'un İkinci Piyano Konçertosu ve 20. yüzyılın dinleyenleri soluksuz bırakan abide yapıtlarından Stravinski'nin Bahar Ayini bu konserde sözleşmişçesine buluşuyor. Dinleyiciyi hem çok duygulu hem ihtiraslı engin bir okyanusa sürükleyecek konserde uluslararası kariyerini pek çok ülkede sürdüren başarılı Hırvat piyanist Martina Filjak İstanbul'un ve CRR Konser Salonu'nun ilk defa konuğu olacak.



"Büyük tutkular ve müziğin nefes kesen sürprizleri"….

İşte programımızın çok kısa bir özeti.

Yorumlar

Aynı gece

    Başka etkinlik bulunamadı.