Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Mahan Esfahani Klavsen Resitali

28 Mart 2016 Pazartesi 20:00
Program

Thomas Tomkins Barafostus Dreame
Orlando Gibbons Fantasia, Pavan, Whoop do me no harm good manne, Will ye walk ye wood so wylde
Jean-Philippe Rameau Piéces de clavecin (1706)
C. P. Emmanuel Bach Klavsen Sonatı, Sol Minör, Wq. 65/17
J. Sebastian Bach Partita No. 6, Mi Minör BWV 830





Mahan Esfahani muhteşem bir icracı –resitalinin üstünden iki gün geçti ve ben hâlâ onun güçlü hitabeti ve ipeksi arpejleriyle ürperiyorum – ama canayakın sunumdan da anlıyor… Cesurca konuşkan, başdöndürücü biçimde becerikli Esfahani, klavseni yeniden doğmuş bir çalgıya dönüştürüyor.

Geoff Brown, The Times





Klavsenin görünüşte kuru ve tıngırtılı sesleri aracılığıyla dramatik senaryoların, ateşli tartışmaların, hararetli vaazların içine fırlatılmış gibiydik… Esfahani'nin müzikle yaşadığı tutkulu ilişki baştan sona büyüleyiciydi.

Ivan Hewett, TheTelegraph





İçgüdüsel bir ritim duygusu ve yorum yeteneğiyle Esfahani günümüzün en heyecan verici klavsencilerinden biri olarak sağlam bir yer edindi.

Martin Cullingford, Gramophone (Editor'sChoice)



Henüz yirmi yedi yaşındaki İran asıllı Esfahani, hem kendi kuşağının en önemli müzisyenlerinden hem de yirminci yüzyılda yeniden hayata gelen klavsenin önde gelen icracılarından biri olarak görülmeli.

British Society for Eighteenth-Century Studies



Mahan Esfahani günümüzde klavsenin en önemli, başarılı ve tutkulu virtüözlerinden. Dünyanın en iyi salonlarında, en ünlü sanatçılarla ve topluluklarla konserler veren Mahan Esfahani, repertuvarının zenginliği ve genişliği de göz önüne alındığında klavsen dünyasında göz kamaştırıcı bir konumda bulunuyor. Sanatçı İstanbul'daki resitalinde İngiltere'nin 16 ve 17. yüzyıllarda yaşamış en sevilen ve ünlü bestecilerinden -ülkemizde konser salonlarında dinleyicinin karşısına son derece nadir çıkan hatta belki de hiç çıkmayan- Thomas Tomkins ve Orlando Gibbons'un eserlerini seslendirecek. Konserde Fransa'nın en ünlü barok bestecilerinden Jean Philippe Rameau'nun klavsen parçaları, Johann Sebastian Bach'ın muhteşem altıncı Partitası ve "sturm und drang" döneminin en fırtınalı, ışıltılı ve çılgın bestecisi, Bach'ın oğullarından Carl Philipp Emmanuel'in çok sevilen bir klaven sonatı da yer alıyor. Olağanüstü bir klavsen karizması zengin bir programla kalpleri fethetmeye geliyor…

Yorumlar

Aynı gece

    Başka etkinlik bulunamadı.