Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

THE RINGO JETS // IF PERFORMANCE Hall

30 Mart 2016 Çarşamba 21:00
"THE RINGO JETS" 30 Mart Çarşamba IF PERFORMANCE HALL Sahnesinde!!!

2012 başlarında kime sorsanız Istanbul'dan bu denli ses getirecek bir rock'n roll grubunun çıkacağına ihtimal vermezdi. Aynı soruyu 2013 başında sorsanız "bir kıpırdanmalar var ama yine de…" diyerek kesin hüküm vermeye çekinebilirlerdi. Ama 2014 itibariyle The Ringo Jets hem Türkiye'de hem yurtdışında ezberleri bozdu denebilir.

İlla bir "estetik" belirtmek lazımsa The Ringo Jets'in "zamansız" isimlerden esinlendiğini söyleyebiliriz... Misal: Son House, Howlin' Wolf, Bo Diddley, The Who, The Sonics, The Kinks... Sonra The Stooges, MC5 ve Black Flag... Ve hatta SS Decontrol, The Gories ve Flat Duo Jets.

2012'de internet üzerinden ve kendi yaptıkları baskılarla dolaşına soktukları ilk

EP'leri "Limited Lunch Pack" ile Istanbullu yeraltı müzik sahnesine göz kırptılar. 2013'te Newcomers Festival'da izleyenleri yerine çivileyen performansları ile dikkat çektiler. Aynı yıl Avrupa'nın önde gelen festivalleri Primavera Sound, Waves gibi festivallerde boy göstererek sadece iç sahada değil yurtdışında da iddialı olduklarını gösterdiler. Ilk resmi albümlerini Milano'nun efsane stüdyosu Officine Meccaniche'de Muse, Franz Ferdinand, Afterhours, Calibro35 gibi gruplarla da çalışmış olan Tommaso Colliva'nın prodüktörlüğünde kaydettiler. Albümde Mauro Refosco (Red Hot Chili Peppers, Radiohead, Thom Yorke) ve Enrico Gabrielli (John Parish, Mariposa, Afterhours, Calibro35) gibi konuklar aldılar. Gezi Direnişi vesilesiyle erteledikleri albüm çıkışını, 2014 başında Gezi'yi selamlayan "Spring of War" videosuyla yaptılar. Ama ne çıkış! büyük beğeni toplayan video The Ringo Jets'in -kendilerinin bile tahmin edemeyeceği- mecralara ulaştı. Kendilerini ait hissettikleri müzik geleneğine olan hakimiyet ve sadakatleri yurtdışındaki ilgiyi daha da artırdı. 2014'ü Avrupa'nın en yetkin keşif sahnelerinden (Nirvana, Ben Harper gibi isimlerin 'keşfedildiği festival desek yeterli olur) Transmusicales de Rennes'de kapattılar. Fransa ve Italya'da düzenli turneler vermeyi, aralara Ispanya, Avusturya gibi adresler iliştirmeyi ihmal etmediler.

"Harika", "Sağlam", "Güçlü" rock'n roll diye alkışlayanların yanında "iyi, güzel ama hiç Türkiyeli tınlamıyor" diyenlere yeni EP'leri Evil Eye ile gülümsediler. "Dirty Hasan", "Taras Bulba" gibi parçaları ile Türkiye'nin müzikal olarak en bereketli, yaratıcı dönemi sayılabilecek 1970'lere selam çaktılar. "Blue Wind", "Trippin" gibi parçaları ile radyolara "biz de varız" dediler.

Bol gitarlı müziklerini moda olduğu için değil, genlerine işlenmiş olduğu için yaşatmaya baş koyduklarını düşünürsek sevenin çok sevmesi, hem yurtiçinde hem yurtdışında ilgi görmeleri akla yatıyor.

Türk grup The Ringo Jets yükseliyor (Soundcheck'te) Sakin bir Viyana akşamını Istanbul'dan gelen bu üç ziyaretçi bozacak gibiydi. Bunu da dikkat çekici derecede yüksek volümlü, ateşli ve yetenek dolu bir rock'n roll performansıyla yaptılar. Belli ki bu sadece bir ısınma turuydu . Onlardan sonra soundcheck yapacak olan diğer grup ise havlu atıp "acaba çalmadan dönsek mi" dercesine gözleri fal taşı gibi açık onları izliyordu... Konserden sonra müzik sektöründen pek çok kişi, "bunlar yakında patlar" dedi. Haklılar. Si Howard - The National

Şunun şurasında iki yıllık grup ama namları çabuk yayıldı. Her konserde el yükselttiler, gitara, davula abanmaktan çekinmediler, bas yokluğunu hissettirmediler. İngiliz Blues Rock'undan, Amerikan garage'ına direkt hat çekip punk cilası yaptılar, sanki 1969'un Londra'sından, New York'undan ses verdiler. Kendi şarkılarını Stones'ların, Yardbirds'lerin yanına diktiler.

Lale Kardeş – Drums, Vocals.

Deniz Ağan – Guitar, Bass, Vocals.

Tarkan Mertoğlu – Guitar, Bass Vocals.

"THE RINGO JETS" konserinin sonrasında saat 00:30'da "CANLI KARAOKE BAND" ile sahne sizin...

Kapı Açılış: 21:00
The Ringo Jets 22:00
Canlı Karaoke Band 00:30
Giriş: 20 TL
Biletler: www.biletix.com/etkinlik/TFF31/TURKIYE/tr

ifperformance.com
facebook.com/ifperformance
twitter.com/ifperformance
instagram.com/ifperformance

Yorumlar

Aynı gece

  • Ceyl'an Ertem // 30 Mart Çarşamba // @SPR PUB

    30 Mart Çarşamba - 21:00
    iletişim:0222 320 25 25 Kapı açılış:21.00 Bilet satış noktaları:Spr Pub ve Social Pub Ceylan Ertem…
  • Soner Sarıkabadayı

    30 Mart Çarşamba - 21:00
    Müzik sektörünün sevilen isimlerinden Soner Sarıkabadayı, 30 Mart'ta Jolly Joker İstanbul'da sevenle…
  • Garanti Caz Yeşili: GoGo Penguin

    30 Mart Çarşamba - 21:30
    Modern Caz’ın etkileyici oluşumu GoGo Penguin, 30 Mart Çarşamba akşamı Garanti Caz Yeşili konserleri…
  • 100% Müzik: The Dears

    30 Mart Çarşamba - 21:30
    kim? Montrealli indie rock grubu ne yaptı? 1995’te kuruldu. Kanada’da yeni yeni oluşan indie sahne…