Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Nightmares on Wax @XJAZZ Istanbul

14 Nisan 2016 Perşembe 21:30
Nightmares On Wax

İngiliz DJ ve Elektronik müzik bestecisi George Evelyn yani Nightmares on Wax, ilk albümü olan "A Word of Science: The First and Final Chapter"ı 1991 yılında yayımladı. Son yedi yıldır İbiza'da bir çiftlikte yaşamını sürdüren Evelyn, müziğini yenilemeye ve geliştirmeye durmaksızın devam ediyor.

George Evelyn
Oswald Wright
Ricardo McKenzie
Grant Kershaw

Kapı Açılış: 20:30
Nightmares On Wax: 21:30

Kabak & Lin Records tarafından, Goethe-Institut İstanbul desteğiyle düzenlenen XJAZZ Festival, İstanbul ve Berlin müzik dünyası arasında düzenli olarak gerçekleşecek olan fikir alışverişlerinin başlangıcını temsil ediyor. Bununla birlikte Türkiye, Berlin'de düzenlenecek XJAZZ Festivali için ortak ülke statüsünde olacak. Aralık ayında düzenlenen tanıtım etkinliğine gösterilen ilgi, Nisan ayında İstanbul'un en önemli konser mekanlarının katılımıyla birlikte yeni bir caz festivaline dönüşüyor.

Her iki şehirden birçok sanatçının hali hazırda yakın ilişki içerisinde olması sebebiyle program içerisinde yer alacak sanatçıların belirlenmesi pek de zor olmadı ve ortaya, Ah Kosmos! ft. Soyut Boyut, Barış Demirel, Berlin x Istanbul Ensemble, Christian Prommer & Kelvin Sholar, Ediz Hafızoğlu 'Nazdrave' ft. Elif Çağlar Muslu, Erkan Oğur 'Telvin', Grandbrothers, Jazzanova Live ft. Paul Randolph, Komfortrauschen, Konstrukt, Korhan Erel, LAHZA, MadenÖktemErsönmez, Martin Kohlstedt, Meute, MUTUMUT, Nene, Nightmares on Wax, Okcomposer, Olivia Trummer, Richard Dorfmeister, Rodriguez JR. Live, Sarp Maden 5, Selen Gülün, Shalosh ve Stefano Noferini'den oluşan bir program çıktı.

Berlin, son birkaç senedir uluslararası alanda oldukça güçlü etkileşimler yaşıyor ve bu sebeple, XJAZZ'in caz müziğine dair
güncel yaklaşımı elektronik doğaçlama ve yeni klasik müzik gibi alanları da kapsama alanına alıyor.

Yorumlar

Aynı gece

  • WHAT DA FUNK // IF PERFORMANCE Hall

    14 Nisan Perşembe - 20:00
    "WHAT DA FUNK" 14 Nisan Perşembe IF PERFORMANCE HALL Sahnesinde!!! Son dönemin en beğenil…
  • Ought

    14 Nisan Perşembe - 21:30
    kim? Montrealli post-punk grubu ne yaptı? 2012’de Quebec’te yaşanan öğrenci ayaklanması Maple Spri…
  • Ah! Kosmos @XJAZZ Ankara

    14 Nisan Perşembe - 21:30
    kimdir? Ah ! Kosmos, 14 Nisan Persembe günü XJAZZ Festival Ankara kapsamında noxus'ta sahne alıyor! …