Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Parklarda Caz

17 Temmuz 2016 Pazar 17:00
23. İstanbul Caz Festivali bu sene 27 Haziran – 25 Temmuz tarihleri arasında Garanti Bankası sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

Bu yıl caz buketini yine parklarda elden ele uzatacağız. Konserlerde "Genç Caz" yarışmasının finalistleri 95th Jazz Ensemble, Ersin Özer Quartet, Geeva Flava, Hacettepe Jazz Band, Naimian Trio sahnede olacak.

Vodafone FreeZone Sahnesi ( Fenerbahçe Khalkedon)

Naimian Trio - 17.30 - 18.15

Naimian Trio; 2016'nın baharında Engin Özşahin, Yağız Nevzat İpek ve Umut Oymak'ın bir araya gelip caz standartlarının farklı düzenlemeleri ve kendi bestelerini bir araya getirmeleriyle kuruldu. Ekip daha önce Nardis, Böcek Café gibi mekânlarda sahneye çıktı.

Ersin Özer Quartet - 18.45 - 19.30

İstanbullu müsizyen ve tromboncu Ersin Özer'in Ekim 2015'te piyanoda Engin Özşahin, bas gitarda Neyzen Özsarı ve davulda Egemen Özkasnaklı ile bir araya gelmesiyle kuruldu. Dörtlü, caz standartları ve kendilerine has düzenlemelerini icra ediyor.

95th Jazz Ensemble - 20.15 - 21.00

Grup müzik serüvenine 2015'te Bodrum'da başladı, İzmir'de sürdürdü. Alto saksofonda Ömer Koşar, gitarda Efe Artun Yüksel, kontrbasta Anıl Deniz ve davulda Batuhan Toyhan yer alıyor. Grup kendi seçtikleri caz parçalarını standartların dışına çıkarmayı hedefliyor.


Hacettepe Jazz Band 21.15 - 22.00

Grup üyeleri Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Caz Ana Sanat Dalı'nda eğitimlerini sürdürürken tanıştı. Yaklaşık iki senedir çeşitli projelerde, Ankara'nın çeşitli mekânlarında birlikte sahne alıyorlar.


Geeva Flava - 22.30 - 23.15

Hintçe "yaşayan şey" anlamına gelen Geeva, müziği canlı hale getiren Groove'u esansı haline getirerek her üyesiyle müziğin bir yolculuk olduğuna inandı. 2014'te kurulan grup; Nublu, Mask, Bronx Pi, Sabancı Offtown Festivali gibi mekân ve şenliklerde sahne aldı. Seyircisine kendi yolculuğundan kesitler sunarak caz, blues, pop, rock, ambient, elektronik, post-rock, acid jazz, funk ve müziğin etiketlenemediği birçok deneysel alanda performans sergileyen grubun favorileri arasında Incognito, Stevie Wonder, Mehliana, Gevende, Jamiroquai, Dhafer Yousef, Telvin Trio, Erkan Oğur, E.S.T, Fahir Atakoğlu, Greg Howe, Habbecik, Quartet Muartet, Kaboom Karavan, Pat Metheny, Amon Tobin, Alain Caron, Archive, Snarky Puppy, BBNG, James Brown, Aydın Esen, gibi müzisyenler bulunuyor. Gitarda Ömer Kaya, bas gitarda Aybars Gülümser, davulda Berkin Özbatır ve Kerem Duru, klavyede Rubar Dindar, trompette Yılmazcan Ersayın, saksofonda Özgün Tuncer ve vokalde Naz Uğurlu, konuk müzisyen olarak ise saksafonda Sulaiman Mohammed sahnede sizleri karşılıyor.

#istcazfest16
#cazbuketi

Ayrıntılı bilgi için: caz.iksv.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

*Bu etkinlik Vodafone FreeZone sponsorluğunda düzenlenmektedir.

Yorumlar

Aynı gece