Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Bülent Şimşek

2 Haziran 2016 Perşembe 22:00
BÜLENT ŞİMŞEK
1977 yılında İstanbul'da doğdu. Geleneksel kültürün hâkim olduğu aile yapısı nedeniyle küçük yaşlarda bağlamayla tanıştı. Ortaokul yıllarında bağlama dersleri almaya başladı. O dönem Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda düzenlediği etkinliklerde bağlamasıyla okul korosuna eşlik etti. İlk sahne çalışmaları da bu dönemde başladı.
1994 yılında müzikal gelişimi beraberinde müzikal tercihini de değiştirerek gitar çalmaya karar verdi ve özel ders almaya başladı. 1994 yılı sonlarında müzikte kolektif üretimi benimseyerek grup çalışmalarına başladı. 1995-1997 yılları arasında grup çalışmaları kapsamında Türkiye ve Avrupa'da düzenlenen çeşitli etkinliklerde sahne aldı.
1998-2000 yıllarını kapsayan askerliğin neden olduğu zorunlu aranın bitiminde çalışmalarını bireysel olarak sürdürmeye karar verdi. Bir yandan kendi şarkılarını üretirken bir yandan da sahne çalışmalarına devam etti. İstanbul ve Marmaris'te çeşitli barlarda canlı performanslar sergiledi.
2003 yılında kendi şarkılarından oluşan ilk albümünü projelendirdi. 2007 yılının sonlarında bu projeye Ödünç Aşklar ismini vererek, 2008'in ocak ayında kayıtlara başladı. İlk solo projesi olan Ödünç Aşklar albümü 2010 yılında Öztop Müzik etiketiyle müzik marketlerdeki yerini aldı.
2013 yılına gelindiğinde ikinci solo albümü "SAKLI" için stüdyoya giren sanatçı, yaklaşık iki yıllık bir çalışmanın ardından 2015 Mart'ında kayıtları biten albüm aynı yılın Mayıs ayında 3 Adım Müzik etiketiyle raflardaki yerini aldı.
Halen İstanbul'da sahne ve beste çalışmalarını sürdürüyor.

PROTEST PROJECT
Geçmişten günümüze muhalif çizginin oluşturduğu değerler bütününe baktığımızda, bizi en çok etkileyenlerin sanat alanında ortaya konmuş ürünler olduğunu görürüz. Edebiyat, tiyatro ve sinemanın yanı sıra özellikle müzikte en hızlı ve hazlı bir biçimde karşılığını bulan protest yaklaşım, Cem Karaca'dan Ahmet Kaya'ya, Zülfü Livaneli'den Edip Akbayram'a Suavi'den Metin Kemal Kahraman'a ve daha nice müzisyen ve sanatçıya kadar uzanan geniş bir yelpazede kendini net ve çarpıcı bir biçimde göstermiştir.
İşte tam da böyle bir repertuarla dinleyici karşısına çıkacak olan Bülent Şimşek
Protest Project le 2 haziran perşembe gecesi saat 21:00 da Beyoğlu Mask Live Sahnesi'nde olacak.

Yorumlar

Aynı gece