Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Fuat Saka / KadıköySahne

23 Temmuz 2016 Cumartesi 22:30
1952 yılında doğan Fuat Saka, İstanbul'da resim, Fransa ve Almanya'da da müzik eğitimi aldı. Türk müzikseverler tarafından çok sevilen sanatçı, ilk albümünü ( Dayan ha yıkılma) 1980 yılında yayınladı.

1980 askeri darbesi sonrası siyasi nedenlerden dolayı Türkiye'yi terk etmek zorunda kalan ve 20 yıl boyunca sürgün hayatı yaşadığı Almanya'nın Hamburg kentinde müzik çalışmalarını sürdüren Fuat Saka ancak, 1990'lı yılların sonunda Türkiye'ye geri dönebildi. Yirmi yıl boyunca başta Hamburg olmak üzere müziğiyle Avrupa'da geniş kitlelerin sevgisini kazanan Karadenizli sanatçı, sürgün yaşamının getirdiği tüm zorluklara rağmen burada edindiği tecrübelerle müziğine yeni bir boyut kazandırdı. Fuat Saka, Theodorakis'in yanı sıra Wolf Biermann ve Maria Farantouri'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü Avrupalı müzisyenlerle sahneye çıkarak, sayısızca ortak projeler geliştirip, müziğin evrensel ruhunu ve farklı kültürlerden insanları birleştirici özelliğini gözler önüne serdi. Fuat Saka, Türkiye'ye döndükten sonra da kendi projelerinin yanı sıra çok sayıda televizyon dizisine, sinema filmine müzik yapıp, "Dansın Sultanları" ve "Anadolu Ateşi" gibi tüm dünyada büyük başarıyla sahnelenen dans gösterilerinin müziklerini besteledi.

Sanatçı, besteci, aranjör ve bir çok enstrüman çalan Fuat Saka, sanatçı olarak müzik yaşamımıza büyük katkılarda bulundu.

Fuat Saka "Lazutlar 2016"
Geleneksel Anadolu müzik motiflerini Batı Avrupa müziği ve caz etkileriyle sentezleyip yarattığı kendine özgü tarzıyla tanınan Fuat Saka'nın iki yıllık bir çalışmanın ürünü olan "Lazutlar 2016" albümü Ada müzik etiketiyle yayımlandı.
14 parçanın yer aldığı bu albümün 2 parçası dışındakileri Palamutbükü'nde kayıt edildi.. Düzenlemeler Fuat Saka ve The Shin tarafından gerçekleştirildi Stüdyo kayıtları Fuat Saka ve Zurap Gagnidze tarafından yapıldı. Mix Fuat Saka, Barbaros Görkem, Zurap Gagnidze, Mastering ise Hans-Phlipp Graf @ H-Peh Mastering Hamburg 'da yapıldı.
Gitarlar; Fuat Saka ve Zaza Miminoschwili, Bass; Zurap Gagnidze ve Fuat Saka (Ganita,Kukun Kuka, Yakup), Perkisyon; Fuat Saka ve Mamuka Gaganidze, Akordion; Fuat Saka, Kemençe; Kostas Siyamidis ve Cemal Berber, Flüt ve Klavierstring; Fırat Günel, Tulum; Mahmut Turan ve Emirhan Demirci, Saksafon; Herbert Koschmieder (Karadeniz Ateşi), Dede Bağlama; Fuat Saka, Bulgar Kavalı; Theodosii Spasov tarafından çalındı.
Vokaller de Fuat Saka, Mamuka Gaganidze, Zurap Gagnidze, Tanju Topal & Yusuf Aydın ise Kukun Kuka da yer aldı.
Çağdaş Türk müziğinin ilk akla gelen temsilcileri arasında bulunan Fuat Saka, Karadeniz etnik müzik ve kültür geleneğiyle yoğrulmuş yepyeni albümü için şunları söylüyor;

''Yine uzun süren bir çalışmanın sonucunda yeni lazutları sizlerle buluşturduk, umarım beğenirsiniz..
İki yıllık bir çalışma sürecinin ürünü olan bu çalışma Palamutbükü'nde daha ağırlıklı olmak üzere, Gürcistan ve Almanya'da kaydedildi. 2013 Ağustos ayında The Shin ile Palamutbükü'nde SakAPhonic Ton Stüdyosunda canlı kayıtlar yapıldı. Gündüz deniz ve güneş, gece stüdyo çalışması oldukça keyifli idi. Parçaların önemli bir kısmı click kullanılmadan çalındı.
Yıllarca birlikte müzik yaptığımız dostumuz Herbert'in aramızda olmaması bizleri derinden yaraladı, bu çalışmayı ona ithaf ediyoruz.
Her kayıt çalışmasında olduğu gibi cephe gerisi bizlere büyük desteğini esirgemedi.''

Yorumlar

Aynı gece

  • Joss Stone / Grup Ses Beats

    23 Temmuz Cumartesi - 19:30
    23. İstanbul Caz Festivali bu sene 27 Haziran – 25 Temmuz tarihleri arasında Garanti Bankası sponsor…
  • Hacettepe BAND // IF Performance Hall

    23 Temmuz Cumartesi - 21:00
    "HACETTEPE BAND" 23 Temmuz Cumartesi IF PERFORMANCE HALL'de!!! Güçlü altyapısı, coskulu, …
  • Iyeoka @Babylon Çeşme

    23 Temmuz Cumartesi - 21:30
    “Simply Falling” adlı şarkısıyla listeleri alt üst eden Amerikalı sanatçı, eğitmen, şair, aktivist v…
  • Mustafa Keser

    23 Temmuz Cumartesi - 22:00
    Mustafa Keser, 09 Temmuz'da Jolly Joker Bursa'da hayranlarıyla buluşuyor. Sahne Önü * Sahne önünde…
  • Tan Taşçı

    23 Temmuz Cumartesi - 22:00
  • Soul Stuf

    23 Temmuz Cumartesi - 22:00
  • Naz Cimilli

    23 Temmuz Cumartesi - 22:00
  • Cüneyt Taylan (Zemin)

    23 Temmuz Cumartesi - 22:00
    Uzun zamandır kendi janrında nitelikli olan müziklerin peşinden koşup duruyor. Bunları bir çok mekan…
  • Derinlik Hissi

    23 Temmuz Cumartesi - 22:30
  • Hale Özbaş

    23 Temmuz Cumartesi - 23:30
    Rezervasyon: (0312) 284 29 25 - 0535 655 21 22 Tepe Prime Eskişehir Devlet Yolu No:266 ANK. http://…
  • Nihil Piraye (Canlı Sahne)

    23 Temmuz Cumartesi - 23:45
    Nihil Piraye, bir "serbest rock" grubudur. 2016 yılı başında "SANDUKA" isimli uz…