Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Şirin Pancaroğlu Cafe Tango-Arp Sanatı Derneği Projesi

27 Kasım 2012 Salı 20:30
CAFE TANGO

Arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu ile tango ezgileri...

Cafe Tango, Arp Sanatı Derneği'nin Arp ile Her Telden projesi kapsamında; konsepti arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu tarafından gerçekleştirilen orijinal bir tango gösterisi ve projesidir

Şirin Pancaroğlu klasik müziğin yanı sıra dünya müziklerine olan tutkusunu bugüne kadar çeşitli işbirlikleriyle sahneye taşıdı. Cafe Tango son onbeş yıllık bir birikimin, bir rüyanın ürünü... Bugüne kadar konserlerinde pek de bilinmeyen tangolara zaman zaman yer veren sanatçı Cafe Tango'da, tangoyu Arjantin ve Türkiye kollarıyla kucaklıyor. Eskiden yeniye uzanan zengin bir yelpazede sözlü, enstrümantal ve danslı tangolar ile aile geçmişi; sanatçının 1. Dünya Savaşı yıllarında Develi'den (Kayseri) kalkıp Buenos Aires'e giderek orada birkaç yıl yaşayan büyükbabasının hikayesinde yankılanıyor.

Valslerden milongolara, tangolardan candombe gibi türlerin çok renkliliği içinde canlanan hayali kafe Cafe Tango'da Şirin Pancaroğlu, farklı kulvarlarda müzik yaptığı müzisyenleri de buluşturuyor. İstanbul'da yaşayan Arjantinli efsane gitarist Ricardo Moyano ve bandoneon üstadı Carlos Gustavo Battistessa, kontrbasta icracı kimliğinin yanı sıra orkestra şefliği, aranjör, besteci gibi çok yönlü müzikal kişiliği ile Arda Agoşyan eşlik ediyor.

Salgan, Piazzolla, Troilo, Discepolo, Aieta, Bardi ve Gardel'in yanı sıra unutulmaz Türk tangoları Gerardo Dirié, Hasan Uçarsu ve Tevfik Akbaşlı'nın yepyeni düzenlemeleri ile karşımıza çıkarken doğaçlamalarla iç içe geçiyor.

Feat:Dilek Türkan

Yorumlar

Aynı gece