Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

WHOMADEWHO @ Istanbul Bronx

18 Ocak 2013 Cuma 23:00
OLMECA ELECTRONIC SESSIONS
kapsamında WHOMADEWHO 18 Ocak Cuma günü İstanbul Bronx'ta.

İsmiyle akıllarda soru işareti yaratan grup, yaptıkları müzikle akıllardaki tüm şüpheleri gideriyor.

Grup 2003 yılında kurulmuştur. İskandinav Rock müziği alt yapısından gelme, kafa sesi tekniği kullanma biçimi ile dikkatleri çeken aynı zamanda grubun Basisti Thomas Hoffding, Avantgarde Jazz müziği sahnelerinden gelme söz yazarı, şarkıcı aynı zamanda gitarist Jeppe Kjellberg ve müziğin parlayan yıldızı, Tomboy gibi kayıt konusunda ustalaşmış aynı zamanda grubun davullarını çalan Thomas Barford.

2005'de yayınladıkları Alman Plak Şirketi Gomma Records'dan çıkan ilk albüm, grubu geniş bir hayran kitlesiyle buluşturmuştur.

Canlı performanslarıyla da unutulmaz hale gelmiş grup, çağdaşları Daft Punk, Soulwax, Hot Chip, LCD Soundsystems gibi önemli isimlerle çalışmaları sonucunda da kışkırtıcı bir deneyim elde etmişlerdir.

İşte zaman geldi Avrupa ve Avustralya turneleri boyunca 3. ve 4. Albümleri üzerine de çalışmaya başlayan grup organik , elektronik pop sound'unu tüm karanlık yüzleriyle yaptıklarını müziğe işlemişlerdir.

60'ların psychedelic müziğini, 70'lerin Stoner Rock türünü, 80'lerin Mutant Diskosunu ve 90'ların elektronik müziğini soundlarına ustaca yedirmişlerdir.
Ülkemizde de sevilen bir grup olan WHOMADEWHO, yaz aylarında yerli elektrnik festivallerde boy göstermiştir.

www.whomadewho.dk/
twitter.com/whomadewho
www.facebook.com/whomadewho

Yorumlar

Aynı gece