Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Ahmet Aslan ft. Kemal Dinç

3 Mart 2013 Pazar 21:00
Anadolu etnik müziğinin önemli isimlerinden Ahmet Aslan 3 Mart Pazar akşamı garajistanbul'da sahne alacak. Ahmet Aslan sahnesine bu konserde Kemal Dinç konuk olacak.

Dervişhane bir ruh haliyle Türkçe, Kurmanci ve Zazaca seslendirdiği türkülerle Dersim bölgesinin inanç, antropolojik ve psikolojik yapısını yansıtan Ahmet Aslan'a konserde Kemal Dinç eşlik edecek. Dil, ağız ve tını olarak buram buram Dersim kokacak bu konserin başlama saati 20.00.

Konserde; "Dersim ağıtı", "Susarak özlüyorum", "Tanımadığım ten", "Dağlı bir kabiledir aşk" ve "Pervane"nin de yer aldığı Ahmet Aslan türküleri seslendirilecek.

Müziğinde, Anadolu, Mezopotamya ve batı enstrümanlarını birlikte kullanan Aslan'ın şimdiye kadar yayınlanmış Wa U Waxt (Rüzgar ve Zaman), Veyve Mılaketu (Meleklerin Dansı) isimli iki albümü bulunuyor.

Sürgün, acı ve aşk temalarını mistik öğeler ve renkli ses tınılarıyla başarılı şekilde harmanlayan Ahmet Aslan'ın müziği, sakin bir yapı içeriyor.

Ahmet Aslan Hakkında:
Dersim'in Hozat ilçesinin Taux köyünde doğan Ahmet Aslan, ilkokulu Taux'ta, ortaokulu ve liseyi Hozat'ta okudu. Liseden sonra Diyarbakır resim fakültesini kazandı. Altı ay Diyarbakır'da resim öğretmenliği eğitimi alan Aslan, daha sonra üç yıl İstanbul Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü'nde eğitim aldı.

Aslan hayat hikayesini şöyle özetliyor:
"Okulda başarılı olduğum tek ders resim dersiydi. Belki de kaybettiğim kendimi tablolarda kalıcı hale getiririm diye düşünmüştüm. Tablolarımın birinde bulduğum şey tam kendim olmamada, bulduğum tek şey Türkiye'de resimde birinci olmamdı. Onları da babamın yakıp üstünde keyifle çay ve sigara içmesini seyretmekle kaybettim. Lisede tambur ile kendimi yeniden aramaya başladım. Tambur çalmakla her ne kadar sevgililerim tarafından horlanıp ağustos böceğine benzetildiysem de, onlar da beni kaybetti.

Sonra sazımla beraber beni aramaya başladık…
Diyarbakır derken İstanbul teknik üniversitesi devlet konservatuarına çıktık, derken her yerde beni aradık. Biraz hatırladık ama orda da yokmuşum. Sonra Almanya'ya gelmekle ben ve sazım, birbirimizi kaybettik. Daha sonra gitar ile tanıştım. o beni sazımla buluşturdu, artık üç kişi olmuştuk; ben, tambur ve gitar. Üçümüzden çıkan tınılarla yaşamın ( M.Ö. ) 3000 yıl öncesiyle ilişkili olduğunu anladım. Bana öğretilenler, beni hala yanıltıyor…

Acaba tarih gerçekten sıfırın konulduğu yerde mi başlıyor? Sıfırı doğru yere koymuşlar mı?"

Kemal Dinç Hakkında:

1970 yılında İstanbul'da doğdu. İlk müzik deneyimini, öğrenim gördüğü Türkan Şoray ilkokulu'nun bando ekibinde, trampetçi olarak edindi. 80'de Almanya'ya göç etti ve aynı yıllarda bağlama çalmayı otodidaktik olarak öğrendi. Sulzbach-Rosenberg Müzik Meslek Lisesi'nde gördüğü genel müzik eğitiminin ardından Leipzig Felix Mendelssohn Müzik-Tiyatro Yüksekokulu Klasik Gitar Bölümü'nde Carlo Marchione ile çalışıtı. Gitar ve oda orkestrası için bestelenen "Concerto di Berlinbul" adlı eseri, Carlo Domeniconi'yle beraber seslendirdi (İstanbul/Aya İrini, Ankara/Hilton 2003, Nürnberg/Tafelhalle 2004). Armos, Bourdun ve Drama adında müzik topluluklarıyla çalışarak birçok ülkede Hikmet", "Don Kişot" konulu tiyatro oyunlarına müzik yaptı. 2006'da ilk solo albumü "Lir ve Ateş" yayınlandı (Kalan müzik). 2005 yılından bu yana Rotterdam/Codarts Konservatuarı Bağlama Bölümü'nde eğitim görevlisi olarak çalışıyor.

Yorumlar

Aynı gece

  • ENDEZZMA (Nor) @ Eski Beyrut Live - 3 Mart Pazar

    3 Mart Pazar - 18:00
    Norveçli Black Metal grubu ENDEZZMA 3 Mart Pazar İstanbul'da ! Mekan: Eski Beyrut Live Kapı Açılış…
  • Calexico

    3 Mart Pazar - 22:30
    for English, please visit our website: http://www.saloniksv.com/en/event/149/calexico kim? Amerikal…