Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Sofya&İstanbul Kardeşliği @Nayah

20 Nisan 2013 Cumartesi 22:00
İstanbul - 20 Nisan 2013, Sofya'lı Reggae grubu ROOTS ROCKET ile Stereo Chemistry albümünü geçtiğimiz ay yayınlayan yetenekli prodüktör SAMITY 20 Nisan Cumartesi akşamı Nayah Music Club sahnesinde İstanbul'lu reggae aşıkları ile buluşuyor.

İstanbul&Sofya merkezli reggae grupları ile prodüktörler arasında bu ilk önemli temasın gerçekleşeceği etkinlikte ev sahibi olarak geçtiğimiz ay gerçekleşen bu yıl 20.si düzenlenen Rototom Festivali Doğu Avrupa elemeleri finalinde Roots Rocket ile Prag kentinde bir araya gelen İstanbullu başarılı reggae grubu Sattas'ın kükreyen sesi Orçun -Leo- Sünear ve dj/selektör King Seroman yer alacak. 22:00 İtibarı ile kapıların açılacağı etkinlik ev sahibi Dj'lerin seçtiği müzikler ile başlayarak, Samity albüm lansmanı, Roots Rocket konseri ve ilerleyen saatlerde süpriz MC'lerin performansları ile Nayah'ın alışıla gelmiş parti formatında gece 04:00'e kadar devam edecek.

ROOTS ROCKET BAND (BG)
Roots Rocket grubu 2011 yılında Bulgaristan'ın Sofya şehrinde kuruldu. İlk Bulgar reggae grubu olan Root Souljah'ın içinden çıkan grup kurulduğu günden bugüne kadar geçen zamanda İngiltere, Almanya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Slovenya, Sırbistan, Romanya, Yunanistan, Makedonya gibi ülkelerde konser ve turnelere katılarak performanslarını sergiledi. Çok yönlü bir grup olan Roots Rocket'in vokalleri arasında Bulgaristan'ın parlayan reggae yıldızları olarak gösterilen ve aynı zamanda kendi solo projelerinide başarıyla yürüten Sen I, Zafayah ve Jahmmi Youth gibi uluslararası alanda tecrübesi olan MC'ler var. Müziklerindeki organik groove ve etkileyici üflemeli çalgılar tarafından desteklenen bilinçli mesajları ile başarılı bir sahne şovu gerçekleştiren Roots Rocket, şarkılarında toplumun yüz yüze kaldığı baskı, yoksulluk ve sosyal adaletsizlikten bahsederek sahneden dinleyicilerine reggae'nin kuvvetli sevgi, barış mesajlarını iletiyor, dansı isyancı bir direnişe çeviriyor. Bulgaristan ve dünyada mevcut olan roots reggae akımını devam ettirmek ve genişletmek için uğraşan grup, şu günlerde 2013 sonlarında yayınlanacak ilk albümlerini kaydetmekte. Roots Rocket ile ilgili bahsedilmesi gereken bir diğer sıcak gelişme ise grubun bu yıl 20.si düzenlenecek olan dünyanın en büyük festivalleri arasında sayılan İspanya'daki Rototom Festivali doğu avrupa seçmelerinde Türkiye'den Sattas ile birlikte finale kalan üç ekipten biri olmaları.

Aşağıdaki linklerden grubun videolarını seyredebilirsiniz.
www.youtube.com/watch
www.youtube.com/watch
Zafayah, Sen I, Jahmmi Youth videoları.
www.youtube.com/watch
www.youtube.com/watch
www.youtube.com/watch
www.youtube.com/watch



SAMITY
Reggae grubu Roots Rocket 'ın bir parçası olmak için davet edilmiş ilk prodüktör olan Samity. Aynı zamanda; Times Come, Take it Slow ve Musical Religon gibi birçok RootsRocket şarkısının da yazarı. Genç prodüktörün 2013 yılında Jah Marnyah, I-Mitri Counter Action and Bronco Rotto gibi bir kaç yerel isimle çalıştığı çıkış albümünü StereoChemistry ismiyle yayınladı ve bu albüm label olarak Roots Rocket tarafından çıkarılan ilk albüm olma özelliğini taşıyor.Albümünde doğal titreşimlerle şahsına münhasır orjinal bir sound arayışında olan Samity, Deep Roots ve Steppa Dub stillerine yoğunlaşarak, dinleyenleri içine çekecek büyüleyici meditasyonel modlar yaratıyor.

Samity'nin canlı setinde sahnede kendisine Roots Rocket'ın vokalisti Sen I ve saksafonist Denis Popstoev eşlik edecek.

Samity'nin çıkış albümünü ve diğer işlerini Soundcloud sayfasından dinleyebilirsiniz.

soundcloud.com/samity
www.rootsrocket.org/

Tarih: 20 Nisan 2013 Cumartesi
Yer: Nayah Music Club < www.nayahistanbul.com >
Etkinlik saati : 22:00 / 04:00
Giriş : 15 TL (Kapıda)
Adres: İstiklal Caddesi Kurabiye Sokak No.23 (Fem Dersanesi Karşısı) Taksim, Istanbul

*Etkinlikte +18 yaş sınırı uygulaması vardır!

Yorumlar

Aynı gece