Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

SOFTA ALBÜM TANITIM KONSERİ

24 Nisan 2013 Çarşamba 22:00
SOFTA, şimdi, burada!

Memleketin alternatif müzik sahnesine hep en iyi katkıları yapan üretken Ankara'da doğan Softa, punk'ın cesaretiyle, rock'n roll'un ilerici karakterini üzerinde doğal bir şekilde taşıyan müziklerini nihayet bir albüm haline getirdi.
Grubun Peyote Müzik etiketiyle yayımlanacak 'Hunili Ayin' adını taşıyan ilk albümünde, punk, garaj ve psikedelik öğelerle bir yandan içinde yeşerdiği coğrafyadan beslenirken bir yandan da yersiz yurtsuz ve özgür karakterlerini koruyan 12 şarkı yer alıyor.
Ankara Mars Stüdyoları'nda Engin Oğuz ve Aycan Fıratlı tarafından 2011 yılında kaydedilmeye başlanan 2012 nin son ayında tamamlanan kayıtların miksi Mehmet Uğur Memiş'e, mastering'i ise Replikas'tan Burak Tamer'e ait.
2007 sonlarında vokalist Ece ve gitarist Furkan tarafından kurulan grup, birkaç eleman değişikliği sonrasında son halini aldı. İlk günden itibaren zamanın kötü huyu 'cover' çalmaya değil, kendi bestelerini yapmaya ağırlık veren grup, prensiplerinden ödün vermeden Ankara'nın önemli sahnelerinde çeşitli organizasyonlarda sahne aldı.
rubun adını ülke çapında duyuran 14, Tuborg Roxy Müzik Günleri'nden aldıkları birincilik ve Tuborg Özel Ödül'ü sonrası dinamik, içten ve seyirciye birebir geçen enerjileriyle havalanan canlı performanslarıyla festivallerin ve İstanbul sahnelerinin de gözdesi haline geldi. 2010 yılında single olarak yayınlanan 'Ufo' isimli parçaları da bu enerjinin daha da geniş alanlar ve coğrafyalara yayılmasına neden oldu.
Softa; vokal, elektro gitar, teremin ve tuşlu çalgılarda Ece Özey, elektro gitarlar ve efektlerde Furkan Güleray, bas gitarda Cumhur Kadıoğlu, vurmalı çalgılarda da Anıl Atik'ten oluşuyor.

www.myspace.com/thesofta

Yorumlar

Aynı gece