Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Fikri Karayel @ Favela Istanbul (Eski Istanbul Live)

29 Haziran 2013 Cumartesi 22:45
info: 0533 819 02 53
Atıf Yılmaz Caddesi (Demirören İş Merkezi ile Ağa Camii'nin arasında kalan cadde. Eski İstanbul Live)

Kıbrıs' ta Güzelyurt' un Bostancı köyünde 7 Şubat 1987' de dünyaya geldi. Müziğe olan ilgisi küçük yaşta kendini göstermeye başlayan Fikri, 10 yaşında ailesi ile birlikte İngiltere' ye yerleşti. İlkokul yıllarında olduğu gibi İngiltere' de de çocukluğunu ve ardından gençliğini rock grupları kurarak geçirdi. Genç yaşta söz ve müzik üretmeye başlayan Fikri, birkaç yıl sonra yaz tatillerinde buluştuğu grubu "Refik" ile Kıbrıs' ta düzenlenen bir organizasyonda en iyi beste, en iyi grup ve en iyi yorum ödüllerine layık görüldü. Bu deneyim kayıtlara başlamasını tetikledi ve bestesi "Şehit" Kıbrıs listelerinde bir numaraya yerleşti. Ardından bu parçayla Haluk Levent' in "Hacivat ve Karagöz" albümünde ilk kez bir söz yazarı olarak yer aldı.

İlerleyen senelerde İngiltere' de funk müziğe olan ilgisi artar ve biokimya eğitimi için gittiği Kingston' da Plateman isimli funk-jazz grubununun sözlerini yazmaya başlar. Burada Londra' nın önemli müzisyenleri ile birlikte vokalist olarak performanslar sergiler.

Kıbrıs' a döndüğü yıllarda, Türkçe müzik söz yazarlarının etkisiyle birçok müzik tarzındaki deneyimlerini 2008 yılında Türkçe sözlü besteleriyle ilk kez stüdyoya taşır. Söz, müzik ve düzenlemesini yaptığı parçalarını, bağımsız olarak Myspace' de dinleyicilere sunar. Bu paylaşımdan kısa süre sonra " Hayal Edemezsin" parçası ile Ada sınırlarını aşar. "Hayal Edemezsin" iki yıl boyunca Myspace Türkiye' de en sık dinlenen parça haline gelir. İki yıl boyunca 1. Sırada kalan parçayı listede yine Fikri' nin diğer parçaları takip eder. 2009 yılından itibaren verdiği konserlerde beklediği ilgiyi gören Fikri Karayel, Kıbrıslı sanatçıların albümleri ve konserlerine de, üretimiyle katkı koymaya devam etmektedir.

Yorumlar

Aynı gece