Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Mental "Albüm lansman konseri" @ KadıköySahne

3 Temmuz 2013 Çarşamba 22:30
MENTAL – KOYVER GİTSİN ALBÜMÜYLE MÜZİK MARKETLERDE

MENTAL SORUNLARA MÜZİKAL ÇÖZÜM

MENTAL BİR MÜZİK YOLCULUĞU BAŞLIYOR

2006'dan beri sahnelerde olan MENTAL 'in ilk albümü " KOYVER GİTSİN" Arpej Müzik etiketiyle müzikseverlerle buluşuyor.
Temellleri 2003 yılında atılan grup 2006 yılından itibaren ROKA ismiyle sahne almaya başladı . 2006 yılından beri sahne performanslarına aralıksız devam eden grup sahnedeki enerjileri ve çoşkularıyla çaldıkları heryerde dinleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Yaptıkları müziğin ve grubun ruhunu daha iyi yansıttığını düşündükleri için MENTAL adını alarak ilk albümlerini çıkarmaya karar verdiler.
Albümlerinde bulunan şarkıların besteleri grubun solisti Özge Yüksel ve gitaristi Efe Ekşioğlu'na , sözleri ise yine Özge Yüksel'e ait. Rock müziğin farklı tınılarını içinde bulunduran albüm, müzik severleri mental bir yolculuğa çıkarıyor.


----------
MENTAL - Biyografi

2003 yılında solist Özge Yüksel, baterist Erhan Ergünt ve bas gitarist Özkan Kaya'nın bir araya gelmesiyle temelleri atılan grup, 2006 yılında elektro gitarist Efe Ekşioğlu'nunda gruba dahil olmasıyla sahne yolculuklarına başladı. Çok kısa sürede birbirlerine uyum sağlayan grup, sahnedeki enerjileri ve dinleyenlere yaşattıkları çoşkuyla İstanbul'un aranan gruplarından biri haline geldi. 2011 yılına geldiklerinde 5 yıllık sahne deneyimlerini ve birikimlerini bir albümde toplamaya karar verdiler. Hazırlık ve kayıt aşaması yaklaşık 1 sene süren albüm Taksim Ses Stüdyosu'nda kaydedildi. Albümün kaydı ve mix'i Berk Kula, mastering'i ise Mike Nielsen'a ait. Albümün aranje ve düzenlemeleri ise grup elemanlarından Özge YÜKSEL, Erhan ERGÜNT, Özkan KAYA ve Efe EKŞİOĞLU'nun ortak çalışması. Albüm kaydından sonra kendi projelerine ağırlık vermek istyen Erhan Ergünt'ün ayrılmasıyla MENTAL davulda Cihan KAHVECİOĞLU ile yollarına devam ediyor.

Yorumlar

Aynı gece