Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

PICKPOCKET & KÜL KONSERİ | 1 KASIM 2013

1 Kasım 2013 Cuma 22:00
Pickpocket, alternatif rock grubu Kül ile birlikte 1 Kasım Cuma akşamı Roxy sahnesinde olacak.

13 senelik mazisi olmasına rağmen şu anki kadrosuyla 8 senedir yola devam eden Pickpocket, kariyerine İngilizce sözlü şarkılar seslendirerek başlamış olsa da, ilk albümü öncesi Türkçe sözlü müzik yapma kararı aldı.

Grup, ilk olarak 2003 yılında 'Just Wait for Me' isimli şarkısıyla katıldığı Roxy Müzik Yarışması'nda elde ettiği birincilikle dikkat çekti. Ayrıca aynı yarışmada 5000'den fazla kullanıcının katılımıyla yapılan internet oylamasında da oyların %63'ünü toplayarak Efes Dark Özel Ödülü'nü kazandı.

Bu süreden sonra çeşitli konser ve festival organizasyonlarında yer alan grup, stüdyo çalışmalarına hız verip 2008 yılında Ümit Kuzer ve Martin Cru Spencer prodüktörlüğünde "Hayalle Gerçek Arasında" adlı ilk albümünü yayımladı.

Albümün yayımlanmasından kısa bir süre sonra ilk klip, Anıl Tütüncüoğlu yönetmenliğinde 'Vazgeç' adlı şarkıya çekildi. İkinci kliplerini albümle aynı ismi taşıyan 'Hayalle Gerçek Arasında' adlı şarkılarına çeken grubun üçüncü klip için tercih ettiği şarkı ise 'Ne Farkeder' oldu.

Grup elemanlarının vatani görevleri nedeniyle müziğe bir süre ara veren Pickpocket'ın "Uyan" adını taşıyan ikinci albümü ise Nisan 2013 itibariyle raflardaki yerini aldı.

Albümün ilk klibi Barış Alp yönetmenliğinde, albümle aynı adı taşıyan 'Uyan' şarkısına çekildi.

www.pickpocketband.com

Aykırı bir hayal dünyasından bahseden, tematik ve politik şarkı sözlerinin, günümüz modern rock müziğinin ana elementleri ile harmanlandığı, zaman zaman yırtıcılaşan, zaman zaman durulan devinimli müzikleri ile Kül -kendi tabirleri ile- "gerilla taktikleri" ile hazırladıkları albümleri "Artık Güçler Dengede"nin kayıtlarını Tarkan Gözübüyük prodüktörlüğünde tamamladı. Albüm 2011 Nisan'ında dinleyicisiyle buluştu.

Şarkı sözlerinde fazla 'sivrilmeden', dünyada ve Türkiye'de olup biten ve dolayısıyla insanlığın içinde bulunduğu zihinsel ve kurgusal kaosun devinimini tetikleyen kimi gelişmelere karsı fikirlerini belirtmekten geri kalmamaları; bu fikir ve söylemlere kayıtsız kalmayan hatırı sayılır bir kalabalığı "sahne" önüne çekmelerine sebep olmuştur.

Kül'ün asli amacı, zihin /ticaret/ Pazar/ sanat denkleminde sağlamaya çalıştıkları dengeyi yitirmeden, hedeflerine doğru kestirme yollardan değil, taşlı ve çukurlu yollardan ilerlemektir. Çünkü aslolan, yol değil, 'yolculuktur' ve hedef, kendi dengesini yitirmiş olan, batı kaynaklı bir müzik tarzını yorumlarken dahi kendi kısır döngüsünde kaybolan ve yolundan çıkan Türk rock müziğini kendi 'yolculuğunda' bir sonraki adıma hazırlamaktır.

www.kul.com.tr

Yorumlar

Aynı gece