Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Festival Temps D'images 2011 / garajistanbul

9 Nisan 2011 Cumartesi 21:00
Temps D'images 2011 / vakt-imaj Festivali 2011
9 Nisan - 30 Nisan 2011

Sahne ile imaj bu festivalde buluşuyor,
garajistanbul festivalin üçüncü senesinde günceli takip etmek isteyenlere farklı etkinlik seçenekleri ile hitap etmeye devam ediyor.

09 Nisan- 30 Nisan 2011 tarihleri arasında garajistanbul'da üçüncüsü düzenlenecek olan uluslararası Temps D'images Festivali (vakt-imaj) bu sene ağırlıklı olarak müziğin görsel sanatlar ile olan etkileşimine yer veriyor. Temps D'Images Festivali (vakt-imaj) bu seneki programında elektro, dubstep, techno ve deneysel house müzik tarzında, videoart ile içiçe geçmiş konserler, disiplinlerarası tiyatro ve dans gösterileri, 3-D mapping çalışmaları, interaktif yerleştirmelerle, İstanbul'daki üniversiteler ile yürütülecek olan teknoloji, sanat etkileşimi üzerine seminerler ve atölye çalışmaları yer alıyor.

Kendini enerjik, fark yaratan, spontane, dışa dönük, sıra dışı olarak tanımlayan otomobil markası MINI aynı tanımlara ortak olarak festivali destekliyor. Yeniliklere açık hayatların markası MINI kendini yeniye bırak mottosu ile kapılarını açan garajistanbul'un Temps D'Images (vakt-imaj) Festivali'ne katkı sağlıyor.


PROGRAM:

09.04.2011

21.00 Açılış kokteyli
22.00 2GET4 (Equinox Lucky & Meir Benezra) – Konser
24.00 Kissy Sell Out – Konser

Mixmag Dergisi tarafından 'yüzyılın en heyecan verici, eğlendirici ve karizmatik DJ'lerinden biri' olarak adlandırılan Dj Kissy Sell Out aynı zamanda bir grafik tasarımcı. BBC Radio 1'daki gece yarısı şovu ve dünya çapında verdiği DJ Set konserleri ile tanınan Kissy Sell Out, ön grubu 2GET4 ile festivalin açılışını 9 Nisan 2011 Cumartesi gecesi yapacak.

10.04.2011

15.00 TDI < Lab >
Görsel ve performans sanatları hakkında açık platform

11.04.2011

11:00 İnsan teknoloji ilişkisi - hangi taraftan? - Seminer
< Selçuk Artut >

İnsan-teknoloji ilişkisi günümüz hayatlarımızda sıklıkla öne çıkan bir mesele olarak algılansa da bu ilişkinin ilk tohumları insanoğlunun evriminde iki ayağı üzerinde yükselerek ellerini kullanmaya başladığı ilk günden itibaren ortaya çıkmıştır. İnsanların teknoloji ile olan ilişkisi insanları ve hayvanları birbirinden ayıran çok kritik bir noktadır. Günümüzde bu farkın bir uçuruma dönüştüğünü görmek kaçınılmaz. Bilgi çağı ile her tarafımızı sarıp sarmalayan teknolojiyle insanların sadece teknolojiyi kullanmak konusu üzerinden ilişkiler kurması oldukça yetersiz kalmaktadır. Bugün konunun çeşitli felsefi boyutlarıyla da incelenmesi güncellik kazanmıştır. İnsanlık, ihtiyaçları doğrultusunda teknolojiye çeşitli şekiller verirken bir yandan da teknoloji, onunla kurduğumuz yakın ilişkiler sayesinde gündelik yaşantılarımızda ve hayat alışkanlıklarımızda bizi kendine benzetmektedir.
Sabancı Üniversitesi desteğiyle…

Digital Puppetry - İnteraktif yerleştirme – Sabancı Üniversitesi'nde sergi
< Tine Papendick >

Ya kendini başka birine dönüştürebilseydin? Ve bu kişi hep istediğin eğlenceli aksesuarlarla resmedilmiş bir karakter olsaydı? İster elle çizilmiş bir bıyık, istersen elektrogitar seç ve kendini nice animasyonlu aksesuarla donat! Digital Puppetry, interaktif animasyonlu bir yerleştirme olup insanların gerçeklik ve illüstrasyon arasında yeni varlıklar haline gelmesini sağlar. Pembe post-it kağıtları, animasyon ve canlı videonun kolajı… Yeni bir boyuta yolculuk ve eğlence! Digital Puppetry ev yapımı yazılım ve pembe post-it kullanır. Yapışkanlı kağıtlar
bu yazılımı kullanmak için aracı olurlar ve resimlerin yerlerini belirlerler… Gelin ve yeni biri olun!
12.04.2011

11: 00 Mutfak Gereçleri Orkestrası - Atölye
< Selçuk Artut >

Bu çalıştayda bilgisayar ve mikroişlemciler kullanarak çeşitli mutfak gereçlerini kontrol ederek ses üreteçleri yaratmayı hedefliyoruz.
Katılımcıların basit programlama ve elektronik bilgisine sahip olmaları beklenmektedir.
Sabancı Üniversitesi desteğiyle…

Digital Puppetry - İnteraktif yerleştirme – Sabancı Üniversitesi'nde sergi
< Tine Papendick >

13.04.2011

19:00 Uluslarası Elektronik Sanat Sempozyumu Hakkında - Konuşma
<Selçuk Artut & Lanfranco Aceti>

1990 yılında Hollanda'da kurulan Uluslararası Elektronik Sanat Sempozyumu Ağı (ISEA) disiplinlerarası akademik söylem ve sanat, bilim ve yeni gelişen teknolojiler ile çalışan kültürel açıdan farklı kuruluş ve bireylerin etkileşimini destekleyen ve teşvik eden, kar amacı gütmeyen uluslararası bir organizasyondur. 17. Uluslararası Elektronik Sanat Sempozyumu (ISEA2011) İstanbul'da düzenlenecek. Bu etkinlikte elektronik sanat, görsel sanat ve performans sanatlarının ortak platformu ve güncel durum hakkında konuşulacak.
Sabancı Üniversitesi desteğiyle…

Digital Puppetry - İnteraktif yerleştirme – Sabancı Üniversitesi'nde sergi
< Tine Papendick >


14.04.2011

21.00 KASSAS - Tiyatro
<10+ / Mustafa Avkıran & Övül Avkıran>

Tasarım ve yönetim: Övül Avkıran Mustafa Avkıran 10+
Ses tasarım: Hakan Baycılı
Görüntü yönetmeni: Barış Özbiçer
Işık Tasarım: Yüksel Aymaz
Oynayanlar: İstanbul'un seyyar satıcıları, Övül Avkıran, Mustafa Avkıran

İslamdan önce Kassas diye adlandırılan adamlar vardır. Bunlar sözlü anlatı geleneğini bugüne kadar taşırlar, kendi bedenlerinde, kendi kültürleriyle, kültürlerinde.

Kassas'ta İstanbul'da çalışan hurdacı, simitçi, macuncu, taksitçi kısacası seyyar satıcılar oynuyor. "Taşı toprağı altın" olan İstanbul'un taşının toprağının seyyar satıcıları bizim bu
oyundaki ilham kaynağımız. Dükkanları bedenleri olan bu insanlar ozandır kimi zaman,
satacakları mallara hikayeler uydururlar, hikayeleri manilerle, şarkılarla anlatırlar. Zaman zaman abuk sabuk hikayelerde anlatsalar yine de "kıssadan hisse" çıkartmak gerekir bu anlatılardan.

Kassas projesinde oyuncunun, yaşadığı kent ile, kentin sokakları ile, sokak satıcısı ile ilişki kurmasını hedeflenmektedir. Yönetmenler, yaşamak için, ailesini yaşatmak için malını satmak zorunda olan sokak satıcısının enerjisini, kullandığı malzemeyi, anlattığı hikayeyi önce anlamayı, sonra onun yerine geçerek, yaşamayı tasarlamakta, bu deneyimin kent ile, kentin yazılı olmayan kuralları ile, gerçeği ile tanışmanın yeni bir adımı olduğunu düşünmektedirler. Satıcının oyuncu, oyuncunun satıcı olduğu bir süreci yaşadıktan sonra, kendi rollerine geri dönen insanların bu deneyimle kazanacakları yenidünyayı anlamaya çalışmak bu projenin ana eksenini oluşturacaktır.


15.04.2011

22.00 KOLEKTİF İSTANBUL – Konser

Saksafon: Ertan Şahin
Vokal: Aslı Doğan
Saksofon, gayda: Richard Laniepce
Davul: Ediz Hafızoğlu
Klarnet: Talat Karaoğlu
Akordeon: Tamer Karaoğlu

Balkan ve Anadolu kültürlerinin buluştuğu Doğu Avrupa geleneksel müziklerine dayalı repertuarını funk ve jazz altyapılarıyla yeniden yorumlayan Kolektif Istanbul, enstrümanlarına hakim ve performanslarında cömert müzisyenleriyle doğaçlama bir şölen sunuyor dinleyenlere. Projenin diger amacı ise geleneksel müzikler, düğünler ve kamusal alan pratikleri üzerinden kültürel paylaşımlara ve karşılaşmalara ışık tutmak, öncelik vermek. İlk başvurulan adres de Anadolu ve Balkan coğrafyalarının birbirlerine tuttukları aynalar.


16.04.2011

22.00 Anadolu'nun Kayıp Şarkıları – Sine-konser / canlı
< Nezih Ünen Projects >

Bir konser, olağan koşullarda sahnedeki müzisyenlerin canlı icrasıyla gerçekleşir. Ancak Anadolu'nun Kayıp Şarkıları Konserleri'nin en önemli özelliği olağan koşulların dışına çıkıp farklı bir konsept yaratması; yer ve zaman algısını boyutlandırarak sahnede bir derinlik sağlaması. İşçiler pamuk tarlalarında çalışırken, çoban koyunlarını güderken, ev kadınları fındık ayıklarken söyledikleri şarkıları canlı performansla onların yanındaymışız gibi izliyoruz. İstanbul, Selanik ve Cannes Film Festivallerinde ilk defa gerçekleştirilen bu konseptte, Anadolu'nun çeşitli yerlerinden kendi yaşam hallerinde provasız kaydedilmiş insanlar, konsere büyük ekrandan en doğal halleri ile katılıyor. Anadolulu solistler ekranda şarkı söylerken Nezih Ünen Band sahnede canlı performansla onlara eşlik ediyor. Konuk sanatçıların da sürpriz katılımlarıyla Nezih Ünen Band, Anadolu'nun büyüleyici görselleri arasında bize olağanüstü bir konser deneyimi yaşatıyor.

18.04.2011

20.30 Toz - Görsel-işitsel performans
< JUTOJO > Julie Gayard, Toby Cornish, Johannes Braun, Phillip Sollmann

JUTOJO, 1998 yılında JUlie Gayard, TOby Cornish ve JOhannes Braun tarafından Berlin'de kurulmuş olan bir görsel ve grafik tasarım kollektifidir. Videoları ve yerleştirme çalışmaları her zaman film, video ve slide projeksiyonu mekan-spesifik yansıtma yüzeyleri ve şekillerine entegre etmeye ve tamamı ile görsel işitsel bir ortam yaratmaya yönelik oldu. Aslen Berlin klüplerinde super8film-döngüleri çalışmaları yapan Jutojo, yoluna Londra'daki The Royal Opera House'un içindeki 27 ağaç ile 'Yüzen Orman' 2010 Projesi ve Berlin ve Sao Paolo'daki 360 derece planetaryum projeksiyonları gibi daha büyük projeler ile devam etti. Son projeleri ise sahnede canlı olarak cam, duman, sıvı ve kimyasalların içinden görüntü alarak analog görsel efektler yaratmayı içeriyor. www.jutojo.de

Phillip Sollmann ses tasarımınn farklı alanlarında çalışan bir Alman sanatçı. EFDEMIN lakabı ile dünya genelinde farklı sahnelerde DJ'lik yapan Sollmann, EP ve remixleri dışında, kendi markası olan DIAL adı altında büyük beğeni toplayan iki albüm çıkardı.

Bir ses tasarım sanatçısı ve drone-müzik bestecisi olarak çalışan ve Viyana'da elektroakustik müzik üzerine eğitim görmüş olan Sollmann, Jutojo ile tanıştığı 2005 yılından bu yana Berlin'de yaşıyor. Jutojo bundan önce 2005 yılında Berlin'de Neue National Gallerie'de yapılmış olan "Salon Noir, Melancholie" akşamı için ve Amsterdam'da Club 11'de yapılan 12 ekranlı video yerleştirme gösterimi projeleri için Phillip Sollmann ile işbirliği yaptı. Bunun dışında 2010 yılında çıkardığı album Chicago için beraber bir müzik videosu ürettiler.

22.30 DJ Efdemin – after party
< Phillip Sollmann >


21.04.2011

21.00 TDI <Lab> Dörtyüzsaniye - Sunum
< Difüzyon >

Farklı alanlardan yaratıcı çalışmaların ortak bir platformda sergileneceği DÖRTYÜZSANİYE' de, her bir tasarımcı kendi seçtiği bir çalışmasını, 400 saniye boyunca, projeksiyon eşliğinde izleyicilere sunacak. Tüm sunumlarla beraber toplamda 90 dakika sürecek olan etkinlikte, amatör veya profesyonel tasarımcılar yaratıcı işlerini sergileyecekler. İzleyicilerle birlikte interaktif bir ortamda gerçekleşecek olan sunumlar, farklı tasarım disiplinlerinin birbirleriyle etkileşime geçmesi açısından ayrı bir anlam taşıyor.

Difüzyon temel olarak Taşkışla çevresinin içinden çıkmış, profesyonellerin ve amatörlerin bir araya geldiği bir etkinlik grubudur. Yaratıcı düşünceyi ayrıştırmadan bir bütün içinde ele alır ve böylelikle mimarlık, grafik, moda, endüstriyel tasarım, fotoğraf ve video gibi farklı pratikleri tek bir platformda toplayarak birbirleriyle daha yakından etkileşime geçmesini amaçlar.

22.00 Scrambled Hackz - Görsel müzik etkinliği
< Sven Koenig >

scrambled?HaCkZ! bir gerçek zamanlı ses-video-işlem yazılımıdır. Bu kavramsal yazılım, ses örneklerini tamamen yeni bir yöntemle kullanılabilir hale getirip onların somut müzik hafızasına yönelik doğalarına sadık kalmaktadır. Bir s?H! performansı, kişisel müzik hafızaları ile çalışmanın mizahi ve eğlenceli bir yöntemidir. Özellikle aynı anıları paylaşan 80 ve 90 jenerasyonu için çok keyifli olan bu performans müzikal olarak techno, hip hop, breakcore ve noise arasında gidip gelen ve görsel olarak renkli...

22.04.2011

19.00/19.30/20.00/20.30 …pabucu yarım çık dışarıya oynayalım – video yerleştirme / gösterim
< Gökçen Tongut >

Fikir-Konsept: Gökçen Tongut
Video: Phrât Shaka
Dekor uygulama: Ahmet Aküzüm, Ahmet Saldırıcı, Ceyda Emel Nas, Irmak Bahçeci, Melih Burak Yıldız, Yekta Ataç, Tamer Temel.

Dünya bir kara kutu ve sen de içindesin. Peki, ne kadar kendindesin? İzlemek ve harekete geçmek arasındaki ince çizginin sınırlarını sorgulayan bir yerleştirme, sizi eylemeye ve sokağa davet eden bir ses, onu duymaya devam etmenizi öneren 15 dakikalık bir çağrı.


23.04.2011

22.00 Farfara – Konser
24.00 Gudrun Gut feat Sonja Bender - Görsel performans & Konser

Berlin'li müzisyen, besteci, yapımcı ve yayıncı Gudrun Gut Alman müzik sahnesinin çığır açan isimlerinden bir tanesi. Dinamik değişken disiplinler arası müzik bazlı çalışmaları, kayıt
çalışmaları ve performansları ile Avrupa genelinde 30 yıldır kariyerinde gündemde kalmayı başardı. Derleme çalışmaları dışında Gudrun Gut 60'a yakın albümde sanatçı olarak yer aldı.Çin'de yaptığı gösterilerinden sonra Çinlilerin de dediği gibi Gudrun Gut ' Berlin'den gelen efsanevi bir kadın sanatçı'.


24.04.2011

15.00 TDI <Lab> Deneysel görsel projeler sergisi / Tartışma için açık platform
< LABORATORY Crew >

…pabucu yarım çık dışarıya oynayalım – video yerleştirme / gösterim
< Gökçen Tongut >


26.04.2011

21.00 TDI CHANTIER / Şantiye Çalışması - Görsel işitsel dans performansı
< Work in process>

27 -28 -29.04.2011

21.00 AHHval – Dans Tiyatrosu
< Hareket Atölyesi >

AHHval (Ahval: Haller, Vaziyetler, Oluşlar)
Tasarlayan ve Sahneleyen: Hareket Atölyesi
Sanat Yönetimi: Zeynep Günsür
Hareket Yönetimi: Deniz Olgay Yamanus-Ece Ulutan
Işık Tasarımı: Alev Topal
Ses Tasarımı: Tolga Yüceil
Kostüm Tasarımı: Deniz Olgay Yamanus, Leyla Okan
Teknik Asistan: Arda İpek
Prodüksiyon: Nnaco
Hareket Atölyesi: Deniz Olgay Yamanus, Dezim Kaftan, Ece Ulutan, Gizem Soysaldı, Gülsu Aren, Kaan Yüceil, Leyla Okan, Nilgün Günsür, Özden Çetin, Sibel Günsür, Zeynep Günsür (Deniz Boro Polat, Gamze İneceli, Meral Erdoğan)
Süre: 45 dk / Ara yoktur

Hareket atölyesi gururla sunar:
Lastik atladığımız, yakan-top oynadığımız ve deniz kabuğunda kolyeler yapıp sattığımız yıllar oldu. Üniversitelerde, "idam cezasını" tartıştığımız müzakereler yaptık. Bayramlarda, yeni kıyafetleri heyecanla bekledik. Yerli malı haftasında süt içtik, fener alaylarına katıldık. Büyürken, memelere kapak kapatıldı. Sokaklarda karartmalar oldu, benzin istasyonlarında kuyrukta bekledik, 'bu işyerinde grev var' cümleleriyle okumayı sökenlerimiz vardı. Lale İşkembecisi'nin önünde silahlar patladı. Elektrikli radyoları açıp, biraz ısınmasını bekledik. Telgrafın tellerine kuşlar kondu. Eteklerin içine jiponlar giyildi. Çok hızlı çekirdek yendi. Komşu teyze adlarının Nebahat, Müzeyyen veta Münevver olduğu yıllar oldu. Sürekli kompozisyon yazdık. Sinek telleri ile karasinekler avlandı. Bağıra çağıra "All You Need is Love" ve daha edepli "Akşam oldu Hüzünlendim Ben Yine" söylendi...
(Bir zamanlar oldu, bir zamanlar olmadı. Engelli iğneler ve muntazam yaralar belirdi. Mühtelif yalanlar söylendi, muhtelif oyunlar oynandı)
Hamiş: Bu çalışma, tarihin sivil ve kişisel bir noktadan yeniden yazımı ile ilgilidir. Tarih dediğimizde bir önceki saati de içeren "geçmiş an" ı; sivil ve kişisel nokta dediğimizde de otonom algı ve direnişi dahil ettiğimiz bir oyun oynama biçimini kast ediyoruz. Sanırız böyle. Aslında bazı noktalar hala muallak. Hatta allak bullak.


30.04.2011 – Kapanış Etkinliği

22.00 Soaked – Konser

Yorumlar

Aynı gece