Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Fazıl Say @ ENKA Kültür Sanat

13 Temmuz 2012 Cuma 21:15
Bilet için; www.biletix.com/etkinlik/NW402/ISTANBUL/tr

Süre: 100 dk.

L. v. Beethoven / Ayışığı Sonatı
Sonata quasi fantasia Op.27/2 "Mondscheinsonate"
1- Adagio sostenuto
2- Allegretto
3- Presto agitato
Fazıl Say - Piyano

F. Chopin / 2 Noktürn
1- Nocturne No.16 dodiyez minor
2- Nocturne Op.48 / 2 fadiyez minor
Fazıl Say - Piyano

F. Chopin / 2 Etüd
1- Op.25/1 labemol major
2- Op.25/2 fa minor
Fazıl Say - Piyano

I. Stravinsky / Petrushka
Fazıl Say - Piyano

Ara

Aysan&Altıok&Nesin Şiirler
Tülay Günal - Şiirler
Fazıl Say - Piyano

F.Say / "Ses" piyano ve soprano için op.40
1- Bir Bahar Dalıyla ( Şiir: Behçet Aysan )
2- Odasında Bir Evin ( Şiir: Metin Altıok )
3- Sivas Acısı ( Şiir: Aziz Nesin )
Nihan İnan – Lirik Soprano
Senem Demircioğlu - Mezzo Soprano
Dilruba Bilgi - Koleratür Soprano
Aykut Köselerli - Vurmalı çalgılar
Fazıl Say - Piyano

" O, sadece dahi bir piyanist değil; şüphesiz ki 21. yüzyılın en büyük sanatçılarından biri olacaktır." ( "Le Figaro" Paris )
1970 yılında Ankara'da doğan Fazıl Say, 4 yaşında piyanoya başlamış, Ankara Devlet Konservatuarı'nda "Üstün Yetenekli Çocuklar için Özel Statü"de öğrenim görerek 1987'de konservatuarın piyano ve kompozisyon bölümlerini bitirmiştir. Çalışmalarını Alman bursuyla Düsseldorf Müzik Yüksek Okulu'nda sürdüren sanatçımız, 1991'de konçerto solisti diplomasını almış, 1992'de Berlin Tasarım Sanatları ve Müzik Akademisi'nde piyano ve oda müziği öğretmenliğine getirilmiştir. 1994'te Genç Konser Solistleri Avrupa yarışmasında birincilik kazanan Say, 1995'te New York'ta yapılan kıtalararası yarışmanın da birincisi olarak parlak konser kariyerine başlamıştır. Ayrıca, besteci yönüyle başarılar kazanan sanatçı, oratoryolar, piyano konçertoları, çeşitli formlarda orkestra, oda müziği ve piyano eserleri, şan ve piyano için çok sayıda şarkı bestelemiştir. Bu eserler arasında "Nazım" ve "Metin Altıok Ağıtı" başlıklı oratoryolar, 4 piyano konçertosu, Zürih Üniversitesi'nin siparişi üzerine "Albert Einstein"'ın anısına yazdığı orkestra eseri, Mozart'ın 250. doğum yılında Viyana'daki Kutlama Komitesi'nin siparişi dolayısıyla bestelenen "Patara" adlı bale müziği vardır.
Beş kıtada sürdürdüğü konserleri ve yankı uyandıran CD'leriyle bütün dünyada aranan bir piyanist olan Fazıl Say, derinlikli yorum kavrayışı nedeniyle günümüze kadar 20 uluslararası ödülle onurlandırılmıştır. Sunduğu konserlerle her yıl yüz binlerce müzikseverin hayranlığını kazanan sanatçı, New York Filarmoni, St. Petersburg Filarmoni, Amsterdam Concertgebouw, Viyana Filarmoni, Çek Filarmoni, İsrail Filarmoni, Orchestre National de France, Tokyo Senfoni gibi orkestralar eşliğinde çağımızın tanınmış şefleriyle konser vermiş, 2007 Floransa Festivali'nin kapanış konserinde Zubin Mehta'nın yönettiği Floransa Orkestrası ile yirmi bin kişi tarafından izlenen bir açık hava konseri sunmuştur. Yine 2007 yılında Montreux Caz Festivali'nde piyano jürisinin başkanlığını yapan Say'ın, Türk saz şairi Aşık Veysel'in "Kara Toprak" adlı halk şarkısından esinlenerek bestelediği piyano parçasını da içeren aynı başlıklı CD, Amerika'da Bilboard listelerinde 6. sıraya yükselmiştir. 2008'de Avrupa Birliği tarafından "Kültür Elçisi" unvanıyla görevlendirilen Fazıl Say, doğu ve batı kültürleri arasında yeni köprü kurmayı amaçlamıştır.

Tülay Günal / Anlatıcı
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro-Oyunculuk bölümünde eğitim aldı. Önce Diyarbakır Devlet Tiyatrosunda daha sonra da Ankara Devlet Tiyatrosunda oyuncu olarak çalışmaya başladı. Oynadığı başlıca oyunlar; Mutlu Son, Hamlet, Onikinci Gece, Kısasa Kısas, Zengin Mutfağı, Şeytanlar, Rita'nın Şarkısı. Devlet Tiyatrolarındaki görevlerinin dışında çeşitli özel tiyatrolarda da çalışmalar yaptı.
Bu tiyatrolar arasında Dostlar Tiyatrosu ve DOT Tiyatrosu bulunmaktadır. Dostlar Tiyatrosunda "Simyacı" adlı oyunda, DOT Tiyatrosu'nda "Böcek" ve "Vur Yağmala Yeniden" adlı oyunlarda oynadı. Sis ve Gece, Küçük Günahlar filmlerinde rol aldı. Kanal D'de yayınlanan "Asi" , Star Tv'de yayınlanan "Ay Tutulması" adlı diziler de rol aldı. Şu anda da Dostlar Tiyatrosunda usta oyuncu Genco Erkal ile birlikte
"Ben Bertolt Brecht Kabare" oyununda oynamaktadır.

Nihan İnan / Lirik Soprano
20 Mart 1990 yılında Bursa'da doğdu. 2006-2007 öğretim yılında Lise 3. sınıfı tamamlamak üzere İstanbul Ünivestitesi tam zamanlı viyola bölümüne yatay geçiş yapan İnan burada mezun oldu. 2009-2010 eğitim yılında tam zamanlı Opera Bölümü öğrencisi olmaya hak kazandı. 2010 yılında Ulusal Siemens şan yarışmasında, Mansiyon ödülüne layık görüldü. Taiwan'da ilk ufak solosunu
seslendirdikten sonra, Koro içerisindeki başarısından dolayı yeniden dinleti hakkını kazanan İnan, 2011 yılının aralık ayında yaptığı dinleti ile, Schleswig Holstein Musik Festival'in yeni solisti olmaya ve Mayıs'ta konser, Ağustos'ta CD prodüksiyonu gerçekleşecek olan Handel-Solomon'da Second Women rolünü seslendirmeye hak kazandı. Halen Lisans 2. sınıf Opera öğrencisi olarak, Doç. Şebnem Ünal ile çalışmalarına devam etmektedir.

Senem Demircioğlu / Mezzo Soprano
1987'de Ankara'da doğdu. Müzik eğitimine 1998 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Piyano Bölümünü kazanarak başladı.
2006 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera Bölümünü kazanarak, Payam Koryak'ın öğrencisi olarak şan çalışmalarına başladı. 2009 yılında Bulgaristan'da Sofya Uluslararası Genç Yetenekler şan yarışmasında 1. ödülü kazandı. Lisans 4. sınıf öğrencisi olarak MSGSÜ Devlet Konservatuarı Opera Anasanat Dalında öğrenimine devam etmektedir.

Dilruba Bilgi / Koloratür Soprano
1985'de İzmir'de doğdu. 10 yıl boyunca piyano eğitimi aldı.
2011 yılında Mimar Sinan Konservatuvarı'ndan mezun oldu. İstanbul Devlet Opera ve Balesi solistlerinden Sema Cal Günsoy ile çalıştı. Kai Wessel and Amelia Felle ile masterclasslara katıldı. 2011 yılında Siemens International Opera Singers yarışmasında üçüncülük ödülü aldı.

Aykut Köselerli / Vurmalı Çalgılar
1985'te Ankara'da doğan Köselerli 2000 yılında girdiği Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Vurmalı Çalgılar Bölümü'nü 2007 yılında "Şeref Derecesi" ile tamamladı. 2004 yılının Haziran ayında Fazıl Say tarafından kurulan Anadolu Gençlik Orkestrası'nda perküsyonist olarak görev alan sanatçı d'Île de France Ulusal, Montpellier Ulusal, Yeni Japonya Filarmoni, WDR Köln Senfoni, Luzern Senfoni ve Borusan İstanbul Filarmoni gibi birçok önemli orkestra ve Rauf Abdullayev, John Axelrod, Gürer Aykal, Howard Griffiths, Jan Latham-Koenig, Antonio Pirolli, Emil Tabakov, Roberto Fores-Veses, Johannes Wildner gibi önemli şeflerle çalışma imkânı buldu. Köselerli, Fazıl Say tarafından bestelenen 4. Piyano Konçertosu, "Patara" bale süiti, "Haremde 1001 Gece" Keman Konçertosu ve "İstanbul Senfonisi" adlı eserlerin dünya prömiyerlerinde yer aldı.


www.enkasanat.org
www.facebook.com/enkakultur
www.twitter.com/enkakultur

Yorumlar

Aynı gece