Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

OYUNCULUĞA GİRİŞ // kargART Atölye

7 Ocak 2014 Salı 19:00
Doğaçlamalar, seçilen tiyatro metinlerinin analizi ve uygulanması yoluyla çalışmalar yapılır.
Sahne gerçekliği, karakter yaratımı ve oyun analizi üzerinde durulur.
Ayrıca metin, dekor, kostüm, ışık gibi tiyatro öğelerinin tanınmasını amaçlar.
Katılımcıların hayal güçlerini etkin kullanmaları, sözlü ve bedensel ifadelerini geliştirmeleri, yaratıcılıklarını ortaya çıkartmaları,
farklı durum ve sosyal rollere uyum sağlamaları, özgüvenlerinin ve takım halinde çalışma becerilerinin artması yönünde etki eder.

Başlangıç Tarihi : 07 Ocak 2014 Salı (Her Salı - 12 hafta) 19:00 - 21:00
Ücret : Öğrenci 160 TL. - Tam 185 TL. (Aylık)
Ayrıntılı bilgi ve kayıt için info@kargart.net veya muratmrtseckin@gmail.com adresine ileti gönderiniz.

Atölyenin Adı: OYUNCULUĞA GİRİŞ
Atölye Yürütücüsü: EVREN ERBATUR

•Atölyenin içeriği:

Doğaçlamalar, seçilen tiyatro metinlerinin analizi ve uygulanması yoluyla çalışmalar yapılır. Sahne gerçekliği, karakter yaratımı ve oyun analizi üzerinde durulur. Ayrıca metin, dekor, kostüm, ışık gibi tiyatro öğelerinin tanınmasını amaçlar. Katılımcıların hayal güçlerini etkin kullanmaları, sözlü ve bedensel ifadelerini geliştirmeleri, yaratıcılıklarını ortaya çıkartmaları, farklı durum ve sosyal rollere uyum sağlamaları, özgüvenlerinin ve takım halinde çalışma becerilerinin artması yönünde etki eder.

•Yaş grubu, katılımcı sayısı:

18-45 yaş arası profesyonel ya da amatör olarak oyunculuk ile ilgilenmek isteyen katılımcılara açıktır. Önceden deneyim zorunlu değildir. Atölyenin açılması için en az 5 en çok 20 katılımcı gereklidir. (Katılımcı sayısı ayrıca çalışılacak mekânın boyutlarına göre düzenlenebilir.) Çalışmalarda rahat hareket edilebilecek kıyafet, temiz ayakkabı ve çorap giyilmesi gereklidir ve ayrıca çalışma boyunca üşünüp terlenebileceğinin akılda tutulması yararlıdır.

•Gün, saat, süre:

Atölye 12 hafta boyunca, haftada 1 gün, günde 2 saat, toplam 24 saat sürer. Kurumun ihtiyacına göre gün ve saat toplamı düzenlenebilir. Akşam ve/veya gündüz sınıfı açılabilir. Devam niteliğinde ya da yeni başlayanlar için sınıf açılabilir. Atölye sonu paylaşımı yapılması planlanmaktadır.

•İhtiyaçlar

Boş, sütunsuz, zemin açısından da rahat hareket edilecek bir alan; bir CD çalar ya da benzeri; yazı tahtası, birkaç sandalye, katılımcılar için kağıt ve kalem.

Evren ERBATUR
ÖZGEÇMİŞ:

Farklı üniversite, kurum ve topluluklarda eğitmen, oyuncu ve dramaturg olarak çalışmaktadır. Çalışmaları ağırlıklı olarak dansçı/oyuncunun dramaturji ile ilişkisine eğilen, beden dramaturjisi, bedenin artikülasyonu ve oyuncuda fiziksellik üzerinedir. Ayrıca tiyatro ve dans alanında eleştiri, makale ve inceleme yazmayı, yönetmen ve koreograflarla çalışmayı sürdürmektedir. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü Doktora programında tez çalışmasını yürütmektedir. "Etin Sesi", "Akademik Yaralanmalar", "Döndüğüm An", "Koridor", "Yüzleşme" gibi kendi projelerinde "dramaturjik yapı" fikrinden hareket etmekte; hareket, söz, ses, mekân, nesne arasındaki kavramsal olan ile fiziksel olanın ilişkisine eğilmektedir. 2005-2011 yılları arasında Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Ana sanat Dalı yüksek lisans programını, "Çağdaş Gösteri Sanatlarında Beden Dramaturjisi'nin Yeri" konulu yüksek lisans tezi ile tamamladı (2005). İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü'nden mezun oldu (2000).

Yorumlar

Aynı gece