Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Meat The Beetles @ KadıköySahne

12 Aralık 2013 Perşembe 21:00
Meat The Beetles
Emre, Selçuk, Arif ve İlker üniversite yıllarında (epey bir zaman önce) bir araya geldiler ve My Deer Friend'i kurdular. Beatles, Rolling Stones, Supertramp, Creedence Clearwater Revival, Animals, Eric Clapton, The Mamas & The Papas, ve 60'ların diğer hit grup ve sanatçılarının şarkılarını akustik olarak yorumladılar. Barlarda, otellerde, özel organizasyonlarda, yılbaşı gecelerinde, pencere altlarında ve asansörlerde çaldılar.
Bir süre sonra farklı farklı gruplara dağıldılarsa da dostlukları devam etti. İlker ve Emre zaten çocukluklarından beri The Beatles hastası olduklarından diğer gruplarına da illa birer ikişer Beatles şarkısı sokuştururlardı. Velhasıl 2009 baharında Emre'nin şiddetli dolduruşu sonucunda tekrar bir araya geldiler ve sırf Beatles çalacakları bir proje yapmaya karar verdiler. Ancak artık bunu akustik olarak değil, Beatles sound'una daha yakın bir tarzda yapmak istedikleri için, diğer gruplardan tanıdıkları Görkem ve Bartu'yu da projeye alarak bugün yaygın olarak bilinen adıyla Meat The Beetles'ı (dikkat yazım hatası yoktur) kurdular.
İlk bir araya geldiklerinde niyetleri çok da ciddi değildi. "ya bi tane kadıköyde, bi tane beyoolunda konser veririz, eşi dostu çaarırız, sonrası Allah kerim" kafasıyla çıktıkları ilk birkaç konserden sonra özellikle gençlerin ilgisi, Ekşi Sözlük'teki tepkiler, telefon eden menajerler gibi beklenmedik bir tepki ile karşılaşınca iyice gaza geldiler ve bir süre sonra aralarında Haymatlos, Vedat Sakman Club, Shaft, Mask Live, Hayal Kahvesi Bistro, Balans Brau, Bronx Pi Sahne, İstanbul Live, Romeo&Juliet, Ghetto ve Babylon'un da olduğu İstanbul'un birçok namlı mekânında konserler verdiler. Bununla da yetinmeyip Ankara, Eskişehir, İzmir ve Antalya turnelerine çıkarak ünlerini (!) İstanbul dışına da taşıdılar.
Meat The Beetles @ The Cavern Club Front Stage, Liverpool - 22-24-25-28.08.2012Beatles kadar olmasa da zaten hayran oldukları ağabeyleri Fuat Güner, Erdal Kızılçay ve Dağhan Baydur'un 1999 yılında D.E.F. adı altında çalmış oldukları Liverpool Beatle Week'e katılma hayallerini gerçekleştirmek amacıyla festival organizasyonu ile bağlantıya geçen Meat The Beetles, D.E.F.'ten sonra bu festivale (hem de The Beatles'ın ilk single'ı Love Me Do'nun 50. yılında) katılacak ikinci Türk grubu olarak, 2012 yılının Ağustos ayında 6 gün içinde 12 konser vermek üzere Liverpool'a davet edildi. Bu konserlerin bir kısmını Beatles'ın ününün ilk filizlendiği ve dünyaya yayılmadan Liverpool'u fethettiği, ayrıca grubun efsanevi menajerleri Brian Epstein ile tanıştığı Cavern Club'da, kendilerinden 50 sene önce Beatles'ın ayak bastığı sahnede veren grup, bir haftalık Liverpool ziyaretinden muhteşem anılarla geri döndü.
Meat The Beetles, derinden etkilendikleri ve çocukluklarından beri hayran oldukları The Beatles'ın müziğini orijinal sound'una yakın çalıyor. Ama daha da önemlisi, Beatles'ın genç, dobra, umursamaz, zeki ve bilmiş fakat iyi niyetli espri ve eğlence anlayışına sadık kalmayı hedefliyor.
Web Sitesi: meatthebeetles.com

Yorumlar

Aynı gece