Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

DILEK SERT ERDOĞAN ● nublu istanbul ● 23/01

23 Ocak 2014 Perşembe 21:00
kapı açılış/doors open 22:00

////////////////////////////////////////////////

warm up / after party

////////////////////////////////////////////////

Son dönemin en güçlü kadın vokallerinden biri olarak gösterilen Dilek Sert Erdoğan, 2002 yılında Show TV 'de yayınlanan SING YOUR SONG adlı müzik yarışmasında 'En İyi Kadın Şarkıcı' ödülünü aldıktan sonra müzik sektörüne profesyonel olarak girdi.

Aynı yıl Şehir Tiyatroları'nın açmış olduğu özel sınavı kazanarak Ayla Algan, Beklan Algan,Erol Keskin ve Mustafa Avkıran gibi kıymetli hocalarla bir sene boyunca T.A.L (Tiyatro Araştırma Laboratuarı) bünyesinde ses ve oyunculuk teknikleri,tiyatro tarihi ve felsefesi üzerine eğitim alıp araştırmalarda bulundu.

Yurtiçi ve yurtdışında çok değerli müzisyenlerle farklı projelerde çalışma şansına sahip olan sanatçı, 2006 yılında katıldığı; Amerika'da düzenlenen ISC (International Songwriting Competition) yarışmasında, kendine ait dört parçayla 14 bin aday arasından genel performans kategorisinde ilk 25 kişi arasına girmeyi başarmıştır. Jürisinde Universal Music Dünya Başkanı Macy Gray, Paul McCartney, Beach Boys ve Tiesto gibi dünyaca ünlü isimlerin yer aldığı bu yarışma, Erdoğan'ın kendi şarkılarını üretme konusundaki ilhamına büyük ivme kazandırmıştır.

Çalıştığı 'Big Band'orkestralarının yanısıra özellikle Nardis Jazz Club ve Beyoğlu Hayal Kahvesi izleyicilerinin yakından tanıdığı sanatçı, yaşadığımız coğrafyada nadiren karşılaşılan zenci gırtlağı ve kendine has üslubuyla dinleyicilerin ve müzik çevrelerinin dikkatini çeken bir isim.

Soul, funk, rock ve caz örnekleriyle renklenen Jazzeeba On Air, Funk Upon A Time, Önder Focan'la birlikte yarattıkları pop, Türk Sanat Müziği, hatta arabesk türlerinde bilinen ve sevilen Türkçe şarkıların caz aranjmanlarının seslendirildiği Deformation Turk Project, Beyoğlu Hayal Kahvesi Akustik 45'likler ve eski ve yeni popüler Türkçe parçaların emprovize pop-caz yorumlarının yapıldığı ve büyük beğeni toplayan %100 TÜRK adlı projeler; Dilek Sert Erdoğan'ın yer aldığı çalışmalardan bazılarıdır. Unutulmaz şarkılarının yeniden aranje edilip icra edildiği"Hayatımın divası Ayten Alpman" projesi sonrasında şimdilerde usta tromboncu ve piyanist Elvan Aracı ve gitarist Önder Focan ile birlikte 'Good Fellas' isimli yeni projesinde unutulmaz caz standartları,soul ve R&B şarkılarından oluşan bir repertuarla Nardis sahnesinde dinleyicilerle buluşmaya hazırlanmaktadır.Geçtiğmiz günlerde 20. İstanbul Caz Festivali'nde albümünü ilk kez dinleyicilerle buluşturan sanatçı,nın albüm parçalarından 'Superwoman' bu yıl festival 20. Yıl özel cd'sinde yer aldı ve Genco Arı Quartet eşliğinde yurtiçi ve yurtdışında konserler vermeye devam etmekte.


////////////////////////////////////////////////

*20 TL / Biletleri nublu kapıdan alabilirsiniz.
*20 TL / Tickets available from nublu door.

Yorumlar

Aynı gece